EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

5 Jul, 2024

Ο μπαρμπα-Γιάννης κοίταξε στα μάτια τον γαϊδαράκο και ένιωσε βαθιά μέσα του τη λύπη και την αγωνία του ζώου.

«Δεν είναι εύκολος ο αποχωρισμός από τα πρόσωπα που αγαπάμε», ψιθύρισε και συγκινημένος, καθώς τον χάιδευε στο πρόσωπο, παρατήρησε ένα άσπρο σημαδάκι στο καφετί του τρίχωμα, ακριβώς στο κέντρο του μετώπου, ολόιδιο με το γράμμα Θ. «Πωπώ, γαϊδαράκο μου!» αναφώνησε από χαρά ο γέροντας, «από σήμερα θα έχεις όνομα. Θα σε φωνάζω Θαλή».

Εκείνη τη στιγμή ένιωσε υγρή την παλάμη του, έσκυψε προς το μέρος του ζώου και τι να δει; Δάκρυα κυλούσαν από τα μάτια του.

«Ω, γαϊδαράκο μου!» του είπε ο γέροντας στοργικά, «μη μου στεναχωριέσαι. Μόλις είδα πως και οι δυο μας μιλάμε τη γλώσσα της καρδιάς, αυτήν που μας ενώνει στον πόνο, στη λύπη, αλλά και στη χαρά, την οποία σου υπόσχομαι ότι μαζί μου θα τη νιώθεις κάθε μέρα όλο και πιο πολύ, θα δεις.

Ο Θαλής τα ’χασε. Προχώρησε λίγο ακόμα, έσκυψε προς το μέρος του και το ρώτησε: «Μικρό μου τριανταφυλλάκι, γιατί κλαις τόσο πολύ; Τι είναι αυτό που σε στεναχωρεί; Μου σπαράζεις τη καρδιά».

«Γαϊδαράκο μου», του είπε εκείνο με έναν αναστεναγμό, «κλαίω γιατί είμαι ολομόναχο. Δεν έχω παρέα. Κανένας δεν έρχεται κοντά μου, να μιλήσουμε, να με νοιαστεί. Κάθε μέρα σάς βλέπω όλους μαζί πόσο ωραία περνάτε, τραγουδάτε, παίζετε, γελάτε, και θέλω κι εγώ πάρα πολύ να νιώσω αυτή τη χαρά πριν κοιμηθώ για πάντα. Γιατί η ζωή μας εμάς είναι πολύ σύντομη».

 

«Τη λύση να ξέρεις

αν θες να τη δεις,

πρέπει τα χέρια σου

να ενώσεις και

από τη χούφτα σου

να γιατρευτείς», είπε ο σοφός γέροντας, χαμογελώντας αινιγματικά.

 

Τι σφιχταγκάλιασμα ήταν αυτό!

Τόσο μοναδικό που κάνουν τον χειμώνα να ζηλέψει, την άνοιξη που προσπαθεί

με ένα σκούντημα και βγαίνει, σε μια παράσταση μοναδική.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This