EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΑΔΕΙΑΣΕ…

19 Jan, 2024
ΑΔΕΙΑΣΕ...

ΑΔΕΙΑΣΕ...

ΑΔΕΙΑΣΕ...

Πολλά ακούμε, πολλά βλέπουμε κι άλλα τόσα βιώνουμε, σε μια κοινωνία που χρήζει βαθιάς κάθαρσης. Βρίθει η ζωή μας από προβληματικά άτομα, μη υγιείς συμπεριφορές και ακρότητες που ανέβασαν τον αριθμό των γυναικοκτονιών σοκαριστικά!

Φτάσαμε προφανώς στο μη περαιτέρω. Ας μη λησμονούμε και τις περιπτώσεις, όπου δε χρειάζεται να σου αφαιρέσει κάποιος κυριολεκτικά τη ζωή. Αρκεί να το πράττει μεταφορικά κι επαναλαμβανόμενα. Με λεκτική, σωματική ή σεξουαλική βία, με ελεγκτική στάση, με συναισθηματικούς εκβιασμούς.

Γι’ αυτό…

Άδειασε τον εαυτό σου από κάθε τοξικό που επέτρεψες, πριν αυτό σε αδειάσει τελείως. Πάτησε κάτω τη χειραγώγηση που πιθανόν σου ασκείται, απ’ όσους απαιτούν τη δοτικότητά σου, ενώ οι ίδιοι σου προσφέρουν το λίγο, το μισό ή το τίποτα.

Ύψωσε το ανάστημα σε βρυκόλακες που έρχονται κοντά σου μόνο όταν διψούν για “αίμα”, είτε πρόκειται για φίλους ή συναδέλφους, είτε πρόκειται για συντρόφους. Εκείνους που, αφού σου κάνουν την “αφαίμαξη”, δε διστάζουν να σε πουλήσουν, γυρνώντας σου την πλάτη αδιάφορα, ενώ έχουν χορτάσει πλήρως τον ακόρεστο και άρρωστο ναρκισσισμό τους. Εκείνους που δεν έρχονται να προσφέρουν επί ίσοις όροις, αντίθετα, στόχος τους είναι να φορτίσουν το νοσηρό εαυτούλη τους αποφορτίζοντας εσένα. Να τροφοδοτήσουν το υπερφίαλο Εγώ τους, που φαίνεται να μην ικανοποιείται ποτέ. Ένα Εγώ συναισθηματικά και ηθικά ανάπηρο, που ορισμένοι το ισορροπούν (ή έτσι νομίζουν…) σε διπλές ή πολλαπλές επιλογές σχέσεων, μπαινοβγαίνοντας στη ζωή τους δίχως να νοιάζονται για τις συνέπειες. Είναι οι τύποι που έρχονται να σ’ ανεβάσουν στα ύψη της ευτυχίας, για να σου δώσουν σε λίγο ένα μεγαλειώδες σπρώξιμο στο γκρεμό. Είναι τα επιπόλαια, ανώριμα κι άλλο τόσο επικίνδυνα άτομα, που σε βλέπουν απλά ως έξτρα αλατοπίπερο της ζωής τους. Τύποι που εύκολα απατούν, εξαπατούν και προδίδουν όσους/ες βάζουν στα σύντομα ή μακροχρόνια παιχνίδια της ζωής τους. Άνθρωποι για τους οποίους τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται, τίποτα δεν είναι όπως νομίζεις (ακόμα και για όποιον/α προσποιείται στο πλάι τους εμπιστοσύνη και στήριξη)…

Το εξοργιστικό μάλιστα γεγονός για κάθε συναισθηματικό βαμπίρ, είναι πως όταν στερηθεί λίγο της προσοχής σου που, σημειωτέον, το τρέφει, νά σου και σκάει μύτη ο χειριστικός θυμός του. Όπερ εστί μεθερμηνευόμενον, επιδιώκει την αποκλειστική ενοχοποίησή σου -ω, του θράσους!!!

Η συγκεκριμένη τακτική καθόλου τυχαία, καθώς είναι ο τρόπος να σε κρατάει παγιδευμένο/η στο πεδίο του, μέσα στον ίδιο φαύλο κύκλο, που…μάντεψε πώς καταλήγει. Να απορροφά όλη την καλή σου ενέργεια ικανοποιώντας τα καπρίτσια του, για να σε βάζει ξανά και ξανά σε “παύσεις” που σε αδειάζουν και σε μετατρέπουν σε ράκος ψυχής κι αξιοπρέπειας.

Αγαπημένε/η, κάνε χώρο στη ζωή σου για τα ωραία και υψηλά. Για στόχους που εκφράζουν τις αξίες σου. Για σχέσεις κάθε είδους, που όμως ξεχειλίζουν από ώριμη, βαθιά και τρυφερή αγάπη. Αυτή που ξέρει τον τρόπο να δίνεται, να στηρίζει, να νοιάζεται, να είναι παρούσα!

Την αγάπη του “μαζί”, που δεν ανοίγει πληγές, αλλά θεραπεύει. Την αγάπη που δικαιώνει…

 

 

 

photo GoranH / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This