EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ομοσπονδιακές μισθώσεις

Οι ομοσπονδιακές μισθώσεις για γεωτρήσεις πετρελαίου μειώνονται δραματικά υπό τον Μπάιντεν

8 Sep, 2022

Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει εκδώσει το χαμηλότερο αριθμό  ομοσπονδιακών μισθώσεων για γεωτρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου από οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με άρθρο της The Wall Street Journal, στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η πτώση των αδειών για γεωτρήσεις υπεράκτιων ή σε ομοσπονδιακά εδάφη ήταν αισθητή, με τις μισθώσεις να μειώνονται κατά 97% από τους πρώτους 19 μήνες της διακυβέρνησης Τραμπ.

Το ομοσπονδιακό πρόγραμμα χρηματοδοτικής μίσθωσης υποχρησιμοποιήθηκε όταν οι ενεργειακές εταιρείες επικεντρώθηκαν κυρίως στο fracking σε κρατικές και ιδιωτικές εκτάσεις κατά τη διάρκεια της έκρηξης του σχιστόλιθου, όταν η ενέργεια ήταν φθηνότερη.

Σύμφωνα με το WSJ, τα στοιχεία από το Γραφείο Διαχείρισης Γης και το Γραφείο Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανών έδειξαν επιβράδυνση στις χερσαίες και υπεράκτιες μισθώσεις από τότε που ανέλαβε ο Μπάιντεν.

Από τα περίπου 35 εκατομμύρια στρέμματα που μισθώνονται επί του παρόντος από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, περίπου το 60 τοις εκατό δεν παρήγαγε ενεργά πετρέλαιο ή φυσικό αέριο, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ, παρά τον ισχυρισμό ότι είχε εκδώσει υψηλό αριθμό μισθώσεων υπό τη διοίκηση Μπάιντεν, είχε μισθώσει μόνο 126.228 στρέμματα για γεωτρήσεις μέχρι τις 20 Αυγούστου, σύμφωνα με την WSJ.

Οι ομοσπονδιακές μισθώσεις αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τέταρτο της συνολικής εγχώριας παραγωγής πετρελαίου.

Το άρθρο σημείωσε ότι ο τελευταίος πρόεδρος που μίσθωσε λιγότερα από 4,4 εκατομμύρια στρέμματα στο πρώτο μισό της θητείας του ήταν ο πρώην πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον.

Μόνο ο πρώην πρόεδρος Χάρι Τρούμαν μίσθωσε λιγότερα στρέμματα από την τρέχουσα κυβέρνηση, σε 65.658 στρέμματα, από το 1945 έως το 1946

Μίσθωση ομοσπονδιακών γαιών

Ωστόσο, οι υπεράκτιες γεωτρήσεις ήταν στα σπάργανα και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση δεν είχε ακόμη εμπλακεί στη μίσθωση δικαιωμάτων νερού, τα οποία αποτελούν πλέον το μεγαλύτερο μέρος των μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με την WSJ.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν, σε εκτελεστικό  διάταγμα του Ιανουαρίου 2021,  ανέστειλε κάθε νέα μίσθωση ομοσπονδιακών εδαφών για γεωτρήσεις, «εν αναμονή της ολοκλήρωσης μιας μελέτης και της επανεξέτασης των πρακτικών αδειοδότησης και μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου».

Υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας για το 2020 ότι θα περιόριζε την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου σε ομοσπονδιακή επικράτεια ως μέρος της ατζέντας της Πράσινης Νέας Συμφωνίας που θα μετέφερε την οικονομία των ΗΠΑ σε «καθαρή» ενέργεια.

“Όχι άλλες γεωτρήσεις σε ομοσπονδιακά εδάφη, όχι άλλες γεωτρήσεις συμπεριλαμβανομένων των υπεράκτιων – καμία δυνατότητα για τη βιομηχανία πετρελαίου να συνεχίσει να κάνει γεωτρήσεις – περίοδο”, είπε ο Μπάιντεν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, μια υπόσχεση που προσπάθησε να τηρήσει.

Αμέσως επέβαλε επ’ αόριστον μορατόριουμ σε νέες μισθώσεις την πρώτη εβδομάδα της θητείας του, ενώ η διοίκησή του απαιτούσε πρόσθετες αναθεωρήσεις όλων των αδειών γεώτρησης για τους δύο πρώτους μήνες της θητείας του.

Οι τιμές του φυσικού αερίου άρχισαν σταδιακά να ανεβαίνουν το 2021, αμέσως μετά τη μείωση της εγχώριας παραγωγής ενέργειας από τον Μπάιντεν, η οποία επιδεινώθηκε μόνο όταν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία στα τέλη Φεβρουαρίου 2022.

Αυτό είχε οδηγήσει τις τιμές του φυσικού αερίου να εκτιναχθούν σε περισσότερα από 5 δολάρια ανά γαλόνι τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, καθώς οι τεράστιες ελλείψεις ενέργειας επηρέασαν τις οικονομίες παγκοσμίως.

Σημαντική δημόσια πίεση ασκήθηκε στον Λευκό Οίκο για να αμβλύνει τη στάση του κατά των ορυκτών καυσίμων και να τονώσει τις προμήθειες πετρελαίου των ΗΠΑ καθώς ο πληθωρισμός άρχισε να εκτινάσσεται στα ύψη.

Η διοίκηση τελικά επέτρεψε την επανεκκίνηση του προγράμματος χερσαίας μίσθωσης στις 15 Απριλίου, αλλά με υψηλότερα τέλη αδειών για τις εταιρείες πετρελαίου.

Ο Μπάιντεν βασίστηκε κυρίως στην αξιοποίηση του Στρατηγικού Αποθέματος Πετρελαίου για να μειώσει τις τιμές της ενέργειας στις ΗΠΑ, το οποίο βρίσκεται τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν 40 ετών.

«Η ενεργειακή ανάπτυξη σε ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα αντιπροσωπεύει περίπου το 24 τοις εκατό της παραγωγής πετρελαίου και το 11 τοις εκατό της παραγωγής φυσικού αερίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Bruce Westerman (R-Ark.).

«Η απαγόρευση της παραγωγής ενέργειας σε ομοσπονδιακά εδάφη και ύδατα θα καταστήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες περισσότερο εξαρτημένες από υπερπόντιους προμηθευτές όπως ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία και θα ανέβαζε τις τιμές μακροπρόθεσμα. Ως αποτέλεσμα, οι Αμερικανοί θα συνεχίσουν να πληρώνουν το τίμημα για αυτές τις αντιενεργειακές πολιτικές στην αντλία».

Ο Μπάιντεν είναι ο πρώτος πρόεδρος που απέφυγε σκόπιμα να χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα μίσθωσης δεκαετιών, το οποίο ήταν ο πρωταρχικός τρόπος για τις προηγούμενες κυβερνήσεις να αυξήσουν την εγχώρια παραγωγή ενέργειας.

Ο νόμος για τη μίσθωση ορυκτών του 1920, για παράδειγμα, απαιτεί από την κυβέρνηση να επιτρέπει τη χερσαία μίσθωση πετρελαίου και φυσικού αερίου «τουλάχιστον ανά τρίμηνο».

Παρά το γεγονός ότι ήταν στην εξουσία για έξι συνεχόμενα τρίμηνα, ο Μπάιντεν πραγματοποίησε μόνο μία δημοπρασία, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2022, μετά την οργή που ξέσπασε για τις τιμές του φυσικού αερίου.

Συγκριτικά, οι κυβερνήσεις Carter και Reagan επιτάχυναν τη χρηματοδοτική μίσθωση σε υψηλά ρεκόρ τη δεκαετία του 1970 και τις αρχές της δεκαετίας του 1980 ως απάντηση στην πετρελαϊκή κρίση, με τον Reagan να μισθώνει σχεδόν 48 εκατομμύρια στρέμματα στους πρώτους 19 μήνες της θητείας του.

Το υπουργείο Εσωτερικών του Μπάιντεν έχει χορηγήσει μόνο 203 μισθώσεις για την ανάπτυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου κατά την ίδια περίοδο, ενώ οι πρώην πρόεδροι Τραμπ και Ομπάμα ενέκριναν και οι δύο 10 φορές περισσότερες μισθώσεις, σύμφωνα με την WSJ.

Όταν ο Μπάιντεν ήταν αντιπρόεδρος το 2009, η κυβέρνηση Μπαράκ Ομπάμα πραγματοποίησε 35 χερσαίες πωλήσεις μίσθωσης πετρελαίου και φυσικού αερίου τον πρώτο χρόνο, αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν πραγματοποίησε καμία.

Η διοίκηση απέτυχε να ολοκληρώσει τη μοναδική της υπεράκτια πώληση τον Νοέμβριο του 2021, όταν η συμφωνία των 80 εκατομμυρίων στρεμμάτων ακυρώθηκε από δικαστή του Περιφερειακού Δικαστηρίου των ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

Ο δικαστής διέκοψε την πώληση μετά την εκποίηση 1,7 εκατομμυρίων στρεμμάτων, αφού έκρινε ότι η διοίκηση δεν είχε κάνει σωστή περιβαλλοντική ανάλυση.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης και άφησε αθόρυβα την πτώση της πώλησης.

Εν τω μεταξύ, 13 πολιτείες  κατέθεσαν  διαταγή στις 15 Ιουνίου 2021, σε περιφερειακό δικαστήριο των ΗΠΑ στη Λουιζιάνα, για να εμποδίσουν την παύση της μίσθωσης από το Υπουργείο Εσωτερικών, υποστηρίζοντας ότι οι οικονομίες των πολιτειών τους θα υποστούν ζημία από την πολιτική κατά της γεώτρησης.

Ένας ομοσπονδιακός δικαστής στη Λουιζιάνα αποφάσισε πρόσφατα μετά την ανάκληση της αρχικής απόφασης από ομοσπονδιακό εφετείο και ότι το μορατόριουμ του προέδρου ήταν παράνομο.

Η οργή προς τους Δημοκρατικούς στη Βουλή και τη Γερουσία έχει αυξηθεί για τον χειρισμό της οικονομίας από τους Δημοκρατικούς ακριβώς πριν από τα ενδιάμεσα.

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W. Va.), για παράδειγμα, σε έναν συμβιβασμό μεταξύ των συναδέλφων του Δημοκρατικών, πίεσε για μια διάταξη στον νόμο για τη μείωση του πληθωρισμού, ο οποίος παρέχει νέες ευκαιρίες γεώτρησης σε ομοσπονδιακά μισθωμένη γη. αλλά οι προοδευτικοί  εναντιώθηκαν  , καθώς έρχεται σε αντίθεση με την επίσημη ατζέντα του κόμματος για την πράσινη ενέργεια.

 

Η απειλή να μπλοκάρει ένα νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης σχετικά με τη συμπερίληψη της διάταξης για την ομοσπονδιακή μίσθωση περιπλέκει τα πράγματα για την ηγεσία των Δημοκρατικών, καθώς καθυστερεί τα σχέδια για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό στο τέλος του έτους.

Η προσθήκη στο νομοσχέδιο δαπανών απαιτεί από την κυβέρνηση να πραγματοποιεί περιοδικές πωλήσεις μισθώσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου τουλάχιστον 60 εκατομμυρίων στρεμμάτων υπεράκτιων αγροτεμαχίων και 2 εκατομμυρίων στρεμμάτων σε ομοσπονδιακή γη κάθε χρόνο για την επόμενη δεκαετία.

Επίσης, ορίζει ότι αρκετές πωλήσεις μίσθωσης πρέπει να πραγματοποιηθούν από το Υπουργείο Εσωτερικών τον επόμενο χρόνο στον Κόλπο του Μεξικού και την Αλάσκα, συμπεριλαμβανομένης μίας μέχρι το τέλος του 2022.

Αυτό περιλαμβάνει την αποκατάσταση δύο ακυρωμένων μισθώσεων αξίας 192 εκατομμυρίων δολαρίων στον Κόλπο του Μεξικού, οι οποίες μπλοκαρίστηκαν με δικαστική απόφαση στην Ουάσιγκτον, DC, μαζί με μία στην Αλάσκα, και οι δύο πριν από τον Οκτώβριο του 2023.

Ο πρόεδρος του House Natural Resources Raúl Grijalva (D-Ariz.) κυκλοφόρησε μια επιστολή ζητώντας από την ηγεσία των Δημοκρατικών να διαχωρίσει την διάταξη του Manchin από το νομοσχέδιο δαπανών για να αποτρέψει προσωρινά το κλείσιμο της κυβέρνησης που προκαλείται από αντιρρήσεις για την ομοσπονδιακή μίσθωση.

«Μην το επισυνάψετε σε έναν προϋπολογισμό, σε ένα συνεχιζόμενο ψήφισμα, μια νομοθεσία που πρέπει να περάσει και επομένως λάβετε αυτή τη βασική ατζέντα των Ρεπουμπλικανών και αφήστε τους Δημοκρατικούς να την εγκρίνουν», είπε ο Γκριγιάλβα στο The Hill τον Αύγουστο.

Οι ενεργειακοί αναλυτές είπαν ότι η μείωση της ομοσπονδιακής χρηματοδοτικής μίσθωσης δεν υπήρξε πρωταρχικός παράγοντας για την άνοδο των τιμών της ενέργειας αυτή τη στιγμή, καθώς το πετρέλαιο απαιτεί συνήθως χρόνια για να φτάσει στην αγορά μετά την έγκριση των ομοσπονδιακών μισθώσεων.

Ωστόσο, η επιβράδυνση των περαιτέρω μισθώσεων γεωτρήσεων φέτος θα έχει μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, προκαλώντας μείωση της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2032, σύμφωνα με την WSJ .

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στα 88,32 δολάρια το βαρέλι στις 2 Σεπτεμβρίου, μετά από ημέρες απωλειών, καθώς οι ηγέτες του ΟΠΕΚ συζητούν για μείωση της παραγωγής στη συνάντησή του την επόμενη εβδομάδα και λόγω του σχεδίου των χωρών της G-7 να περιορίσουν τις τιμές του ρωσικού πετρελαίου.

 

photo  https://pixabay.com/el/ 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This