EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Vexillum Sciacca 2023

Οι προσωπικότητες που βραβεύτηκαν στο Βατικανό: Vexillum Sciacca 2023

12 Oct, 2023

Στις 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης διακεκριμένων προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και τον κόσμο, για την προσφορά τους στην επιστήμη και το κοινωνικό σύνολο. Η τελευτή έλαβε χώρα στην Aula Magna, στο Ποντιφικό Πανεπιστήμιο Urbaniana.

 

Οι Έλληνες βραβευθέντες

 

Γεώργιος Χρούσος, καθηγητής παιδιατρικής – ενδοκρινολογίας: Βραβείο Ιατρικής Επιστήμης

Ο Γιώργος Χρούσος συμμετείχε σε μελέτες για τις επιπτώσεις του άγχους στον οργανισμό, σε συμπεριφορικό, νευροενδοκρινικό, κυτταρικό και μοριακό επίπεδο. Διεξήγαγε βαθιά καινοτόμες έρευνες για την ανθρώπινη ανάπτυξη. Το όνομά του είναι ένα από τα 100 κορυφαία στην βιοϊατρική επιστήμη, παγκοσμίως.

George P. Chrousos

 

 Ανδρέας Αλικανιώτης – Άγγελος Τσιαμούρας: Βραβείο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Στο ατύχημα της 28ης Φεβρουαρίου 2023 στην σιδηροδρομική γραμμή μεταξύ Τεμπών και Λάρισας, οι δύο φοιτητές διακινδύνευσαν την ζωή τους για να σώσουν 26 ανθρώπους από τα συντρίμια των δύο τραίνων, που κόστισαν την ζωή σε 57 άτομα.

 ALIKANIOTISRSIAMOURAS 1

 Φώτης Πονηρός

Βραβείο για τον γόνο της οικογένειας Πονηρός, δημιουργών καλλιτεχνικής κοσμηματοποιϊας, εκτός των άλλων εθελοντή και ανθρωπιστή. Το βραβείο δόθηκε στην μνήμη του, αφού ο Φώτης Πονηρός δεν βρίσκεται πια στην ζωή.

fotis poniros

Άλλα βραβεία

ΗΠΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ: SOFIA TOMOV  

Πρόκειται για την εφευρέτη του Qardian Labs, του λογισμικού που με βάση την Α.Ι. βελτιώνει την διάγνωση αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής, χρήσιμο κυρίως για τους αθλητές. Ακόμη η Sofia Tomov έχει εφεύρει αλγόριθμο που εντοπίζει προληπτικά την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή παρακάμπτοντας παρενέργειες.

Sofia Tomov

ΣΚΩΤΙΑ: ΒΡΑΒΕΊΟ ΕΝΑΛΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΊΑΣ – ΚΑΘ. JON HENDERSON

Διευθυντής του υποβρύχιου αρχαιολογικού προγράμματος Παυλόπετρι για την αρχαιότερη υποθαλάσσια χώρα του κόσμου, περί το 5000 πΧ και καθηγητής αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Εδιμβούργου. Είναι ειδικός στην εφαρμογή πληροφορικής, ακουστικής και σάρωσης με λέϊζερ σε έρευνες χερσαίες και υποβρύχιες.

MV5BMmU2Y2I1MWEtNzI4My00YWJjLWE0MmUtN2QxMmY3ODNhNTQzXkEyXkFqcGdeQXVyMTI0MDY5NzI@. V1

ΚΟΥΒΑ – ΙΤΑΛΙΑ: ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ -ANDY DIAZ HERNANDEZ  

Αθλητής υψηλός επιδόσεων στο τριπλούν, με διεθνείς και ολυμπιακές νίκες. Είναι ο κάτοχος του Diamond League 2022 & 2023.

andydiaz 1

ΒΕΛΓΙΟ: ΒΡΑΒΕΊΟ ΓΕΝΕΤΙΚΉΣ – ΙΑΤΡΙΚΉΣ: CEDRIC BOGAERT  

Είναι συνδημιουργός της θεραπείας myNEO, που στοχεύει σε θεραπείες εξατομικευμένες ανοσοθεραπείας κατά του καρκίνου, βασισμένη στην βιοπροσομοίωση.

bogaertc

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: ΒΡΑΒΕΊΟ ΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΏΝ: FILIPA DE SOUSA ROCHA

Ερευνήτρια και μηχανικός υπολογιστών η οποία έχει κατασκευάσει ψηφιακό σύστημα εκμάθησης για παιδιά με πρόβλημα στην όραση, χρησιμοποιώντας διακοσμημένα τρισδιάστατα μπλοκ για να ελέγχεται ένα ρομπότ.

Filipa Rocha wBadge 1920x1080 1

ΙΤΑΛΙΑ: ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ALBERTO CARTUCCIA CINGOLANI  

Ξεκίνησε να παίζει πιάνο σε ηλικία 2,5 ετών, και τώρα στα 6 του χρόνια μπορεί να εκτελέσει κομμάτια των μεγάλων Mozart, Rachmaninov, Beethoven και άλλων συνθετών.

CARTUCCIA

ΒΡΑΒΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ BIO – BLIND INTERNATIONAL ORCHESTRA

Η ορχήστρα αποτελείται από διεθνείς μουσικούς πολλοί εκ των οποίων είναι τυφλοί. Ηλικίες των μουσικών: 12 έως 65.

BLINDORCINT

ΙΤΑΛΙΑ: ΒΡΑΒΕΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΑΣ: PROF. MICHELE REIBALDI & PROF. VINCENZO SARNICOLA

Η μέθοδος η οποία πραγματοποιήθηκε από τους καθηγητές, ένας επί 30 έτη τυφλός ασθενής ανέκτησε την όρασή του. Η θεραπεία βασίζεται στην αυτομεταμόσχευση ολόκληρης της οφθαλμικής επιφάνειας.

REIBALDISARNICOLA1

ΙΤΑΛΙΑ: ΒΡΑΒΕΙΟ AD MEMORIAM VITO BUGLIARELLO

Το βραβείο αυτό δόθηκε στην μνήμη του ανθρώπου που θυσιάστηκε για να σώσει δύο αγόρια από πνιγμό.

VITOBUGLIARELLO

ΕΛΒΕΤΙΑ: ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΚΑΡΔΙΝΑΛΙΟΣ KURT KOCH

Πρόκειται για κληρικό, επιστήμονα, πρόεδρο του ποντιφικού συμβουλίου, ο οποίος εστίασε στην σχέση μεταξύ Χριστιανών και Εβραίων.

Kardinal Koch 1536x864 1

 

 

 

Πηγή https://peoplenews.gr/ – φωτό https://premiovexillumsciacca.it/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This