ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
άρση του πιστωτικού ορίου

Η Γερουσία ψηφίζει την άρση του πιστωτικού ορίου κατά 480 δις δολάρια

8 Oct, 2021

Συμφωνία για την άρση του πιστωτικού ορίου στην Γερουσία.

Οι Γερουσιαστές ψήφισαν την έγκριση ως προς την βραχυπρόθεσμη άρση του πιστωτικού ορίου του Ομοσπονδιακού χρέους, την Πέμπτη το βράδυ. Με αυτό τον τρόπο, τερματίστηκε μία μακρόχρονη αντιπαράθεση στο Capitol Hill, και απομακρύνθηκε η πιθανότητα παύσης πληρωμών, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω ύφεση.

Η πλευρά των Δημοκρατικών στην γερουσία ψήφισε την αύξηση των 480 δις δολαρίων με πλειοψηφία 50-48. Αυτό έγινε εφικτό μετά την ένταξη 11 βουλευτών των Ρεπουμπλικάνων, οι οποίοι συμφώνησαν με τους Δημοκρατικούς, ώστε να λήξει η αντιπαράθεση και να μην υπάρχει το όριο των 60 ψήφων, για την έγκριση της αύξησης.

Οι 11 Ρεπουμπλικανοί που ψήφισαν για να προχωρήσει το μέτρο ήταν ο ηγέτης της μειονότητας της Γερουσίας Mitch McConnell, Minority Whip John Thune, John Cornyn, Lisa Murkowski, Shelley Moore Capito, Richard Shelby, Rob Portman, Susan Collins, John Barrasso, Mike Rounds και Roy Blunt.

Το νομοσχέδιο θα προχωρήσει τώρα στη Βουλή, όπου οι νομοθέτες θα μπορέσουν να το εξετάσουν ήδη, απο την επόμενη εβδομάδα. Η αύξηση των 480 δισ. Δολαρίων είναι αρκετή για να χρηματοδοτήσει την κυβέρνηση τουλάχιστον μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας της Γερουσίας Chuck Schumer, D-NY, δήλωσε ότι η επιτυχημένη ψηφοφορία «απέφυγε την αθέτηση χρέους, για πρώτη φορά, που προσπάθησαν να δημιουργήσουν οι ρεπουμπλικάνοι, για το εθνικό χρέος». Δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την έγκριση των λογαριασμών υποδομής και κοινωνικών δαπανών του προέδρου Βiden.

Photo by Stephen Melkisethian

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This