EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Tarpon Springs

Παρέλαση για την Επέτειο του 1821 στο Tarpon Springs 2023

21 Mar, 2023

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και τεράστια Εθνική συνείδηση και υπερηφάνεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Μαρτίου στο Tarpon Springs, FL, το Ελληνικό Χωριό της Florida, η παρέλαση για την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου. To Greek News and Radio FL ήταν εκεί και έζησε από μέσα την υπέροχη ατμόσφαιρα και βιώσαμε Εθνική ανάταση.

Σύσσωμος ο Ελληνισμός της περιοχής , αλλά και συμπατριώτες μας από άλλα μέρη της Αμερικής, παραβρέθηκαν στην παρέλαση, να τιμήσου την Ελληνική Επανάσταση του 1821, και να δώσουν ένα μήνυμα ενότητας και σύμπνοιας, στους δύσκολους καιρούς για την πατρίδα.

Στην Παρέλαση παραβρέθηκε και πλήθος επισήμων, όπως ο Δήμαρχος του Tarpon Springs, κ. Κώστας Βατικιώτης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, κ. Λουκάς Τσώκος,  η Αρχιερατεία της περιοχής, ο Βουλευτής Rhode Island, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης και πλήθος άλλων.

Η Παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τις 1 μμ με την πομπή να κατευθύνεται προς το χώρο της παρέλασης με πρώτο γκρουπ την ομάδα των επισήμων, όπως κάθε χρόνο. Αφού παρέλασαν, πήραν τις θέσεις τους στην ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα προς τιμή τους. Ακολουθήσε η Αστυνομία και η πυροσβεστική του Tarpon Springs, όπου συνόδευαν μια τεράστια Ελληνική σημαία που την κρατούσαν 12 έφηβοι. Μόλις η σημαία έφτασε στο χώρο της  παρέλασης, σύσσωμο το πλήθος των παραβρισκόμενων, με έκδηλή συγκίνηση τον Εθνικό μας Ύμνο. Η Ελλάδα ζει υπερήφανη σε αυτή την μακρινή γωνιά του πλανήτη και η Ελληνική σημαία κυματίζει όλο καμάρι.

Παρέλαση Tarpons Spring Κοσμος1

Ακολούθησαν Πλήθος συλλόγων και Εκκλησιών, όπου παρέλασαν με υπερηφάνεια, κρατώντας ψηλά και με υπερηφάνεια την Ελληνική σημαία. Ξεχώρισαν τα Ελληνικά Σχολεία του Πλάτωνα, που διδάσκουν την Ελληνική Γλώσσα και τα Ελληνικά ήθη και Έθιμα σε Ελληνόπουλα, αλλά και σε Αμερικάνους, όπως και η Αθηναϊκή Ακαδημία, που κάνει εξαιρετική δουλειά για πολλές δεκαετίες, οι Ελληνικές Εκκλησίες που κρατούν ενωμένες τις Ελληνικές κοινότητες, όπως η Εκκλησία των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Νικολάου, και του Αγίου Στεφάνου από την ευρύτερη περιοχή αλλά και των Εκκλησιών τηw Αγίας Αικατερίνης από το West Palm Beach, Καθώς και του Αγίου Γεωργίου, από το Hollywood, FL.

Βεβαίως, ένα άλλο ξεχωριστό κομμάτι που συνδέει τους Έλληνες και κρατάει ζωντανή την Ελληνική φλόγα, είναι οι σύλλογοι της ομογένειας. Παρέλασαν πολλοί σύλλογοι, όπως ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φλόριδας, ο Πανελλήνιος Πολιτιστικός Σύλλογος  Tarpon Springs «Προμηθέας»,  Ο Σύλλογος «Αττική», ο Σύλλογος Καλυμνίων, οι ΑΧΕΠΑ, ο Σύλλογος Κυπριωτών, ο Σύλλογος Γυναικών υποστηρικτών Ρεπουμπλικάνων, ο Σύλλογος Ηπειρωτών, και ο Σύλλογος Κρητών, ο οποίος έκλεισε και την παρέλαση για την Εθνική επέτειο του 1821 στο Tarpon Springs.

Μετά το πέρας της παρέλασης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Τάμπα, κ. Λουκάς Τσώκος, δήλωσε στο Greek News and Radio FL: “Με μεγάλη και φέτος ήμασταν όλοι εδώ, είδατε και εσείς πόσο μεγάλο πλήθος ήταν εδώ. Πρέπει να το διαδώσουμε, γιατί πολλοί δεν το γνωρίζουν, και πρέπει όλο και περισσότεροί Έλληνες, Σύλλογοι και σχολεία να το μάθουν και να συμμετέχουν. Να δείξουμε το μέγεθος και την ενότητα του  Ελληνισμού στην  Florida. Είμαστε δεκάδες χιλιάδες και κάνω ξανά έκκληση στους Έλληνες να συμμετέχουν ακόμα περισσότερο στα κοινά. Η Παρέλαση εδώ στο Tarpon Spring είναι μια λαμπρή απόδειξη αυτού.”

Ο Βουλευτής Rhode Island, κ. Λεωνίδας Ραπτάκης δήλωσε στο Greek News and Radio FL:” Είμαι περήφανος που βρίσκομαι εδώ στη Florida. Αυτό είναι το δεύτερο σπίτι μας επειδή έχουμε επίσης ένα δεύτερο σπίτι στο Clearwater, FL. Τόσο περήφανος που βρίσκομαι εδώ, ειδικά γιορτάζοντας την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, πριν από 202 χρόνια. Αλλά το πιο σημαντικό, επίσης να θυμόμαστε ότι αυτή η χρονιά, το 2023, είναι μια κρίσιμη χρονιά. Πρέπει να αναζητήσουμε μια λέξη, τη λέξη «Ειρήνη». Οι συγκρούσεις που συμβαίνουν κοντά στα ελληνικά σύνορα είναι πολύ επικίνδυνες. Επίσης, η συνεργασία με τους συναδέλφους μας στην κυβέρνηση στις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλη την Αμερική, είναι να διατηρήσουμε ισχυρές τις σχέσεις μας μαζί με την Ελλάδα και την Κύπρο. Η ελληνοαμερικανική κοινότητα, η κυπριακή αμερικανική κοινότητα, έχει κάνει σπουδαία δουλειά εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, χτίζοντας αυτές τις ισχυρότερες σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της πατρίδας μας, της Ελλάδας και της Κύπρου. Πολύ σημαντικό, ειδικά σήμερα αυτό που συμβαίνει γεωπολιτικά. Τα ανατολικά σύνορά μας (σ.σ. της Ελλάδας) έχουν γίνει μια επικίνδυνη περιοχή, ειδικά με την επιθετικότητα της Τουρκίας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στην Τουρκία, ιδίως μπλοκάροντας τα μαχητικά αεροσκάφη F35, αλλά πρέπει επίσης να συνεχίσουμε τον αγώνα για να εμποδίσουμε την Τουρκία να πάρει F 16. Έχουμε μια ειρηνική λύση για τους γείτονές τους στην ανατολική μεριά. Αυτό θα τελειώσει λοιπόν. Θα συνεχίσω λοιπόν να αγωνίζομαι ως πολιτειακός γερουσιαστής από την πολιτεία του Ρόουντ Άιλαντ για 28 χρόνια και ως ηγέτης της WHIA, η οποία είναι η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ (ΠΑ.Δ.Ε.Ε) –  WORLD ΗΕLLENIC INTER-PARLIAMENTARY ASSOCIATION (W.H.I.A) που περιλαμβάνει 43 Ελληνοαμερικανούς εκλεγμένους σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Εδώ που είμαστε γεννημένοι στην Αμερική, είμαστε Αμερικανοί. Πρέπει όμως να σεβόμαστε την Ελλάδα, την Κύπρο, γιατί κι οι ρίζες μας εκεί είναι και η ιστορία μας, και η Θρησκεία μας, και η γλώσσα μας.”

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία, για όλους εμάς, που μας λείπει η Μάνα Πατρίδα, να βλέπουμε εκατοντάδες Ελληνικών Σημαιών να κυματίζουν αγέρωχα στον ουρανό του Tarpon Springs, και να νιώθουμε ακόμα μια φορά υπερηφάνεια που ήμαστε Έλληνες.

Λαμπρή η Παρέλαση στο Tarpon Springs για την επέτειο της Ελληνικής επανάστασης της 25ης Μαρτίου

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This