ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

November 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Κύπρο

Επιστολή της προέδρου της βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας πρός την Σουηδία-“Μην ξεχνάτε την Κύπρο”

20 Jun, 2022
Επιστολή προς την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Σουηδικής βουλής έστειλε η πρόεδρος της βουλής της Κυπριακής δημοκρατίας. Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος Εξωτερικής πολιτικής του αριστερού κόμματος Håkan Svanneling. Στην επιστολή η πρόεδρος της βουλής,Αννίβα Δημητρίου κάνει αναφορά για το Κυπριακό ζητώντας από την Σουηδία να ασχοληθεί για το θέμα.

Η αποκάλυψη έγινε στα πλαίσια μιας συζήτησης αναφορικά με τις Σουηδικές δραστηριότητες στην Ευρωπαϊκή ένωση το 2021 και φυσικά στο αμφιλεγόμενο θέμα εξαγωγής όπλων στην Τουρκία.

Ο Håkan λέει τα εξής:

“Η Τουρκία είναι μια χώρα που έχει κυρώσεις από την ΕΕ εναντίον της. Μπορεί να ειπωθεί ότι είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ που κατάφερε να εξασφαλίσει κυρώσεις από την ΕΕ. Υπάρχουν δύο άτομα που έχουν κυρώσεις εναντίον τους για γεώτρηση πετρελαίου σε κυπριακό έδαφος. Πρόκειται για σχετικά μικρές κυρώσεις, δεδομένων των εκτεταμένων παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που λαμβάνουν χώρα και του γεγονότος ότι η ΕΕ έχει καταφέρει τώρα να συσπειρωθεί γύρω από πολύ ισχυρά καθεστώτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, κάτι που ήταν βασικά καλό.

Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι η Τουρκία εμπλέκεται καταρχήν σε πολλές δύσκολες συγκρούσεις και ζητήματα με πολλά κράτη μέλη της ΕΕ και γειτονικές προς την Τουρκία χώρες. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, λάβαμε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων μια επιστολή από την Πρόεδρο της βουλής της Κύπρου στην οποία καλούσε τη Σουηδία και την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων να ασχοληθούν με τα προβλήματα της Κύπρου με τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου από την Τουρκία που συνδέονται με τον πόλεμο της δεκαετίας του ’70 μεταξύ οι Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Ελπίζω ότι η Πρωθυπουργός θα συνεχίσει να υποστηρίζει τη σαφή κριτική της Σουηδίας τόσο για το τι συμβαίνει στην Τουρκία όσο και για τις ενέργειες της Τουρκίας έναντι των κρατών μελών της ΕΕ”.

*Μετά απο αναδημοσιεύση της είδησης μας από το Sigmalive.com,η πρόεδρος της βουλής επικοινώνησε με τον σταθμό της Κύπρου και διευκρίνησε ότι η επιστολή εστάλη στον ομόλογο της, πρόεδρο της βουλής στην Σουηδία Andreas Norlén. Στο περιεχόμενο της επιστολής γίνεται λόγος για την Αμμοχωστο και τις παράνομες κινήσεις της Τουρκίας στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχωστου.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This