EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Για Σένα που Έφυγες Νωρίς

Παρουσίαση Βιβλίου «Για Σένα που Έφυγες Νωρίς» στην Πάτρα

23 Oct, 2023

Την Τετάρτη στις 18 Οκτωβρίου, στην Πάτρα, είχα την τιμή να παρευρεθώ ως δημοσιογράφος του Greek Radio Fl στη παρουσίαση ενός ξεχωριστού βιβλίου με τίτλο «Για Σένα που Έφυγες Νωρίς» από μια εξαιρετική συγγραφέα και μοναδικού ανθρώπου που γνωρίζει πως να μιλά στη ψυχή ενός ανθρώπου, της προέδρου της εφημερίδας Ιωάννας Λαζάρου.

Το καθηλωτικό αυτό βιβλίο έχει να κάνει με το μόνιμα επίκαιρο θέμα της βίας κατά των γυναικών. Η αληθινή αυτή ιστορία, ξεκινάει στα δύσκολα χρόνια του πολέμου. Μετά τη δίνη του, ένας εφηβικός έρωτας γεννιέται σε κάποιο ορεινό χωριό… Το νεαρό ζευγάρι, ο Πέτρος και η Ελένη, αναγκάζονται να παντρευτούν, όταν εκείνη μένει έγκυος. Μετακομίζουν στην Αθήνα ξεκινώντας την κοινή τους πορεία. Αποκτούν ένα πανέμορφο, κατάξανθο κοριτσάκι, την Αννούλα. Η καθημερινότητα όμως, τόσο της νεαρής μητέρας, όσο και του μικρού κοριτσιού, γίνεται ένας συνεχόμενος εφιάλτης. Ο βίαιος και τυραννικός χαρακτήρας του Πέτρου αποκαλύπτεται, με απρόβλεπτες συνέπειες και αιματηρά γεγονότα. Η ζωή της Αννούλας γίνεται εφιάλτης.

Η παρουσίαση έγινε σε ένα ξεχωριστό μέρος, στο Deck all day Café Bar, με μια υπέροχη θέα, το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας, κάτι το οποίο ενίσχυσε την ήδη υπάρχουσα επιθυμία όλων των παρευρισκόμενων να ακούσουν τα λόγια και τις αναλύσεις μιας εξαιρετικής ομάδας ομιλητών. Συγκεκριμένα, μίλησαν η Έφη Αναλυτή η οποία είναι πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών στην Πάτρα, η Ελένη Γκέκα η οποία είναι Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας ΔΑΝΙΗΛΗΣ,  η Νίκη Παπαγιαννοπούλου η οποία είναι νοσηλεύτρια και Πρόεδρος ΙΦΝΕ Αχαΐας, ο Δημήτρης Βαρβαρήγος ο οποίος είναι συγγραφέας, ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, ο οποίος είναι δημοσιογράφος, η Γεωργία Βουκελάτου η οποία είναι Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπεύτρια, η Φωτεινή Νικολοπούλου η οποία είναι Φιλόλογος MSc Κοινωνικών Επιστημών και φυσικά η συγγραφέας του βιβλίου και δημοσιογράφος Ιωάννα Λαζάρου.

Με την παρουσία τους τίμησαν την βιβλιοπαρουσίαση η κυρία Βασιλική Χριστούλη, η πρόεδρος του συλλόγου ΑΛΜΑ, η Βάζου Χριστίνα δημοσιογράφος και διεθνολόγος από την εφημερίδα Greek News and Radio Fl, καθώς και προσωπικότητες από όλα τα σωματεία της Πάτρας.

Συγχαρητήρια λοιπόν στην διοργάνωση, σε όλους ανεξαιρέτως τους παρευρισκόμενους που θέλησαν να αποκτήσουν ένα μοναδικό βιβλίο και προπάντων στη συγγραφέα που κατάφερε να γράψει ένα βιβλίο το οποίο θίγει διαχρονικά ζητήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης.

 

Δείτε εδώ το βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=6xyz8Pgg5uE 

 

thumbnail DSC 7728 1333

thumbnail DSC 7746 thumbnail DSC 7748 thumbnail DSC 7752 thumbnail DSC 7760 thumbnail DSC 7722

 

Το ευχαριστήριο της προέδρου και συγγραφέα Ιωάννα Λαζάρου

Την Τετάρτη που μας πέρασε, 18 Οκτωβρίου, είχα την χαρά να παρουσιάσω το βιβλίο μου «Για Σένα που Έφυγες Νωρίς» στην Πάτρα. Η παρουσίαση έγινε στο Deck all day Café Bar, ένα υπέροχο μαγαζί με εξαιρετική θέα την καταγάλανη θάλασσα.

Η μεγάλη απήχηση της παρουσίασης του βιβλίου μου φάνηκε από τον μεγάλο αριθμό παρευρισκόμενων που ήρθαν για να ακούσουν και να μάθουν περισσότερα για το επίκαιρο θέμα το οποίο πραγματεύεται το βιβλίο μου. Τη βία κατά των γυναικών. Με την παρουσία τους με τίμησαν επίσης μια ομάδα εξαίρετων ομιλητών όπως η Έφη Αναλυτή η οποία είναι πρόεδρος του Συλλόγου Νέων Καλλιτεχνών στην Πάτρα, η Ελένη Γκέκα η οποία είναι Πρόεδρος του Σοροπτιμιστικού Ομίλου Πάτρας ΔΑΝΙΗΛΗΣ,  η Νίκη Παπαγιαννοπούλου η οποία είναι νοσηλεύτρια και Πρόεδρος ΙΦΝΕ Αχαΐας, ο Δημήτρης Βαρβαρήγος ο οποίος είναι συγγραφέας, ο Αχιλλέας Παπαδιονυσίου, ο οποίος είναι δημοσιογράφος, η Γεωργία Βουκελάτου η οποία είναι Ψυχίατρος και Ψυχοθεραπεύτρια, η Φωτεινή Νικολοπούλου η οποία είναι Φιλόλογος MSc Κοινωνικών Επιστημών.

Η υπέροχη αυτή ομάδα ανθρώπων κατάφερε να θίξει και να αναλύσει τα προβλήματα που υπήρχαν και υπάρχουν στη ζωή των κακοποιημένων γυναικών. Γι’ αυτό το λόγο τους ευχαριστώ πολύ που δέχτηκαν να παρευρεθούν και να μιλήσουν για το βιβλίο μου. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τη Χριστίνα Βάζου και τον Κωνσταντίνο Μητρόπουλο για τη συνεισφορά τους σε μια τόσο σημαντική ημέρα της συγγραφικής μου καριέρας, την κυρία Βασιλική Χριστούλη,και την Πρόεδρο του συλλόγου ΑΛΜΑ καθώς και όλες της σημαντικές προσωπικότητες από όλα τα σωματεία της Πάτρας.

Η τιμή και η συγκίνηση που έλαβα εκείνη την ημέρα ήταν μεγάλη και μπορώ να υποσχεθώ πως θα συναντηθούμε όλοι και ακόμη περισσότεροι ξανά στην παρουσίαση του δεύτερου μέρους του βιβλίου μου.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This