EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Αντιτρομοκρατικός τουρισμός: ή «Από πού πάνε για το Απαίσιο»;

1 Dec, 2023
Αντιτρομοκρατικός τουρισμός

Αντιτρομοκρατικός τουρισμός

Αντιτρομοκρατικός τουρισμός

Φαινόταν ότι το ισχυρότερο πλήγμα που δέχτηκε, από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα, ο παγκόσμιος τουρισμός, ήταν τα δύο χρόνια εγκλεισμού λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Την περίοδο εκείνη ο παγκόσμιος τουρισμός έφτασε στο σημείο Μηδέν.

Έκτοτε, και ενώ οι επαγγελματίες του τουρισμού διεθνώς προσπαθούσαν να ανακάμψουν από τον μηδενισμό, συνέβησαν κι άλλες «κρίσεις», όπως ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, που αφαίρεσε μια μεγάλη μερίδα ταξιδιωτών από την Ευρωπαϊκή αγορά, ενώ στο μεταξύ ως μεγάλο οικονομικό πλήγμα μεταφραζόταν και η έλλειψη τεράστιου αριθμού Κινέζων ταξιδιωτών που ακόμη δεν είχε ξεκινήσει να κινείται.

Το νέο πλήγμα -θα έλεγε κανείς- είναι ο πόλεμος μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, που άφησε τους άγιους τόπους χωρίς προσκυνητές εν όψει Χριστουγέννων και Θεοφανίων.

Είναι αυτό όμως το πραγματικό πλήγμα για τον παγκόσμιο τουρισμό;

Ή μήπως το μεγαλύτερο πλήγμα για τον παγκόσμιο τουρισμό είναι ο Αντιτρομοκρατικός Τουρισμός του Ισραήλ;

Αυτό το ευτελές «είδος θεματικού τουρισμού» καλεί τους ταξιδιώτες να έρθουν στο Ισραήλ, να πάρουν όπλα και να εκπαιδευτούν στο να σκοτώνουν ανθρώπους, οι οποίοι εκ των προτέρων έχουν οριστεί ως «τρομοκράτες» (εννοούμε φυσικά τον αιώνιο «αντίπαλο» του Ισραήλ). Μέσα στο τουριστικό αυτό πακέτο, που δεν έχει καθόλου ένδειξη ψυχαγωγίας και ανάτασης νου και ψυχής (αυτά που υποτίθεται προσφέρει ο τουρισμός), οι διοργανωτές προσφέρουν εκπαίδευση στα όπλα.

Το Trip Advisor προτείνει τα τουριστικά αυτά πακέτα ως διασκεδαστικές δράσεις, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται μια ιστορική ξενάγηση σε αξιοθέατα του Ισραήλ, (μιλάμε για περιοχές στην Δυτική Όχθη παρ’ όλα αυτά), σε διαγωνισμό σκοποβολής κ.ο.κ. Πρόκειται για μια τουριστική δραστηριότητα που έχουν αναπτύξει οι έποικοι Ισραηλινοί με μοναδικό σκοπό να εκμεταλλευτούν τον φόβο και τα πιο χαμηλά ένστικτα του ανθρώπου (και όχι του τουρίστα).

Διακοπές σε κατεχόμενα εδάφη λοιπόν, πληρώνοντας αδρά τους ανθρώπους που έχουν πραγματοποιήσει την κατοχή. Εμείς οι Έλληνες κάτι ξέρουμε από την λέξη «κατεχόμενα». Αλλά και όλοι οι άνθρωποι που κάποτε ανέπνευσαν τον αέρα μιας ξένης χώρας, σε ένα από τα ταξίδια τους, σίγουρα θα κοκκινίζουν από ντροπή μπροστά σε μια τέτοια ευτελή ιδέα.

 

Η Ακαδημία Εκπαίδευσης Αντιτρομοκρατίας, Άμυνας και Ασφάλειας του Ισραήλ, σας εύχεται καλό ταξίδι στο πουθενά. Κυριολεκτικά.

Είναι μια επιχείρηση επικερδής για τον στρατό του Ισραήλ, μέσα από την οποία κάποιος μαθαίνει τακτικές πολέμου, σφαγή, θάνατο κ.λπ. Η επιχείρηση έχει την άδεια και φυσικά αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικής Αφάλειας και του Τμήματος Πυροβόλων Όπλων, αφού ο τουρίστας μπορεί να αγοράσει και ένα όπλο ως σουβενίρ. Μάλιστα, αν αγοράσει χρησιμοποιημένο, τότε εγγυημένα θα έχει αποκτήσει ένα σουβενίρ που θα έχει σκοτώσει τουλάχιστον έναν άνθρωπο. Και μετά, θα στοχαστεί επάνω στο πώς προβάλλεται μια γενικότερη εικόνα αδικημένου την στιγμή που πραγματοποιείται καταστολή και κατοχή.

Αυτά είναι μαθήματα, που προσφέρει αυτό το τουριστικό πακέτο – το οποίο κατά τα άλλα διαφημίζει πως πρόκειται για μια δράση οικογενειακή, ή ιδανική για παρέες. Για δύο ώρες, τα παιδιά σου θα ζήσουν σαν Ισραηλινοί στρατιώτες δηλαδή.  Και θα συσφίξετε και τις σχέσεις σας, γιατί θα σκοτώνετε μαζί!

Οι διοργανωτές πιστεύουν πως ο κόσμος έτσι θα κατανοήσει τα μεγάλα προβλήματα των Ισραηλινών στρατιωτών απέναντι στους «τρομοκράτες» της Παλαιστίνης. Και για να είναι πληρέστερη αυτή η ενημέρωση, υπάρχει και η εκπαίδευση στα τούνελ της Παλαιστίνης και του Ισραήλ, εκεί όπου μαθαίνεται η πειθαρχία! 

Τουρισμός ώρα μηδέν, λοιπόν. Όσο για την ανθρωπότητα, ας ελπίσουμε ότι οι φυσικοί νόμοι θα αναλάβουν και πάλι να λύσουν το θέμα.

 

 

 πηγή https://in.gr 

photo https://aljazeera.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This