EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Κανείς δεν τιμωρείται

Κανείς δεν τιμωρείται, καμμία ανάληψη ευθύνης, όλεθρος ατζέντας

22 Aug, 2023

Η Ομογένεια γνωρίζει πολύ καλά τί σημαίνει να είσαι ξένος σε έναν τόπο, γι’ αυτό δεν θα αναφερθούμε στις εκφράσεις μίσους που ακολούθησαν την τραγική ανακάλυψη: στην Δαδιά κάηκαν ζωντανοί 18 μετανάστες, σήμερα. Ας μείνουμε στο γεγονός ότι κάηκαν 18 άνθρωποι.

Δεν θα μείνουμε ούτε στην καταγγελία του φιλοζωικού οργανισμού Νέμεσις, ότι κτηνοτρόφος στην Εύβοια παρεμπόδισε τους εθελοντές πυροσβέστες να τον βοηθήσουν, προτιμώντας να αφήσει τα ζώα του να καούν, ώστε να εισπράξει αποζημίωση.

Δεν θα μείνουμε ούτε στο γεγονός ότι, εν μέσω πολεμικού σκηνικού στην Ελλάδα, που βγάζει τους πολίτες από τα σπίτια τους την ώρα της φωτιάς, αντί να τους εξασφαλίσει πυρόσβεση εν έτει 2023, κλείνονται συμφωνίες με τον Ζελένσκι, με  μια ηγεσία που αδιαφορεί για την Ελλάδα, αλλά πάσχει για την Ουκρανία.

Θα μείνουμε μόνο στο γεγονός ότι αυτή η κατάσταση, βγάζει σε όλους μας τον χειρότερο εαυτό μας: είτε αυτόν της αδιαφορίας, είτε αυτόν της παθητικής λύπης, είτε αυτόν του παθητικού θυμού. Η Ελλάδα καταστρέφεται: περιουσίες, επιχειρήσεις, σπίτια, καλλιέργειες, ζώα, περιβάλλον, κτηνοτροφία. 

Και δεν πληρώνει κανείς για αυτές τις πράξεις: συλλαμβάνονται έως τώρα κατά κύριο λόγο υπερήλικες, οι οποίοι εκ των πραγμάτων δεν θα εκτίσουν ποινή. 

Από την άλλη, οι σταρ των δελτίων ειδήσεων της τηλεόρασης, φωνάζουν ενθαρρύνοντας: ευτυχώς, δεν πάθαμε και τίποτα…

Η Ελλάδα καίγεται. Εκτάσεις που μέλλει να γίνουν επενδύσεις στον βωμό των ξένων επενδυτών, είτε πρόκειται για “πολιτικά” πλάνα άλλης τυπολογίας ανθρώπων, πάντως οι φωτιές αυτές σημαίνουν την χαριστική βολή των Ελλήνων, οι οποίοι τόσα χρόνια καλούνται να αποποιηθούν την σημαντικότητα της γλώσσας τους, τα αρχαία τους ευρήματα που πωλούνται σε συλλέκτες, τους αρχαιολογικούς χώρους που “ανήκουν” πλέον κάπου, τα σπίτια τους που ενώ τους ανήκουν πρέπει να τα πληρώνουν, τις περιουσίες τους που αφήνονται στο έλεος γιατί κοστίζει τάχα η πυρόσβεση, και τις επιχειρήσεις τους που έχουν μόνιμο συνέταιρο στο ταμείο ένα κράτος αχαριστίας και σκοπιμότητας.

Σήμερα σκοτώθηκαν 18 άνθρωποι μαζεμένοι στο δάσος της Δαδιάς, αλλά και οι επόμενες γενιές, που ποτέ δεν θα περπατήσουν σε αυτό το βαθύ, αρχαίο δάσος. Δύο είδη προς εξαφάνιση χτυπήθηκαν τελευταία στην Ελλάδα: ο γυπαετός και το ελάφι. 

Τώρα ξέρουμε άραγε πώς θα απαντήσουμε σε όποιον μας μιλήσει στο μέλλον για “μέτρα λόγω της κλιματικής αλλαγής”, ή θα πρέπει να πάρουμε χαπάκια μνήμης;

 

Οι φωτιές σήμερα – Ασταμάτητα ξεσπούν νέες εστίες σε όλη την χώρα

 

Φυλή, Ασπρόπυργος, Καλύβια. Εκκενώσεις οικισμών από το πρωί της Τρίτης 22 Αυγούστου στις περιοχές αυτές. Στην Αλεξανδρούπολη η μάχη με τις φλόγες δεν σταμάτησε όλη νύχτα και απειλήθηκε το νοσοκομείο. Ίδιο σκηνικό και στην Ροδόπη. Το ίδιο και στον Νέστο, στην Καβάλα. Εύβοια. Αττική, Ασπρόπυργος. 

 

Το πρωί της Τρίτης βρήκε το Δημαρχείο Φυλής ανοιχτό, ώστε να βρουν καταφύγιο όσοι έχουν πρόβλημα από την πυρκαγιά στην περιοχή Φυλή και Χασιά. Εκκενώθηκε η Μονή Κλειστών ώστε να σωθούν οι μοναχές, ενώ κάηκαν σπίτια στον οικισμό Γεννηματά, στην Κανάλα και στα Άνω Λιόσια. Οι άνεμοι πνέουν με μεγάλη ταχύτητα και δύναμη, δυσχεραίνοντας μεν την πυρόσβεση, δώρο στα χέρια των εμπρηστών όμως. Εκκένωση κατοικιών δόθηκε εντολή να γίνει λίγο πριν τις 16.30, συμπεριλαμβάνοντας και την περιοχή Πανόραμα. Προσπάθεια γίνεται από το πρωί, ώστε η φωτιά, που κινείται σε δύο διαφορετικά μέτωπα, να μην προχωρήσει προς την Πάρνηθα.

Νωρίς το μεσημέρι ξέσπασε νέα πυρκαγιά στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, στην οποία έσπευσαν άμεσα δυνάμεις της πυροσβεστικής που κυρίως αποσπάστηκαν από τα μεγάλα μέτωπα που ήδη μαίνονται εδώ και μέρες στην Αλεξανδρούπολη, Καβάλα κ.α.

Ο Έβρος καίγεται, παρά τις πυροσβεστικές δυνάμεις που είναι διάσπαρτες, από το πρωί του Σαββάτου. Σήμερα, Τρίτη, τα μέτωπα που είναι ανεξέλεγκτα και δημιουργούν καταστροφή σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, είναι στην Αμφιθέα, στην Πυλαία-Κοίλα, στα Δίκελλα, στην Μεσημβρία, ενώ καίγεται το πευκοδάσος της Κίρκης. Οι άνεμοι προκαλούν συνεχή αλλαγή στρατηγικής των πυροσβεστικών δυνάμεων. Στο δάσος της Δαδιάς εντοπίστηκαν σήμερα 18 απανθρακωμένα σώματα μεταναστών, αλλά οι αρχές κάνουν λόγο για πιθανότατα περισσότερους νεκρούς στην περιοχή, κάτι που αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες. Ο λόγος; η περιοχή είναι πέρασμα. Αλλά είναι και ο τόπος κατοικίας του μοναδικού γυπαετού, ενός ακόμη θησαυρού του οικοσυστήματος της Γης, που χάνουμε μέσα από τα χέρια μας. Από την άλλη, οι ασθενείς του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης μεταφέρθηκαν σήμερα στην Καβάλα.

Και μια νέα αποτυχία του ελληνικού συστήματος: οι φωτιές στην Ροδόπη έφτασαν πολύ κοντά στις Σάπες και στις αποθήκες πυρομαχικών, που φυγαδεύτηκαν άρον-άρον, όπως είχε συμβεί και με τις πυρκαγιές του Ιουλίου. Τα πυρομαχικά μεταφέρονται σε διαφορετικά στρατόπεδα, για ασφάλεια. 

 

Ροδόπη, Κύθνος, Ψαχνά, Έβρος: 400.000 στρέμματα, μέχρι αυτή την στιγμή

 

Γρατινή, Μακρακώμη, Ασπρόπυργος, Μόρνος Βοιωτίας. Η κυβέρνηση, που αυτό το τραγικό διήμερο επέλεξε να δεχτεί τον ηγέτη της Ουκρανίας για να του δώσει την πρόσκληση να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, θα δεχτεί βοήθεια για την πυρόσβεση από έξι χώρες: 120 πυροσβέστες, 19 οχήματα, 1 ελικόπτερο και 7 αεροσκάφη. Για βοήθεια.

 

 

 

 

source:  https://alfavita.gr, https://ethnos.grhttps://ieidiseis.gr , photo https://zwnews.gr

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This