Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Subscribe to our newspaper
Steven D’Antuono

Steven D’Antuono Κορυφαίος αξιωματούχος του FBI παραιτείται καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι ετοιμάζονται να ερευνήσουν το Γραφείο

8 Dec, 2022

Ο Ανώτατος αξιωματούχος του FBI Steven D’Antuono  παραιτήθηκε τη στιγμή που οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων ανακοίνωσαν σχέδια για έρευνα για πρόσφατες επιχειρήσεις και ενέργειες.

Σε μια ανάρτηση στις 2 Δεκεμβρίου στο προφίλ του στο LinkedIn, ο Steven D’Antuono, βοηθός διευθυντής υπεύθυνος του FBI Field Office στην Ουάσιγκτον, ανακοίνωσε την αποχώρησή του.

«Μετά από μια καριέρα 26 ετών και 10 μηνών στο FBI, επέλεξα να αποσυρθώ», έγραψε ο Steven D’Antuono. «Χθες ήταν η τελευταία μου μέρα».

Αποδίδοντας την απόφαση στην επιθυμία να περάσει περισσότερο χρόνο με την οικογένειά του, πρόσθεσε: «Η απόφαση να αποσυρθώ δεν ήταν εύκολη, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποχαιρετήσω την αποστολή και τους υπέροχους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάζομαι, αλλά όταν πήρα την απόφασή μου το ήξερα. είναι καιρός να παραδοθούν τα ηνία στην επόμενη γενιά υπαλλήλων του FBI».

Η είδηση ​​της συνταξιοδότησης του Steven D’Antuono έρχεται λίγες μόλις εβδομάδες αφότου οι Ρεπουμπλικάνοι στην Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής τον ονόμασαν ως έναν από τους εννέα υπαλλήλους του FBI από τους οποίους θα «χρειάζονταν έγκαιρη μαρτυρία» καθώς προσπαθούν να διερευνήσουν πιθανές πολιτικές προκαταλήψεις στο προεδρείο.

«Τους τελευταίους είκοσι ένα μήνες, έχουμε υποβάλει πολλά αιτήματα για πληροφορίες και έγγραφα σχετικά με τις επιχειρήσεις και τις ενέργειες του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών », έγραψαν οι βουλευτές σε επιστολή τους στις 12 Νοεμβρίου προς τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι.

«Μέχρι σήμερα, έχετε αγνοήσει αυτά τα αιτήματα ή δεν έχετε απαντήσει επαρκώς», συνεχίζει η επιστολή. «Λάβετε υπόψη ότι εάν τα αιτήματά μας παραμείνουν εκκρεμή στην αρχή του 118ου Συνεδρίου, η Επιτροπή μπορεί να αναγκαστεί να καταφύγει σε υποχρεωτική διαδικασία για να αποκτήσει το υλικό που απαιτούμε».

Μέχρι στιγμής, η επιτροπή έχει ζητήσει κατάθεση από τουλάχιστον 42 αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν , συμπεριλαμβανομένων υπαλλήλων στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στο Υπουργείο Παιδείας, στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στον Λευκό Οίκο.

Επιπλέον, η Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής έχει ανακοινώσει σχέδια για έρευνα του προέδρου Τζο Μπάιντεν και της υπό έρευνας  εμπλοκής του σε εμπορικές συμφωνίες του γιου του Χάντερ.

Σε συνέντευξη Τύπου στις 17 Νοεμβρίου που ανακοίνωνε την έρευνα, ο εισερχόμενος πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας, βουλευτής Τζέιμς Κόμερ (R-Ky.) είπε ότι αποκαλύφθηκαν στοιχεία που δείχνουν ότι ο Μπάιντεν είπε ψέματα για τις γνώσεις και τη συμμετοχή του σε αυτές τις συμφωνίες.

«Στο πλαίσιο της έρευνάς μας, έχουμε στοιχεία ότι τα οικονομικά, οι πιστωτικές κάρτες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί του Χάντερ και του Τζο Μπάιντεν συνδυάστηκαν, αν δεν κοινοποιήθηκαν», σημείωσε ο Κόμερ.

Ο Μπάιντεν, ωστόσο, φαινόταν ανενόχλητος για το ενδεχόμενο τέτοιων ερευνών στις 9 Νοεμβρίου.

Όταν ρωτήθηκε ποιο θα ήταν το μήνυμά του προς τους Ρεπουμπλικάνους που επιδιώκουν να ερευνήσουν την οικογένειά του, είπε ειρωνικά : «Πολλή τύχη στο τελευταίο έτος, όπως έλεγε ο προπονητής μου».

Image: FBI.gov

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This