EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΓΥΝΑΙΚΑΓΩΓΙΑ

ΓΥΝΑΙΚΑΓΩΓΙΑ

23 Apr, 2024

Με αφορμή τα όσα δραματικά και τραγικά συμβαίνουν  ιδιαίτερα στη χώρα μας (κοινωνικός αποκλεισμός, ρατσισμός, γυναικοκτονίες κ.λπ.) και τη σχετική αρθρογραφία διακεκριμένων επιστημόνων (Δ.Μπάκα, Προέδρου ΚΟΠΕΔ περί ΑΝΔΡΑΓΩΓΙΑΣ) και με όσες γνώσεις αποκόμισα από τα Αμερικανικά και Γαλλικά Πανεπιστήμια που φοίτησα, και με όσα αργότερα μελέτησα, σκέφθηκα να τολμήσω, να πρωτοτυπήσω, εισάγοντας τον όρο ΓΥΝΑΙΚΑΓΩΓΙΑ με την έννοια-όχι ανταγωνιστική της Ανδραγωγίας- αλλά σε αρμονία και συνεργασία μαζί της ώστε να συμβάλλει στην ανάπτυξη και πρόοδο της κοινωνίας μας.

 Από την αρχαιότητα διδαχτήκαμε για τους Ολύμπιους θεούς, άνδρες και γυναίκες, τα τρομερά πάθη και «κατορθώματά» τους καθώς και για τις συχνά όχι αρμονικές σχέσεις μεταξύ τους. Επίσης, για τις γυναίκες- θεο-τέρατα (Μήδεια, Σκύλλα, Χάρυβδη, Κίρκη κ.ά.) που αποτελεί δείγμα της διεστραμμένης εικόνας που είχε δημιουργηθεί σε βάρος των γυναικών.  

Επίσης, γνωρίζουμε ότι οι πρώτες ανθρώπινες κοινότητες ήταν γυναικοκρατούμενες. Αργότερα, λόγω πολεμικών συγκρούσεων, προσφύγων, μεταναστών κ.λπ., ο ρόλος των γυναικών υποβιβάστηκε και οι άνδρες επιβλήθηκαν σαν αρχηγοί με τα όσα θετικά ή αρνητικά ακολούθησαν.

Βέβαια, με το περιβόητο «δόγμα»-μύθο της πτώσης από τον Παράδεισο εξαιτίας του αμαρτωλού τριγώνου Αδάμ, Ευας και του καταραμένου όφι, οι συσχετισμοί άλλαξαν φαυλοκυκλικά και επικράτησε άγνοια, σύγχυση, φόβος και ενοχές ιδιαίτερα στις γυναίκες, που εξυπηρετούσαν τα τότε διεφθαρμένα θρησκευτικά, πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα για να διχάζουν και υποδουλώνουν τους ανθρώπους.     

Ευτυχώς, η χριστιανική διδασκαλία με τον ίδιο το Χριστό Πρωταγωνιστή-Δάσκαλο άλλαξε τη θλιβερή εικόνα και με πρώτη την Παναγία και άλλες γυναίκες Μάρτυρες -Αγιες, ο ρόλος των γυναικών αναβαθμίστηκε, αλλά, δυστυχώς, το ίδιο δεν συνέβη με άλλες θρησκείες όπως Μουσουλμάνοι κ.ά.

Οσον αφορά το ρόλο των Ελληνίδων στην Ελληνική Επανάσταση (παγκόσμιο Μνημείο ηρωϊσμού ο Χορός του Ζαλόγγου), στους Α΄και Β΄ΠΠ, στην Κύπρο κ.ά., υπήρξε σημαντικός!  

Επίσης, στη σύγχρονη εποχή μαζί με σπουδαίους άνδρες επιστήμονες, αναδείχθηκαν πολλές γυναίκες και μάλιστα σε καίριους τομείς.

Στα πλαίσια του δραματικού-τραγικού Γυναικείου Κινήματος (πώς να ξεχαστούν οι δεκάδες γυναίκες που δολοφονήθηκαν άδικα στη Ν.Υ. σε ειρηνική απεργία; ) οι γυναίκες άρχισαν να βελτιώνουν τη θέση τους. Στη δε πατρίδα μας, το Γυναικείο Κίνημα γνώρισε ημέρες δόξας τη δεκαετία του 80, πλην όμως, σε ορισμένες περιπτώσεις εξαιτίας κομματικών κ.λπ. παρεμβάσεων υπήρξαν προβλήματα.

Η πρόθεση του γράφοντος δεν είναι να κάνει μια λεπτομερή ιστορική αναδρομή, που είναι πολύ γνωστή, αλλά, επιγραμματικά, να εστιάσει την προσοχή στον καίριο ρόλο που διαδραματίζει-και πρέπει- η γυναίκα, που δίχως την δεν υπάρχει ανθρώπινη ζωή!

Ας στοχαστούμε ότι η γυναίκα για 9 μήνες διακινδυνεύει και τη δική της ζωή και αποτελεί Εικόνισμα! Επίσης,  το γαλούχημα των παιδιών για πολλούς μήνες, και άλλες στιγμές (εβδομάδες, μήνες, χρόνια) στοργής και τρυφερότητας αποτελούν προνόμιο κυρίως της γυναίκας-μάνας. Οπόταν, σε αρμονία με την ΑΝΔΡΑΓΩΓΙΑ, που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της σωστής ανάπτυξης, σωματικής, πνευματικής, ψυχολογικής των ανδρών για να μπορούν να υπερασπισθούν την Πατρίδα και τα ιδανικά της, η ΓΥΝΑΙΚΑΓΩΓΙΑ με την έννοια οι γυναίκες, δυναμικά και παραγωγικά, να συμμετέχουν ισότιμα με τους άνδρες στο εθνικό ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ  και ν’ απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια με τους άνδρες, νομικά κατοχυρωμένα, αλλά με ειδικά επιδόματα, άδειες κ.λπ. λόγω εγκυμοσύνης και για πολύτεκνες μητέρες και άλλες διευκολύνσεις ώστε ν’ αντιμετωπιστεί το τραγικό φαινόμενο της δημογραφικής συρρίκνωσης και διαρροής εγκεφάλων και εργατικού δυναμικού, καθώς της διχαστικής επιβολής αρνητικών προτύπων που  τραυματίζουν τον παραδοσιακό οικογενειακό θεσμό, και με πρωταγωνιστικό ρόλο- όπως και οι άνδρες- ιδιαίτερα στην Καθολική (Ολιστική) Παιδεία και στις Ενοπλες Δυνάμεις (που εφαρμόζουν με επιτυχία άλλες χώρες) ώστε να συμβάλλουν σημαντικά στην πρόοδο των παραπάνω τομέων για να εκλείψουν όσα προαναφέραμε δραματικά και τραγικά  που συμβαίνουν, και να εδραιωθεί το ΜΕΤΡΟΝ, η «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» αρμονικής συμβίωσης, ανάπτυξης και προόδου της πατρίδας και του έθνους μας!  

 

 

photo Engin_Akyurt / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This