EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Τουρκία και η Αίγυπτος

Η Τουρκία και η Αίγυπτος στοχεύουν να αυξήσουν το διμερές εμπόριο κατά πενήντα τοις εκατό σε πέντε χρόνια

17 Aug, 2023

02.08.2023 18:41 ΒΤΑ Βουλγαρίας

Κατά την πρώτη επίσκεψή τους στην Άγκυρα τα τελευταία δέκα χρόνια, ο υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου Ahmed Samir Saleh και ο Τούρκος ομόλογός του Yomer Bolat ανακοίνωσαν ότι οι δύο χώρες στοχεύουν να αυξήσουν το εμπόριο μεταξύ τους κατά πενήντα τοις εκατό σε πέντε χρόνια, γράφει το “Al Monitor”. «Η αύξηση του διμερούς εμπορίου στα δεκαπέντε δισεκατομμύρια δολάρια από τα σημερινά δέκα δισεκατομμύρια δολάρια έχει τεθεί ως στόχος», αναφέρεται σε κοινή δήλωση.

Η συνάντηση προηγείται πιθανής επίσκεψης του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στην Τουρκία, η οποία θα επιβεβαιώσει τη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μετά από μια δεκαετία κρίσης. Η προγραμματισμένη επίσκεψη του Σίσι στις 27 Ιουλίου αναβλήθηκε καθώς συνέπεσε με τη σύνοδο κορυφής Ρωσίας-Αφρικής.

Οι δύο υπουργοί συμφώνησαν να προωθήσουν τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που υπογράφηκε από την Τουρκία και την Αίγυπτο το 2005 και να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη συνάντηση του Μηχανισμού Διαβούλευσης Εμπορίου Υψηλού Επιπέδου. Η πρώτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το 2012 στο πλαίσιο του οδικού χάρτη για την ενίσχυση των οικονομικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών.

Η Τουρκία και η Αίγυπτος αποκατέστησαν πλήρως τις διπλωματικές σχέσεις τον περασμένο μήνα, ανεβάζοντάς τις σε επίπεδο πρεσβευτών. Το επίπεδο των διπλωματικών σχέσεων μειώθηκε το 2013 αφού ο αιγυπτιακός στρατός ανέτρεψε τον Πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι και τη Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Τουρκία έγινε καταφύγιο για μέλη του ισλαμιστικού κινήματος, σημειώνει η δημοσίευση.

https://www.bta.bg/bg/news/balkans/500624-turtsiya-i-egipet-tselyat-da-uvelichat-dvustrannata-targoviya-s-petdeset-protsen

 

Ο Χακάν Φιντάν και ο Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν σε τηλεφωνική τους συνομιλία τις προοπτικές ανανέωσης της συμφωνίας σιτηρών

Κωσταντινούπολη/Ουάσιγκτον,05.08.2023 22:20 ΒΤΑ Βουλγαρίας

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν συζήτησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία τις προοπτικές ανανέωσης της συμφωνίας για ασφαλείς εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο πηγή από τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Οι δύο ανώτεροι διπλωμάτες συζήτησαν επίσης τη διαδικασία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας, την ασφάλεια στη Μαύρη Θάλασσα και την επέκταση του ΝΑΤΟ.

https://www.bta.bg/bg/news/world/502198-hakan-fidan-i-antani-blinkan-sa-obsadili-v-telefonen-razgovor-perspektivite-za-p

Ομάδα σύνταξης: Μαργαρίτα Αντωνίου, Αλέξανδρος Κατράνης, Παναγιώτης Μιντσίδης, Γεώργιος Σιδερής[1]

[1] Η Εβδομαδιαία Ενημέρωση Ελληνικών και Διεθνών Εξελίξεων (ΕΕΔΕ) συντάσσεται με την ευθύνη της Ομάδας Σύνταξης και δεν εκφράζει τις απόψεις του ΕΛΙΣΜΕ. και του Greek news fl

 

photo qimono / https://pixabay.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This