ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

December 10, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Robot 17

Τα Robot 17 στέλνει η Σουηδία στην Ουκρανία και 578 εκ κορώνες – Συνολικά 1δις προϋπολογισμό

9 Jun, 2022

Η Σουηδία στέλνει τα ναυτικά στόχου Robot 17, αυτόματα τουφέκια και άλλα 5.000 αντιαρματικά στην Ουκρανία

 
– Η κυβέρνηση αποφάσισε έναν προϋπολογισμό για περαιτέρω στήριξη στην Ουκρανία, δήλωσε ο Mikael Damberg σε συνέντευξη Τύπου. 
 
Η Ουκρανία έχει ζητήσει εδώ και καιρό στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια και η Σουηδία έχει βοηθήσει στο παρελθόν την Ουκρανία, μεταξύ άλλων μέσω της ΕΕ, με όπλα και αμυντικό εξοπλισμό διαφόρων ειδών.  

 
– Η κυβέρνηση προτείνει να βοηθήσει την Ουκρανία με τα Robot 17, αυτόματα τουφέκια και άλλα 5.000 αντιαρματικά καθώς και πρόσθετους οικονομικούς πόρους για το ταμείο που έχει δημιουργήσει το ΝΑΤΟ για την υποστήριξη των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Το υλικό για το οποίο αποφασίσαμε είναι κατάλληλο υλικό και είναι σύμφωνο με αυτό που έχει ζητήσει η ίδια η Ουκρανία, λέει ο Peter Hultqvist και συνεχίζει: 

 
– Τα ρομπότ θαλάσσιων στόχων είναι κάτι συγκεκριμένο που έχει ζητήσει η Ουκρανία. Το Robot 17 είναι ένα πολύ ικανό σύστημα που θα βοηθήσει στην αύξηση της ικανότητας της Ουκρανίας να αντισταθεί στην παράνομη, απρόκλητη εισβολή της Ρωσίας 
 

 
Οικονομική ενίσχυση 578 εκατ. SEK 

 
– Η κατάσταση στην Ουκρανία παραμένει πολύ σοβαρή και είναι σημαντικό να παρασχεθεί εξοπλισμός και άλλη υποστήριξη στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, λέει ο Mikael Damberg. 

 
Σύμφωνα με τον Damberg, πρόκειται για οικονομική ενίσχυση 578 εκατομμυρίων SEK στο ταμείο της ουκρανικής κεντρικής τράπεζας. 

 
Επιπλέον, προτείνεται στήριξη 60 εκατομμυρίων κορωνών για το ταμείο που έχει ιδρύσει το ΝΑΤΟ, όπου η αξία του αμυντικού εξοπλισμού που χορηγείται τώρα ανέρχεται σε 262 εκατομμύρια κορώνες και συνολικά είναι ένα κόστος προϋπολογισμού περίπου 1 δις SEK. 

 
Η κυβέρνηση προτείνει επίσης να διατεθούν επιπλέον 100 εκατομμύρια SEK για την πολιτική άμυνα. 

 
– Μπορεί να αφορά πυροσβεστικό εξοπλισμό, οχήματα, σκηνές και ιατρικό εξοπλισμό, λέει ο Damberg. 

 
Συνολικά, πρόκειται για προϋπολογισμό ενός δισεκατομμυρίου κορωνών. 

 
– Μπορεί να ενισχύσει τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας, η οποία βρίσκεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση. Η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι θέμα αλληλεγγύης αλλά και σημαντική για την ασφάλεια της Σουηδίας, λέει ο Dmaberg. 
 

 
 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This