EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Vera Sharav H επιζώσα του Ολοκαυτώματος κάνει παραλληλισμούς στην τρέχουσα κοινωνία με τη ναζιστική Γερμανία

3 Aug, 2022
Sharav

Sharav

Sharav

Η Vera Sharav ήταν μόλις 3 ετών όταν ο κόσμος της κατέρρευσε.

Αυτή και η οικογένειά της εκδιώχθηκαν από τη Ρουμανία και οδηγήθηκαν σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, όπου τους άφησαν να περιμένουν και να λιμοκτονήσουν.

«Το σύννεφο του θανάτου ήταν πάντα εκεί», είπε η Sharav στους The Epoch Times.

Εβδομαδιαία, μια λίστα καθόριζε ποιος θα στελνόταν πού. είτε πρόκειται για στρατόπεδο εργασίας είτε για θάνατο είτε για σκλάβους, είπε.

Ενώ βρισκόταν στον καταυλισμό, είπε ότι ο πατέρας της πέθανε από τύφο όταν εκείνη ήταν 5 ετών, ο οποίος ήταν ευρέως διαδεδομένος σε όλους τους καταυλισμούς λόγω του κρύου και του υποσιτισμού.

Μετά από τρία χρόνια στον καταυλισμό, διασώθηκε το 1944.

«Η μητέρα μου ένιωσε ότι μερικά ορφανά θα μεταφερθούν έξω από τον καταυλισμό, έτσι είπε ψέματα ότι ήμουν ορφανή για να σώσω τη ζωή μου και έτσι κατέληξα να φύγω», είπε η Sharav.

Αυτό ξεκίνησε αυτό που αποκαλούσε την οδύσσεια της ως παιδί χωρίς γονείς, αφημένη στη δική της διαίσθηση και στην έντονη κριτική αξιολόγηση των προθέσεων των άλλων.

«Έπρεπε να αξιολογήσω ποιον θα μπορούσα να εμπιστευτώ για να με φροντίσει», είπε.

Ενώ βρισκόταν σε ένα τρένο για το λιμάνι της Κωνστάντζας της Ρουμανίας, όπου υπήρχαν τρία σκάφη που περίμεναν να μεταφέρουν ομάδες ανθρώπων στην Παλαιστίνη, έγινε φίλη με μια οικογένεια. Ωστόσο, κατά την άφιξή της, βρέθηκε να έχει ανατεθεί σε μια βάρκα με άλλα ορφανά παιδιά που θα τη χώριζε από την οικογένεια με την οποία ένιωθε ότι μπορούσε να εμπιστευτεί. Έτσι επαναστάτησε.

«Ό,τι κι αν γίνει, δεν μπορούσα να πειστώ να ανέβω σε αυτό το σκάφος», είπε. «Από θαύμα, στο τέλος, ενέδωσαν στη θέληση μου».

Πεθαμένη από την κούραση, αποκοιμήθηκε εκείνο το βράδυ, μόνο για να ξυπνήσει και να διαπιστώσει ότι η βάρκα με τα ορφανά είχε τορπιλιστεί από Ρώσους, όπως είπε ότι ανακάλυψε δεκαετίες αργότερα.

Επέζησε, ήταν ευγνώμων που αντιστάθηκε γιατί αυτή η αντίσταση την κράτησε στη ζωή, είπε.

«Δεν υπακούω στην εξουσία και μου έσωσε τη ζωή».

Οπλισμένη Ιατρική

Αυτές οι αναμνήσεις επέστρεψαν το 2020 κατά τη διάρκεια των περιορισμών για τον COVID-19 που ξέφυγε από τον έλεγχο με τη βοήθεια της προπαγάνδας των μέσων ενημέρωσης, είπε.

«Λοιπόν, τώρα, όταν οι άνθρωποι υπακούουν αλόγιστα στην εξουσία, παραιτούνται από τα δικαιώματά τους να παίρνουν αποφάσεις για τις δικές τους ζωές και για το τι συμβαίνει στο σώμα τους, και με κάνει να σκέφτομαι πίσω σε εκείνη την εποχή», είπε.

Σήμερα, η Sharav είναι ιατρικός ακτιβιστής και ιδρυτής της Alliance for Human Research Protection , ενός δικτύου λαϊκών ανθρώπων και επαγγελματιών που εργάζονται για την υποστήριξη των ανθρωπιστικών αξιών και των ηθικών προτύπων που καθορίζονται από τον Όρκο του Ιπποκράτη, τον Κώδικα της Νυρεμβέργης και την Οικουμενική Διακήρυξη για τη Βιοηθική και Ανθρώπινα δικαιώματα.

Πιο πρόσφατα, συνεργάστηκε με τον Scott Schara, συνιδρυτή του  Our Amazing Grace’s Light Shines On, Inc.

Τόσο η Sharav όσο και ο Schara συζήτησαν με τους The Epoch Times τι είδαν ως παραλληλισμούς μεταξύ του εθνικοσοσιαλιστικού καθεστώτος στη Γερμανία και των τρεχουσών ιατρικών οδηγιών που εφαρμόζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες μέσω κρατικής χρηματοδότησης.

Από τον θάνατο της 19χρονης κόρης του Γκρέις σε νοσοκομείο το 2021, αφού της έκαναν ένεση με συνδυασμό φαρμάκων που αργότερα ανακάλυψε ότι ήταν μέρος ενός ομοσπονδιακού πρωτοκόλλου των νοσοκομείων, ο Schara αποκάλεσε αυτό που συνέβαινε « γενοκτονία ». Έχει κάνει σταυροφορία για να πει την ιστορία της κόρης του και με άλλους που είχαν παρόμοια εμπειρία, ενώ έστρεψε την προσοχή στα πρωτόκολλα που πιστεύει ότι ισοδυναμούσαν με τη δολοφονία της κόρης του, η οποία είχε σύνδρομο Down.

Κάτω από το ναζιστικό καθεστώς, είπε η Sharav, η ιατρική ήταν όπλο, όπως και σήμερα.

Αν και οι Εβραίοι ήταν ο πρωταρχικός στόχος, είπε, τα πρώτα θύματα που δολοφονήθηκαν ιατρικά ήταν βρέφη με ειδικές ανάγκες και παιδιά κάτω των 3 ετών.

Αυτό αργότερα επέκτεινε την επιχείρηση – με τίτλο Τ4 για τη διεύθυνση του κεντρικού γραφείου του προγράμματος στο Βερολίνο – σε άτομα με αναπηρία όλων των ηλικιών, συμπεριλαμβανομένων των ψυχικά ασθενών και των ηλικιωμένων πολιτών, είπε η Sharav.

«Οι Ναζί τους αποκαλούσαν άχρηστους τρώγοντες», είπε. «Το T4 ήταν μια συντονισμένη προσπάθεια για να απαλλαγούμε από αυτό που η προπαγάνδα τους αποκάλεσε «οικονομικό βάρος»».

Σχετική Κάλυψη

«Αντισταθείτε, ξυπνήστε, σταματήστε να υπακούτε»: Ο επιζών του Ολοκαυτώματος κάνει παραλληλισμούς στην τρέχουσα κοινωνία με τη ναζιστική ΓερμανίαΟ Ναζισμός, ο Φασισμός και ο Σοσιαλισμός είναι όλα ριζωμένα στον κομμουνισμό

Ο Schara επεσήμανε μια Έκθεση του Medicare Trustee’s 2021, η οποία αξιολογεί το κόστος διατήρησης των ηλικιωμένων και των ατόμων με αναπηρία με ομοσπονδιακή χρηματοδότηση.

«Τριάντα εννέα τοις εκατό αυτού του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού πηγαίνει σε αυτές τις δύο ομάδες αυτή τη στιγμή, που είναι 2,2 τρισεκατομμύρια δολάρια ετησίως», είπε ο Schara.

Στη σελίδα 11 της έκθεσης ( δείτε εδώ ), υπάρχει έκκληση για «ουσιαστικές αλλαγές» για την αντιμετώπιση οικονομικών προκλήσεων.

«Όσο πιο γρήγορα θεσπιστούν λύσεις, τόσο πιο ευέλικτες και σταδιακές μπορούν να γίνουν», αναφέρει η έκθεση.

Για τον Schara, το υπονοούμενο, αν και δεν δηλώνεται ανοιχτά, υποδηλώνει μια έκκληση για ευγονική που υποστηρίχθηκε από ακαδημαϊκές ελίτ νωρίς στην ιστορία των ΗΠΑ και αργότερα υιοθετήθηκε από τη ναζιστική Γερμανία .

Δέκα χρόνια αφότου ανέλαβε την εξουσία, ο Αδόλφος Χίτλερ ξεκίνησε το πρόγραμμα γενοκτονίας του που είχε εισαχθεί σταδιακά με τη βοήθεια προπαγάνδας που παρουσίαζε το καθεστώς ως ήρωες, είπε η Sharav.

«Αυτό που συνέβη στην Γκρέις και αυτό που συνέβη σε πολλούς ανάπηρους και ηλικιωμένους στη Δυτική Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες τον Μάρτιο και τον Απρίλιο του 2020 ήταν ιατρική δολοφονία», είπε η Sharav.

«Χτισμένο σε ένα ψέμα»

Η γενοκτονία δεν είναι καινούργια στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε η Sharav, καθώς ήταν ο αναπληρωτής δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ Όλιβερ Γουέντελ Χολμς που ψήφισε υπέρ της πλειοψηφίας 8-1 στην υπόθεση Μπακ κατά Μπελ το 1921, η οποία επικύρωσε την απόφαση της Βιρτζίνια Ο νόμος περί στείρωσης του 1924 και η αναγκαστική στείρωση της Κάρι Μπακ, η οποία εικαζόταν ότι ήταν διανοητικά ελαττωματική.

Ο Χολμς είπε ότι θα ήταν καλύτερο να αποτρέψουμε τη γέννηση των ατόμων με διανοητική αναπηρία παρά να τους επιτρέψουμε να «εκμεταλλευτούν τη δύναμη του κράτους» ή «να τους αφήσουμε να λιμοκτονήσουν από την ανικανότητα τους».

«Η αρχή που υποστηρίζει τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είναι αρκετά ευρεία ώστε να καλύπτει την κοπή των σαλπίγγων», έγραψε στη γνώμη του ο δικαστής. «Τρεις γενιές ηλίθιων είναι αρκετές».

Η Carrie Buck, ωστόσο, δεν ήταν ποτέ στην πραγματικότητα διανοητικά ανάπηρη, είπε η Sharav.

«Τα επιχειρήματα για την ευγονική βασίζονται πάντα σε ένα ψέμα», είπε η Sharav. «Αλλά είναι μια ιδεολογία που συνεχίζει να δηλητηριάζει τις πολιτικές δημόσιας υγείας». Και κατηγορεί αυτόν τον τρόπο σκέψης για τις ιατρικές αποφάσεις που τελικά συνέβαλαν στο θάνατο της Γκρέις.

«Η κοινοτοπία του κακού»

Καθώς συνεχίζει να προσπαθεί να τυλίξει το μυαλό του γύρω από το τι συνέβη στην κόρη του, ο Schara λέει ότι απέκτησε κάποια γνώση από τα γραπτά της επιζήσασας του Ολοκαυτώματος Hannah Arendt και την αντίληψή της για την «κοινοτοπία του κακού».

«Μου άνοιξε μια εντελώς διαφορετική άποψη του κόσμου», είπε ο Schara.

Η εμπειρία της Sharav την έκανε να εξοικειωθεί με την ιδέα. Η κοινοτοπία του κακού είναι η εξομάλυνση της μαζικής δολοφονίας καθιστώντας την μια γραφειοκρατική ρουτίνα που παραδίδεται ως εντολές μέσω της αλυσίδας διοίκησης στο άτομο που τραβάει τον διακόπτη, κάνει την ένεση ή ανοίγει το αέριο, είπε.

«Κανείς δεν το ονόμασε δολοφονία», είπε η Sharav. «Οι Ναζί ήταν πολύ έμπειροι στην προπαγάνδα και τη γλώσσα. Οι Εβραίοι ονομάζονταν «διαδότες ασθενειών», όχι αντίθετο δηλαδή από την επίθεση που δέχτηκαν αυτοί που δεν δέχονταν το τρύπημα».

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2021, η εξάπλωση του COVID-19 ενοχοποιήθηκε στην «πανδημία των μη εμβολιασμένων», μια φράση που χρησιμοποιήθηκε από τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και κυβερνήτες όπως ο κυβερνήτης της Βόρειας Καρολίνας Ρόι Κούπερ.

«Ολόκληρη η γλώσσα του είναι απάνθρωπη», είπε η Sharav.

«Μια ολισθηρή πλαγιά»

Ο Schara εφαρμόζει την έννοια στο γεγονός ότι το 67 τοις εκατό των παιδιών με σύνδρομο Down αποβάλλονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, είπε.

«Οι γιατροί ενθαρρύνουν τη μητέρα να κάνει αμνιοπαρακέντηση και εάν το τεστ δείχνει σύνδρομο Down ή άλλη αναπηρία που θα περιέπλεκε τη ζωή του γονέα, ενθαρρύνει μια άμβλωση», είπε ο Schara.

 

Αυτό που είπε η Sharav έχει δει σε μια ανίερη ένωση όταν η ιατρική έρχεται μαζί με την κυβέρνηση.

«Ο όρκος του Ιπποκράτη βγαίνει από το παράθυρο», είπε.

Η δέσμευση να «μην κάνεις κακό» αντικαταστάθηκε με πίστη στο «μεγαλύτερο καλό», είπε η Sharav.

Το ερώτημα παραμένει, ποιος έχει την εξουσία να αποφασίσει τι είναι καλύτερο για το ευρύτερο καλό, αμφισβήτησε η Sharav.

Αυτό που υποστηρίζει το μεγαλύτερο καλό είναι ο σεβασμός για το άτομο, είπε η Sharav, και το να επιδιώκουμε πολιτικές που συνηγορούν υπέρ των πολλών έναντι του ατόμου είναι να ανοίξουμε την πόρτα σε ιατρικές πρακτικές που θα προκαλέσουν βλάβη.

«Κοιτάξτε τι κάνει τώρα η Big Pharma στα παιδιά, επιδιώκοντας επιθετικά να τα χτυπήσουν όταν δεν κινδυνεύουν καθόλου από τον COVID-19», είπε.

Είναι μια ολισθηρή πλαγιά που —με τη βοήθεια της προηγμένης τεχνολογίας— η κοινωνία γλιστράει γρήγορα προς τα κάτω σε σύγκριση με τον ρυθμό του σαλιγκαριού που χρειάστηκε για να εφαρμόσει ο Χίτλερ την «Τελική Λύση» του, είπε ο Schara.

«Κατευθυνόμαστε εκεί εξαιρετικά γρήγορα», είπε ο Schara. «Σήμερα, η «τελική λύση» είναι η μείωση του συνολικού ανθρώπινου πληθυσμού στο πλαίσιο της «Βιώσιμης Ατζέντας» της Ατζέντας 2030».

Σε αντίθεση με τα φυσικά στρατόπεδα που απαιτούσαν τατουάζ με μελάνι για αναγνώριση και φρουρούς για τη διαχείριση των κρατουμένων, οι νέες φυλακές είναι ψηφιακές, είπε η Sharav, οι οποίες διαχειρίζονται εξ αποστάσεως με επιτήρηση μέσω smartphone.

«Με την έξυπνη τεχνολογία, μπορείτε να διαχειριστείτε δισεκατομμύρια ταυτόχρονα», είπε. «Είναι ανατριχιαστικό».

Είναι δύσκολο για πολλούς να καταλάβουν ότι λίγες ελίτ θα συνωμοτούσαν για να προκαλέσουν εκτεταμένη βλάβη, είπε η Sharav.

«Οι άνθρωποι θα πουν, ‘Έκαναν λάθος. ήταν ατύχημα.’ Αλλά όχι, η ελίτ, όπως και οι Ναζί, έχουν αυτή την αλαζονεία στην οποία πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι και ως εκ τούτου έχουν το δικαίωμα να κυβερνούν τους υπόλοιπους από εμάς επειδή νομίζουν ότι είμαστε κατώτεροι», είπε η Sharav.

Για τη Sharav, η αποστολή που έχει τεθεί στα πόδια των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο είναι η ίδια που ήταν για εκείνη ως παιδί: «Αντισταθείτε. Ξύπνα. Σταμάτα να υπακούς».

 

Source text and image: The Epoch Times

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This