EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

9 May, 2024

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΛΒΟΥΡΝΗΣ

ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ

 

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) διοργανώνει, σε συνεργασία με την Ποντιακή Εστία, το Ετήσιο Σεμινάριο Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου: Pontus the Opera, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2024, στο Ελληνικό Κέντρο, στο πλαίσιο της σειράς Σεμιναρίων Ελληνικής Ιστορίας και Πολιτισμού.

 Lawyer and author Konstantinos Kalymnios is the theatrical shows playwright. Photo Konstantinos Kalymnios Facebook

Σε αυτή τη διάλεξη, ο Κωνσταντίνος Καλυμνιός, γνωστός δικηγόρος, ποιητής και διηγηματογράφος της ελληνικής παροικίας, θα εξετάσει πιο αναλυτικά την εικόνα του Πόντου, η οποία συχνά παρουσιάζεται ως ένας απομονωμένος πολιτιστικός θύλακας με τη δική του ιδιότυπη κουλτούρα, αμφισβητώντας αυτήν την άποψη μέσα από την έρευνά του σχετικά με την ιστορική διασύνδεση του. Θα εξετάσει πώς ο Πόντος έχει επηρεάσει τη δυτική πνευματικότητα και δημιουργικότητα, χρησιμεύοντας ως έμπνευση για τη σύνθεση κλασικής μουσικής και όπερας.

Σε αυτήν την περίπτωση, η ενίσχυση και η ανάδειξη του στερεοτύπου του Πόντου ως εξωτικού “άλλου” οδηγεί σε συζήτηση σχετικά με τον οριενταλισμό, τόσο εξωτερικό όσο και εσωτερικό, και πώς αυτός επηρεάζει τον τρόπο που διαμορφώνεται η ταυτότητα.

Αυτή η σημαντική εκδήλωση αποτελεί μια υπενθύμιση των τραγικών γεγονότων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, τιμώντας τις ζωές που χάθηκαν, διασφαλίζοντας πως η μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου θα παραμείνει ζωντανή στις καρδιές όλων μας.

Το σεμινάριο είναι ανοιχτό στο κοινό και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον ομιλητή μετά τη διάλεξη.

 

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Στις 19 Μαΐου είναι η επίσημη Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε ανάμνηση των τραγικών γεγονότων της συστηματικής δίωξης και μαζικής δολοφονίας των Ελλήνων που κατοικούσαν κατά μήκος των ακτών της Μαύρης Θάλασσας κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και του επακόλουθου Ελληνοτουρκικού Πολέμου. Αναγνωρισμένη από το ελληνικό κράτος το 1994, η γενοκτονία αυτή σηματοδοτεί την ανελέητη εκστρατεία των Οθωμανών Τούρκων για την εξάλειψη ή τη βίαιη απομάκρυνση των γηγενών χριστιανικών κοινοτήτων της Ανατολίας, μεταξύ των οποίων και των Ελλήνων του Πόντου.

 

Σχετικά με τον ομιλητή

Ο Κωνσταντίνος Καλυμνιός είναι δικηγόρος, ποιητής και διηγηματογράφος. Έχει εκδώσει επτά ποιητικές συλλογές στα ελληνικά και έχει μεταφράσει τα έργα πολλών ντόπιων Ελλήνων συγγραφέων στα αγγλικά. Έχει επίσης δημοσιεύσει μεταφράσεις διηγημάτων του Παπαδιαμάντη στην κριτική ανθολογία «Ο Απεριόριστος Κήπος. Επιλεγμένα διηγήματα». Πρόσφατα κυκλοφόρησε το πρώτο του δίγλωσσο παιδικό βιβλίο «Η Σιμέλα και ο Μαγικός Κεμεντσέ». Θα ακολουθήσει ένα άλλο το 2024, ‘Ο Βιβλιοθικάριος από την Καππαδοκία’.

 

Πότε: Πέμπτη 16 Μαΐου, 7μμ
Πού: Ελληνικό Κέντρο, Mezzanine, 168 Lonsdale St., Melbourne
Είσοδος: Δωρεάν
Σχετικά με την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης
Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης, που ιδρύθηκε το 1897, είναι ένας εξέχων οργανισμός, αφιερωμένος στην προώθηση και τη διατήρηση της ελληνικής ιστορίας, πολιτισμού και κληρονομιάς στην Αυστραλία. Μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα, η Κοινότητα στοχεύει να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των Ελληνοαυστραλών και του πλούσιου πολιτιστικού τους υπόβαθρου.

 

 

πηγή Αστρινή Καλούδη

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This