EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Προσοχή στην παγίδα του loverboy – τα στοιχεία της Europol

21 Apr, 2022
loverboy

loverboy

loverboy

Τα στοιχεία της Europol για την δράση του loverboy

Θα μπορούσε να ονομαστεί εμπόριο ανθρώπων, με θύματα κορίτσια ή αγόρια. Ο loverboy είναι ένας χαρακτήρας, συνήθως ψηφιακός, ο οποίος προσπαθεί να κάνει τα θύματά του να τον ερωτευτούν, με έναν τρόπο χειρισμού.

Ο λόγος για την συμπεριφορά αυτή, είναι να θέσει τα θύματά του υπό την επιρροή του, με τελικό στόχο να τα εκμεταλλευτεί στην βιομηχανία του σεξ.

 

Κατά την Europol τα θύματα συνήθως είναι αγόρια ή κορίτσια με οικονομικά χαμηλό επίπεδο, τα οποία εύκολα θα ξεγελαστούν με ακριβά δώρα, ή μια υπόσχεση για καλή και άνετη ζωή. Κάποια από τα θύματα έχουν εγκαταλείψει ακόμη και την οικογένειά τους, κυνηγώντας μια ψευδαίσθηση ρομαντισμού ή άνεσης. Το loverboy θα παρακολουθήσει το θύμα του και θα κάνει την κρούση του είτε μέσω του διαδικτύου, είτε συναντώντας το, και προτείνοντας ρομαντικές συναντήσεις. Το πρώτο βήμα θα είναι να κερδίσει την εμπιστοσύνη του θύματος.

Ένα θέμα συζήτησης θα είναι το ταξίδι εκτός συνόρων “για μια καλύτερη ζωή”. Η χώρα στην οποία θα φτάσει το θύμα, μαζί με τον “loverboy” θα είναι και η έδρα της νέα του παγίδας, καθώς εκεί θα ξεκινήσει παρά την θέλησή του να εκδίδεται, ως επί τω πλείστον. Ο ρομαντισμός  έχει χαθεί, καθώς ξεκινάει η ευθεία χειραγώγηση, με βίαιη κράτηση, κακοποίηση, παρακράτηση προσωπικών στοιχείων, εγκλεισμό. Το θύμα είναι πλέον στα χέρια της συμμορίας διακίνησης πορνείας.

Θα πρέπει να υπάρξει πολύ μεγάλη επίγνωση αυτής της κατάστασης, από όλους τους χρήστες των social media, καθώς αυτά αποτελούν την  κατ’ εξοχήν έδρα δράσης των loverboys.

Η Europol κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με βάση τα στοιχεία που έχει συλλέξει (περισσότερες από 100 γυναίκες από τις αρχές του 2020 έως σήμερα έχουν πέσει θύματα αυτής της παγίδας).

Καθώς περιγράφει το όλο πλαίσιο, η Europol, χαρακτηρίζει ως -κατά κάποιον τρόπο- υπαλλήλους του όλου συστήματος διακίνησης σάρκας, τον loverboy, ο οποίος κερδίζει με αυτό τον τρόπο έναν μεγάλο μισθό ημερησίως.

 

 

 

 

 photo https://pixabay.com/el/ 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This