EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Γεράσιμος Σάλτου

Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής

Γεράσιμος Σαλτός

Έχει οργανώσει και παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, συνέδρια, συμπόσια και ημερίδες, όπως: «Συναισθηματική Νοημοσύνη και Ηγεσία», «Επικοινωνία και Σημειολογία », « Person-Centred Counselling and psychotherapy today: Evolution and challenges», «Emotionally Focused Therapy: Θεωρία του Συναισθηματικού Δεσμού- Μια Θεωρία για την Αγάπη», «The Crisis Management», «Ο άνθρωπος μπροστά σε μαζικές καταστροφές (Κρίση- Τραύμα- Επούλωση)», «Επικοινωνία και διαχείριση Ανθρωπίνου δυναμικού», «Διαχείριση κρίσεων και διαπραγμάτευση», «Η Ψυχολογία και η Κοινωνιολογία ως “εργαλεία” του Ηγέτη», «Συμβουλευτική Σταδιοδρομίας για την Υποστήριξη των NEETς - Νέοι 15-29 ετών εκτός δομών απασχόλησης, εκπαίδευσης ή κατάρτισης» (ΕΟΠΠΕΠ), « Επιστημονικά Συμπόσια Γενικής Ιατρικής», « The Silence of Solitude and the Melody of Separation: A Psychoanalytic Approach», κ.λ.π.

- Έχει πλούσια εμπειρία, ως εκπαιδευτής ενηλίκων (ΑΜ/ΕΟΠΠΕΠ:ΕΒ24232 και ΑΜ/ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ: 56966) όπου έχει συμμετάσχει ως εισηγητής, σε σεμινάρια που οργανώθηκαν από το ΥΕΘΑ, τα Υπουργεία Παιδείας και Εργασίας, από Δημόσια (Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, Κοινωνικό Πολύκεντρο, Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, ΟΑΕΔ-ΛΑΕΚ, Δ. ΙΕΚ), και Ιδιωτικά Ιδρύματα (Γαλλικό Ινστιτούτο, ΕΥ-ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ, Ι. ΙΕΚ, ΚΕΚ,), από Σχολές Γονέων και διαφόρους Συλλόγους, σε θεματικές, όπως: «Επικοινωνία και ανθρώπινες σχέσεις», «Ηγεσία και Συναισθηματική Νοημοσύνη», «Ανάγκη για Στρατηγική διαπροσωπική επικοινωνία στην εργασία», «Γλώσσα του σώματος και τεχνική των Διαπραγματεύσεων», «Επικοινωνία και Σημειολογία«, «Στρες- Εργασιακό στρες», «Συγκρούσεις στο χώρο της εργασίας (Αίτια –Αποτελέσματα- τρόποι επίλυσης)», «Διαχείριση Επαγγελματικού Χρόνου (time management)- Ομαδική συνεργασία (team work)«, «Επικοινωνία - Επαγγελματική Συμπεριφορά - Διαχείριση Ερωτήσεων, Παραπόνων, Απαντήσεων - Χειρισμός Αντιρρήσεων», «Επικοινωνία δημοσίων υπαλλήλων με τον πολίτη», «Διαχείριση των αγχωδών διαταραχών (Φοβίες – Κρίσεις πανικού)», «Πένθος (Στάδια, Αντιμετώπιση, Ανάρρωση)», «Ιδιαιτερότητες και προβλήματα της σύγχρονης οικογένειας -Συμπεριφορά εφήβων», «Τα Μ.Μ.Ε και τα προϊόντα τους- Η τέχνη της μαζικής κουλτούρας,», «Συναλλακτική ανάλυση και Συμπεριφορά», « Η τέχνη της πειθούς», «Φραγμοί και δεξιότητες για αποτελεσματική διαπροσωπική επικοινωνία στον εργασιακό χώρο», «Διαχείριση κρίσεων και θεωρία παιγνίων», «Θεωρία Στρατηγικής και διεθνών σχέσεων», «Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων- Νέες τεχνολογίες-ΜΜΕ», «Συναισθηματική Νοημοσύνη στο σύγχρονο επαγγελματικό περιβάλλον», «Δυναμική Ομάδων-Επικοινωνία», Η μοναξιά ανάμεσα στο πένθος και την ανία, Όψεις του παραδόξου της Μοναξιάς: ζωή και τέχνη, Η μοναξιά του θεραπευτή - ζητήματα αντιμεταβίβασης, Αδυναμία σύνδεσης σε ένα κόσμο γεμάτο αντικείμενα. Οι μερικές ημι-σχέσεις του διαδικτύου και της εικονικής πραγματικότητας, Η θηλυκότητα στο σύμπλεγμα της «νεκρής μητέρας», Το βίωμα του ψυχωτικού: απόσυρση, κατακερματισμός, «παραληρητική σύνδεση», κ.λ.π.

- Έχει διδάξει στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και στη Σχολή Εθνικής Άμυνας σε θέματα Στρατιωτικής Εκπαίδευσης, Στρατηγικής, Ηγεσίας και Ψυχολογίας , στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), στο Κοινωνικό Πολύκεντρο καθώς σε ΚΕΚ και Δ.ΙΕΚ (ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΩΝΟΣ, ΖΩΓΡΑΦΟΥ, ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ, ΧΑΪΔΑΡΟΥ, ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ και ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ) στα μαθήματα «Τουριστική Ψυχολογία», «Ψυχολογία - Επαγγελματική Δεοντολογία», «Ψυχοπαθολογία» «Ψυχολογία – Στελέχη Διατροφής και Διαιτολογίας», «Ψυχολογία Αποκατάστασης», κ.α.

- Έχει στο ενεργητικό του, ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής, μεγάλο αριθμό συνεδριών, σε εφήβους, ενήλικες και ζευγάρια, τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

- Αρθρογραφεί σε εφημερίδες και περιοδικά και διαχειρίζεται το Blog: «Ψυχολογία και Επικοινωνία», όπου αναρτώνται άρθρα που επιμελείται ο ίδιος.

- Έχει εκδώσει τα βιβλία: «ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ», Μάρ. 2019, και «ΕΠΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ», Φεβ. 2020 (Εκδόσεις «ΛΕΙΜΩΝ»). Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Θεοδωρίτση
greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This