ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

October 4, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek
Ζελένσκι

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην σουηδική Βουλή

29 Mar, 2022

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας έκανε έκκληση στη Σουηδία να περιορίσει το φυσικό αέριο του Πούτιν αλλά μόλις μια ώρα πριν, η Επιτροπή Εμπορίου και Βιομηχανίας είπε όχι σε μια τέτοια πρόταση.

– Τα λόγια είναι φτηνά, αλλά η δράση είναι αυτή που μετράει. Δεν σταματούν το χρήμα αίματος που πηγαίνει στον πόλεμο της Ρωσίας, λέει ο εκπρόσωπος των πράσινων Per Bolund.

Αντιθέτως οι μετριοπαθείς ψήφισαν όχι για να μην «νομιμοποιηθούν» οι περιβαλλοντικές πολιτικές.

Ο Volodymyr Zelensky έχει επανειλημμένα καλέσει τις χώρες να σταματήσουν να εισάγουν ρωσικό πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Όταν μίλησε στην Σουηδική βουλή στις 11:00 την Πέμπτη, επανέλαβε την έκκλησή του.

” Σταματήστε την εισαγωγή φυσικού αερίου από την Ρωσία”.

Παρόλα αυτά μόλις μια ώρα νωρίτερα, η Επιτροπή εμπορίου της βουλής έλαβε θέση σχετικά με πρόταση για άμεση διακοπή ενέργειας από τη Ρωσία στη Σουηδία.

Η πρόταση ήρθε από το Κόμμα των Πρασίνων προς την κυβέρνηση αλλά μόνο το Κόμμα της Αριστεράς έδωσε την υποστήριξή του.

«Δυστυχώς, η πρόταση καταψηφίστηκε από τα κόμματα που τώρα μιλούν υπέρ της Ουκρανίας, αλλά που στην πράξη δεν θέλουν να δράσουν για να σταματήσουν πραγματικά αυτό που χρηματοδοτεί τον πόλεμο του Πούτιν», λέει ο Per Bolund (πράσινο κόμμα).


Sabuni: “Δύσκολο να γίνουμε ανεξάρτητοι

Ο πράσινος βουλευτής θέλει επίσης η Σουηδία να πιέσει σε επίπεδο ΕΕ την διακοπή φυσικού αερίου και η Σουηδία να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια σε χώρες που εξαρτώνται περισσότερο από τη ρωσική ενέργεια.

Η αρχηγός του Φιλελεύθερου Κόμματος Nyamko Sabuni λέει ότι δεν είναι δυνατόν να εισαχθεί μια τέτοια στάση στην ΕΕ αυτή τη στιγμή.

– Είμαστε τόσο βυθισμένοι στον εθισμό που δεν βλέπω έναν γρήγορο τρόπο να μας κάνει ανεξάρτητους. Αυτή τη στιγμή χρηματοδοτούμε τον πόλεμο του Πούτιν, είναι ατυχές, λέει.

Επικρίνει την πρόταση του βουλευτή και πιστεύει ότι θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους πολίτες της Ευρώπης.

– Θέλει ο Per Bolund να πνίξει το γκάζι εδώ και τώρα χωρίς να έχει καμία εναλλακτική; Μήπως εννοεί ότι οι οικογένειες με παιδιά πρέπει να ζουν σε κρύες κατοικίες και ότι οι εταιρείες δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στην ενέργεια? 

Εδώ το ντοκουμέντο της πρότασης από τους πράσινους στην επιτροπή εμπορίου και ενέργειας της Σουηδικής βουλής το οποίο καταψηφίστηκε.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This