EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Προνόμια και λήθη που είναι πάντα γένους θηλυκού

Προνόμια και λήθη που είναι πάντα γένους θηλυκού

14 Mar, 2024

Αυτή η φωτογραφία είναι τραβηγμένη ίσως το 1915 κατά την γενοκτονία των Αρμενίων από τους Τούρκους η μπορεί και να είναι ενσταντανέ από την ταινία που γυρίστηκε για το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Τα γεγονότα αφηγήθηκε μία 14χρονη Αρμένισσα που κατόρθωσε να δραπετεύσει και η οποία δήλωσε ότι η πραγματικότητα ήταν πολύ χειρότερη από αυτή της φωτογραφίας.

Σημειωτέον ότι η φωτογραφία εδόθη από τα αρχεία του Βατικανού.

Είναι όλες γυναίκες γυμνές, ατιμασμένες και σταυρωμένες, καταδικασμένες να πεθάνουν σε έναν αργό και βασανιστικό θάνατο.

Αφού βιάζονταν άγρια, τις ανασκολόπιζαν με ξύλινο μυτερό ξύλο από τον κόλπο, παραδίδοντάς τες σ΄ένα φρικτό θάνατο.

΄Αλλες πάλι τις σταύρωναν, παραδίδοντάς τες κι αυτές σ΄ένα αργό και μαρτυρικό θάνατο.

Καθώς επίσης και στη λήθη γιατί το προνόμιο του βασανιστηρίου αυτού το έχει κατά την Εκκλησία μόνο ο Ιησούς Χριστός, ο Εσταυρωμένος, όπως συχνά αναφέρεται.

Επομένως οι γυναίκες αυτές, φυσικά είναι καταδικασμένες να περάσουν στην λήθη.

Δεν τους ανήκει ούτε και αυτός ο μαρτυρικός θάνατός τους ακόμη.

Η σύγκριση με την αφίσα τoυ ντοκυμαντέρ Αδέσποτα Κορμιά, στα πλαίσια του φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για το οποίο έγινε τόσος πολύς ντόρος και φασαρία, αναπόφευκτη.

Δεν ήταν προνόμιο τότε το να σταυρωθεί κάποιος.

Εκτός από τον Ιησού, κι αυτό δεν αποτελεί προσβολή στα θεία αισθήματα των πιστών, εκατοντάδες χιλιάδες γυναίκες και άντρες υπέστησαν στην ιστορία αυτόν τον τρόπο θανάτωσης.

Επομένως δεν καταλαβαίνω γιατί η εικόνα μιας σταυρωμένης γυναίκας αποτελεί προσβολή.

΄Ισως δεν θα θεωρούνταν τόσο “μεγάλη” προσβολή αν ήταν ντυμένη και μη έγκυος, γιατί είναι γνωστό ότι στους κόλπους της εκκλησίας ότι το γυμνό σώμα είναι αμαρτωλό.

΄Αλλά και ο Ιησούς γυμνός ήταν πάνω στο σταυρό. Αυτά ήταν τα τιμωρητικά ήθη της εποχής.

Εκτός αν ακόμη η γυναίκα θεωρείται “μίασμα και “ακάθαρτη” και υπάρχουν άβατα (που υπάρχουν) στα οποία οι άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας απαγορεύουν την είσοδό της, όπως φυσικά και τον θάνατό της, δίνοντας το προνόμιο μόνο στον ΄Εναν.

Δεν ήταν μία αφίσα με σκωπτικό περιεχόμενο, ήταν μία καταγγελία, όπως είναι και το περιεχόμενο του ντοκυμαντέρ, γροθιά στο στομάχι για την κακοποίηση του ανθρωπίνου σώματος και ιδιαίτερα του πλέον ευάλωτου, του γυναικείου σώματος.

Δεν είδα κανένα σεβάσμιο ιερουργό της Εκκλησίας η τους ευαισθητοποιημένους στο θέμα της αφίσας πολίτες να εξεγείρονται με την ίδια ζέση, για την ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα, για την πρόταση αθώωσης σοβαροτάτων αδικημάτων του παιδόφιλου βιαστή και μαστρωπού της 12χρονης που όπως φαίνεται έχει πολύ υψηλές διασυνδέσεις, την καταστρατήγηση του συντάγματος για τα πανεπιστήμια, για τις υποκλοπές, για τα Τέμπη, για το ναυάγιο της Πύλου και για την πληθώρα ανομιών που σαν παραζαλισμένοι πολίτες αντιμετωπίζουμε καθημερινά, φτάνοντας στο σημείο να ντρεπόμαστε να λέμε ότι είμαστε πολίτες αυτής της καταξεσκισμένης χώρας που λέγεται Ελλάδα.

Και δυστυχώς δίχως δρόμο διαφυγής.

Εξαιρετική, ευγενής, κόσμια και καλόγνωμη η επιστολή – απάντηση της Ελίζ Ζαλαντό, διευθύντριας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το ίδιο βεβαίως και του μητροπολίτη οφείλω να ομολογήσω, αλλά μονομερής.

Τα υπόλοιπα συμπεράσματα περί βλασφημίας δικά σας.

 

 

Photo https://www.linkedin.com/pulse

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This