EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
USCIS

Η Υπηρεσία Μετανάστευσης των ΗΠΑ USCIS αλλάζει την αποστολή της και αφαιρεί βασικές φράσεις

11 Feb, 2022

Μια βασική ομοσπονδιακή υπηρεσία, το USCIS, στις 10 Φεβρουαρίου άλλαξε τη δήλωση αποστολής της, αφαιρώντας αρκετές φράσεις κλειδιά.

Οι Υπηρεσίες Ιθαγένειας και Μετανάστευσης των ΗΠΑ (USCIS) «υποστηρίζουν την υπόσχεση της Αμερικής ως έθνος υποδοχής και παροχής δυνατοτήτων με δικαιοσύνη, ακεραιότητα και σεβασμό για όλα όσα υπηρετούμε», αναφέρει η νέα δήλωση αποστολής.

Σύμφωνα με την παλιά δήλωση, ο οργανισμός περιγράφεται ως «διαχειρίζεται το νόμιμο σύστημα μετανάστευσης του έθνους, προστατεύοντας την ακεραιότητα και την υπόσχεσή του για αποτελεσματική και δίκαιη κρίση των αιτημάτων για μετανάστευση προστατεύοντας παράλληλα τους Αμερικανούς, προστατεύοντας την πατρίδα και τιμώντας τις αξίες μας».

Η USCIS, με περίπου 19.000 υπαλλήλους, επιβλέπει τη νόμιμη μετανάστευση στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ur Jaddou, διευθυντής του οργανισμού USCIS, είπε ότι η νέα δήλωση «αντανακλά τον περιεκτικό χαρακτήρα τόσο της χώρας μας όσο και αυτού του οργανισμού», προσθέτοντας, «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι και θα παραμείνουν ένα φιλόξενο έθνος που αγκαλιάζει ανθρώπους από όλο τον κόσμο που επιδιώκουν την οικογενειακή επανένωση. απασχόληση ή επαγγελματικές ευκαιρίες και ανθρωπιστική προστασία».

«Η USCIS δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι το σύστημα μετανάστευσης που διαχειριζόμαστε είναι προσβάσιμο και ανθρώπινο. Καθώς κοιτάμε προς το μέλλον, η δέσμευσή μου θα παραμείνει η ίδια—η USCIS θα συνεχίσει να υπηρετεί το κοινό με σεβασμό και δικαιοσύνη και να καθοδηγείται με ακεραιότητα ώστε να αντικατοπτρίζει την υπόσχεση της Αμερικής ως έθνος υποδοχής και δυνατότητας σήμερα και για τις επόμενες γενιές», Jaddou , πρόσθεσε ένας ένθερμος επικριτής του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μάικλ Νόουλς, πρόεδρος του AFGE Local 1924, είπε ότι το σωματείο υποστηρίζει τη δήλωση.

Το σωματείο εκπροσωπεί τους υπαλλήλους της USCIS και της Υπηρεσίας Μετανάστευσης και Τελωνείων. Και οι δύο υπηρεσίες βρίσκονται στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας.

Ο Ken Cuccinelli, ο οποίος υπηρέτησε ως αναπληρωτής διευθυντής της USCIS κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ, είχε αντίθετη άποψη.

«Όταν έχουμε εισβολή στα σύνορα, αυτό που επιλέγει το USCIS να ξοδέψει τον χρόνο της. Αυτό είναι απλώς ένα άλλο παράδειγμα αριστερών πολυάσχολων φορέων που αποφεύγουν το καθήκον τους απέναντι στους Αμερικανούς και δεν προστατεύουν τα σύνορά μας», είπε στους The Epoch Times σε μια δήλωση που εστάλη μέσω email.

Για την αλλαγή μίλησαν και αρκετοί νομοθέτες.

«Με αυτή την κίνηση, η κυβέρνηση Μπάιντεν υποδηλώνει ότι η νόμιμη μετανάστευση, η προστασία των Αμερικανών και η ασφάλεια της πατρίδας μας δεν είναι πλέον οι προτεραιότητές της», δήλωσε ο γερουσιαστής Jim Risch (R-Idaho) στο Twitter.

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει καταστήσει σαφές ότι η νόμιμη μετανάστευση, η προστασία των Αμερικανών και η ασφάλεια της πατρίδας μας δεν αποτελούν πλέον προτεραιότητά τους», πρόσθεσε ο βουλευτής Μάικλ Κλόουντ (Ρ-Τέξας). «Πρόκειται για πλήρη παράλειψη καθήκοντος».

Η αλλαγή της γλώσσας ακολουθεί παρόμοιες αλλαγές υπό τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Ανώτατοι αξιωματούχοι είπαν σε όλες τις υπηρεσίες μετανάστευσης το 2021 να σταματήσουν να χρησιμοποιούν ορισμένους όρους, συμπεριλαμβανομένων των «παράνομων αλλοδαπών».

Η δήλωση αποστολής USCIS που ίσχυε μέχρι την αλλαγή αυτής της εβδομάδας ήρθε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τραμπ. Άλλαξε από το «Η USCIS διασφαλίζει την υπόσχεση της Αμερικής ως έθνους μεταναστών παρέχοντας ακριβείς και χρήσιμες πληροφορίες στους πελάτες μας, παρέχοντας προνόμια μετανάστευσης και ιθαγένειας, προωθώντας την ευαισθητοποίηση και κατανόηση της ιθαγένειας και διασφαλίζοντας την ακεραιότητα του μεταναστευτικού μας συστήματος».

Ο Francis Cissna, ο διευθυντής του USCIS εκείνη την εποχή, είπε ότι η δήλωση άλλαξε επειδή ορισμένες λέξεις, όπως οι πελάτες, οδήγησαν σε εσφαλμένες πεποιθήσεις σχετικά με τους πληθυσμούς που εξυπηρετεί η USCIS.

«Πιστεύω ότι αυτή η απλή, ξεκάθαρη δήλωση ορίζει ξεκάθαρα τον ρόλο του οργανισμού στο νόμιμο σύστημα μετανάστευσης της χώρας μας και τη δέσμευση που έχουμε απέναντι στον αμερικανικό λαό», είπε.

 

Image Source: USCIS.gov

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This