EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Ιωάννης Μπαλτζώης

Αντιστράτηγος (ε.α.) και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.)

Ιωάννης Μπαλτζώης

O Ιωάννης Αθ. Μπαλτζώης, Αντιστράτηγος (ε.α.) και πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.), γεννήθηκε στην Άρτα και αποφοίτησε το 1976, από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, ονομασθείς ανθυπολοχαγός Ιππικού – Τεθωρακισμένων (ΤΘ). Υπηρέτησε σε όλες τις προβλεπόμενες από τον βαθμό του διοικητικές και επιτελικές θέσεις, στη Θράκη, στις νήσους Ανατ. Αιγαίου στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και σε θέσεις εξωτερικού.
Πλέον τούτων τοποθετήθηκε και υπηρέτησε σε ιδιαίτερες θέσεις όπως:
• Παρατηρητής της Ε.Ε κατά τον πόλεμο της Βοσνίας (1993-94) και Αξκός Επιχειρήσεων της ECMM (European Community Monitor Mission) στο RC ZENICA στην κεντρική Βοσνία και στο RC KNIN, στην Κράϊνα.
• Υπασπιστής του αειμνήστου προέδρου της δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου από το 1995-2000.
• Ακόλουθος Άμυνας στο ΤΕΛ ΑΒΙΒ, από το 2000 και μέχρι το 2003, κατά την διάρκεια της 2ης Παλαιστινιακής Ιντιφάντα, του Αλ Ακτσά.
Έχει αποφοιτήσει από όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Στρατού.
Ακόμη είναι:
 Απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου (σήμερα ΑΔΙΣΠΟ),
 Απόφοιτος της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).
 Κάτοχος Διπλώματος της Σχολής Τακτικών Πληροφοριών, (Tactical Intelligence School), από το Ft Huachuca, Arizona, του Στρατού των ΗΠΑ (US Army).
 Κάτοχος Μεταπτυχιακού (M.Sc), στην Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και σπουδές Άμυνας & Διεθνούς Ασφάλειας του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
 Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.
 Έχει λάβει όλα τα προβλεπόμενα μετάλλια και παράσημα των Ε.Δ. καθώς και ηθικές αμοιβές, συνολικά 14 μετάλλια. Έχει τιμηθεί με τα μετάλλια έξη Ευρωπαϊκών κρατών ( Πορτογαλίας, Πολωνίας, Κύπρος, Εσθονίας, καθώς και της Ε.Ε, για την συμμετοχή του ως παρατηρητής στον πόλεμο της Βοσνίας), καθώς και από την Α.Μ. τον Βασιλέα της Σουηδίας. Του έχει ακόμη απονεμηθεί το 2003, ο τίτλος (μετά διπλώματος) του Μικρού Σταυροφόρου του Τάγματος των Ορθοδόξων Σταυροφόρων του Παναγίου Τάφου από τον Παναγιότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων.
 Είναι αρθρογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, με εκατοντάδες δημοσιευμένα άρθρα. Είναι γεωπολιτικός αναλυτής σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Διαλέκτης σε ΥΕΘΑ, Στρατιωτικές Σχολές, Ινστιτούτα, Πανεπιστήμια, Δήμους και με συμμετοχή σε δεκάδες ημερίδες και σεμινάρια γεωπολιτικών και όχι μόνο αναλύσεων.
Συμμετέχει συγγραφικά στα βιβλία του ΕΛΙΣΜΕ,
o Ανατολική Μεσόγειος – Παρόν και Μέλλον (2017).
o Οι Σχέσεις Ελλάδος – Αλβανίας, Προβλήματα & Προοπτικές (2020).
o 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821. (2021)
o Υβριδικοί Πόλεμοι (2022).
o Αφρική. (2023).
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά και τρία εγγόνια.
greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This