ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

June 30, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ΕΟΤ

Δράση ΕΟΤ: Η Ελλάδα στη διεθνή τουριστική έκθεση Κοπεγχάγης

2 Nov, 2021

Ο ΕΟΤ και η Ελλάδα έδωσαν το παρόν, με σημαντική επιτυχία, διεθνή τουριστική έκθεση QUALITY TRAVEL FAIR της Κοπεγχάγης στη Δανία.

Πρόκειται για την πρώτη μετά τα μέτρα κατά της πανδημίας έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυτοπρόσωπη παρουσία από 22 έως και 24 Οκτωβρίου 2021.

Η Quality Travel Fair αποτελεί την μόνη τουριστική διοργάνωση στην Κοπεγχάγη, η οποία διοργανώνεται από το έτος 2004 από το έγκριτο Τουριστικό Περιοδικό VAGABOND Δανίας και πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Bella Center όπου η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας συμμετείχε με περίπτερο 15 τ.μ.

Η Δανία με 5,8 εκ. κατοίκους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για την Ελλάδα καθώς από το έτος 2016 (αφίξεις 389.243 άτομα) έως το έτος 2019 (492.266 άτομα ή σχεδόν το 8,44 % του συνολικού της πληθυσμού) παρουσίασε αύξηση κατά (+) 26, 46% ενώ το 2020 λόγω πανδημίας οι αφίξεις μειώθηκαν σε 118.477 άτομα, αριθμός ο οποίος αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των συνολικών αφίξεων (247.837 άτομα) από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Στην Έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 60 Εκθέτες από όλο τον κόσμο και εκτός της Ελλάδας, συμμετείχαν- μέσω των αντίστοιχων Κρατικών Τουριστικών Οργανισμών- 12 χώρες Algavre, Madeira & Porto της Πορτογαλίας, Καραϊβική, Κύπρος, Φιλιππίνες, Νησιά Φάροου, Τζαμάϊκα, Κροατία, Πολωνία, Τσεχία, Ταϋλάνδη, Τυνησία και Värmland Σουηδίας.
ΕΟΤ

Το περίπτερο της Έκθεσης επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Δανία κ. Νικόλαος Κοτροκόης και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Γεώργιος Γαϊτάνης, με τους οποίους ο κ. Παύλος Μούρμας Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας συζήτησε για θέματα προβολής της Ελλάδας στην Δανία όπως και για την διοργάνωση εκδηλώσεων/παρουσιάσεων σε Τ.Οs. και ΜΜΕ την επόμενη τουριστική περίοδο.

Παρά το γεγονός ότι η είσοδος στην Έκθεση επιτρέπονταν μόνο με καταβολή αντιτίμου, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 10.000 άτομα, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Ελληνικούς προορισμούς, ενώ σε όλους τους επισκέπτες διανεμήθηκε δωρεάν το Περιοδικό VAGABOND (Τεύχος Οκτωβρίου 2021) όπου η Ελλάδα είχε δωρεάν δισέλιδη διαφημιστική καταχώρηση.

Η πλειοψηφία του κοινού ήταν ηλικίας άνω των 60+ και πολλοί ήταν συνταξιούχοι, οι οποίοι ταξιδεύουν 2 και 3 φορές τον χρόνο (repeaters) που αναζητούσαν νέους προορισμούς, χωρίς πολύ κόσμο για τουρισμό ευεξίας, γαστρονομίας και κρασιού, ποδηλασίας και πεζοπορίας (Wellness, Hiking, Cycling, Wine routes, Gastronomy).

Στο πλαίσιο της Έκθεσης ο κ. Παύλος Μούρμας πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των ΜΜΕ καθώς και εταιρείες, που σχετίζονται με την διοργάνωση συνεδρίων, προσφορές διακοπών σε βίλες αλλά και με εξειδικευμένα μέσα όπως π.χ. προβολής του Kayak θαλάσσης.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Pin It on Pinterest

Share This