EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Κων/ντος Ψαρρός: “Η Ακρόπολης ήταν το όνειρο όλων των Ελλήνων της Σουηδίας” – Νίκη στο ντέρμπι

30 Sep, 2021
Ακρόπολης

Σπουδαία νίκη της  Ακρόπολης.

Σε ένα συναρπαστικό ντέρμπι της Στοκχόλμης με πολλές τελικές προσπάθειες από το Vasalunds IF, η Ακρόπολης IF κέρδισε το Σάββατο το απόγευμα με 1- 0 και πήρε οξυγόνο στην προσπάθεια παραμονής της στην β’ κατηγορία Σουηδίας. Επι της ευκαιρίας της σπουδαίας νίκης του Ακρόπολης η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε με τον πρώην πρόεδρο και διαχρονικό φίλο της ομάδας, Κωνσταντίνο Ψαρρό, όπου μας σχολίασε την νίκη της ομάδας αλλά και πολλά άλλα σημαντικά που αφορούν την ομάδα του Ελληνισμού στην Σκανδιναβία.

Συγκεκριμένα οι παίκτες του Ακρόπολης IF αποχώρησαν από τη Skytteholms IP το Σάββατο το απόγευμα με ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη μετά από μια σπουδαία νίκη με 1-0 κόντρα στην Vasalund με γκολ του Σωτήριου Νικόπουλου.Με την νίκη αυτή η Ακρόπολη σκαρφάλωσε στην 12η θέση,με 24 βαθμούς, 3 πόντους μακριά από την επικίνδυνη ζώνη.

– Δεν θα κρυφτώ κάτω από την καρέκλα ότι το γκολ είναι λίγο τυχερό,ο ήλιος μπορεί επίσης να έχει ενόχλησε λίγο τον τερματοφύλακα, αλλά ταυτόχρονα είναι ένα καλό σουτ είπε ικανοποιημένος ο Σωτήριος Νικόπουλος για το γκολ στην επίσημη ιστοσελίδα της Ακρόπολης.

“Νίκη που μας δίνει δύναμη”

“Το παιχνίδι ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι όπου η ομάδα της Vasalund έπαιξε σκληρά και αντιαθλητικά. Προσπάθησαν να βγάλουν τους παίχτες μας εκτός εαυτού όπου τους ενοχλούσαν λεκτικά σε προσωπικό επίπεδο” λέει ο κύριος Ψαρρός όπου και συνεχίζει:

“Η άμυνα στάθηκε πολύ καλύτερα από τι σε προηγούμενα παιχνίδια,φυσικά το γκολ που βάλαμε ήταν λίγο τυχερό αλλά μπορούσαμε να βάλουμε και άλλο γκολ με πέναλτι αλλά ο τερματοφύλακας τους έκανε μια πολύ καλή επέμβαση και ισοφάρισε το γκολ που δέχτηκε.Παρόλα αυτά σταθήκαμε καλά στο παιχνίδι και πήραμε αυτή την πολύτιμη νίκη που χρειαζόμασταν που μας δίνει και ηθική και δύναμη για τα επόμενα παιχνίδια”.

Η αποβολή του Rubio

Παρόλα αυτά η νίκη οξυγόνου της Ακρόπολης επισκιάστηκε με την αποβολή με κόκκινη κάρτα του εξαίρετου ποδοσφαιριστή Christian Rubio,στις καθυστερήσεις του αγώνα. Μια απόφαση που αμφισβητείται έντονα από το μέτωπο της Ακρόπολης.

“Ο Rubio δεν άντεξε από τον ψυχολογικό πόλεμο που δέχτηκε από δύο παίχτες της Vasalund, όπου αυτό φάνηκε και από την τηλεόραση στην φάση του πέναλτι όπου οι παίχτες της Vasalund δεν του έδιναν την μπάλα για να εκτελέσει το πέναλτι όπου και αυτός αποφεύγει αυτήν την κατάσταση αλλά αντιθέτως το νούμερο 10 της Vasalund του ρίχνει με δύναμη την μπάλα αψυχολόγιτα στην πλάτη του Ρούμπιο κάτι που ο διαιτητής δυστυχώς δεν είδε”.

Η φάση αυτή θα σταλεί σαν δικαιολογητικό για την αντίδραση του Rubio στο τέλος του αγώνα.

“Ζητούμε την ηθική και υλική συμπαράσταση του Ελληνισμού”.

Ωστόσο λόγω της πανδημίας, η ομάδα επηρεάστηκε άσχημα οικονομικά. Αρκετοί χορηγοί της ομάδας δεν μπόρεσαν να καταβάλουν τα συμφωνηθέντα,όπου και επομένως η ομάδα να βρεθεί σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες.

“Για αυτό ζητούμε την στήριξη του Ελληνισμού εδώ στην Σουηδία αλλά και εκτός Σκανδιναβίας.Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες πλέων στην Σουηδία και εύχομαι να μπορέσουν να βρεθούν και να αγκαλιάσουν την ομάδα μας, τονίζει ο κύριος Ψαρρός.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο την προηγούμενη εβδομάδα,η ομάδα μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της,η Ακρόπολη παρουσίασε διάφορα αξεσουάρ με το σήμα της Ακρόπολης όπου και μπορείτε να τα προμηθευτείτε.

Γυναίκα η πρόεδρος της ομάδας

Από το 1968 ,χρονιά της ίδρυσης της Ακρόπολης από τον κύριο Θεόφιλο Τσάπο,όπου η οικογένεια του βρισκόταν στην Σκανδιναβία πάνω από 150 χρόνια, ο κύριος Ψαρρός βρίσκεται κοντά στην ομάδα παρόλο που διετέλεσε και πρόεδρος σε άλλη Ελληνική ομάδα της παροικιάς στον Πανελλήνιο. Συγκεκριμένα ο κ.Ψαρρός βρισκόταν στο συμβούλιο της ομάδας από τα 24 του χρόνια.

Τώρα στο τιμόνι της προεδρίας της ομάδας βρίσκεται η κόρη του κύριου Ψαρρού,η Σταματίνα Bergström,η οποία έχει βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη για να κρατήσει την ομάδα στην β’ κατηγορία όπου και είναι ο μεγαλύτερος στόχος της ομάδας.

“Γιατί όχι να μην επιβιώσει η ομάδα Ακρόπολης”

Τέλος κατά την διάρκεια της συζήτησης μας με τον κύριο Ψαρρό μας είπε τα εξής:

“Η ομάδα της Ακρόπολης ήταν το όνειρο όλων των Ελλήνων της Σουηδίας. Την Ακρόπολη στην Ελλάδα πολύ ήθελαν να την ρίξουν αλλά παρέμεινε, γιατί όχι να μην επιβιώσει και η δική μας ομάδα η Ακρόπολη”

Επίσης ο κύριος Ψαρρός ευχαριστεί τον κύριο Γεώργιο Κίρχογλου για την δημιουργία του οπαδικού γκρούπ της Ακρόπολης στο Facebook όπου και μπορείτε να μαθαίνετε τα τελευταία νέα της ομάδας των Ελλήνων της Σουηδίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This