EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Στηρίξου στο λαγοπόδαρο και η «τύχη» σου δουλεύει!

1 Jan, 2024
λαγοπόδαρο

λαγοπόδαρο

λαγοπόδαρο

Λίγη τύχη να είχα!

Αυτόν τον χρόνο ας μου χαμογελάσει κι εμένα.

 

Οι διάφορες ευχές ή φιλοφρονήσεις που ανταλλάσουν οι άν­θρωποι είναι «ενέργειες» που αλληλεπιδρούν στο ψυχισμό τους και επηρρεάζουν τη διάθεσή τους.

Μια “Καλημέρα”, ένα “Χρόνια Πολλά”, “Καλή επιτυχία’’, ‘‘Συγχαρητήρια’’, ‘’Καλή χρονιά’’, κ.α., όταν προσφέρονται καλοκάγαθα και με αγάπη, ο «παραλήπτης» νοιώθει τη ζεστασιά του συναισθή­ματος, ενώ όταν προφέρονται τυπικά ή εξαναγκαστικά, αντι­λαμβάνεται την ουδετερότητα της πηγής που το εκπέμπει.

Συνηθίζω να λέω. «Οι άνθρωποι μάς τα λένε όλα. Αρκεί να εί­μαστε εμείς εις θέσιν να τους ακούσουμε».

Κι’ αυτό που «ακούμε» δεν είναι τα λόγια, αλλά το συναί­σθημα.

Ό,τι και να πει κάποιος, αν τα λόγια δεν συμπίπτουν με το συναίσθημα, εμείς αντιλαμβανόμεθα αυτό που νοιώθει κι’ όχι αυτό που λέει.

Κανείς δεν μπορεί να κρυφθεί από τα συναισθήματά του όση χρυσόσκονη κι αν ρίξει στα λόγια του.

Ανάμεσα από τις ευχές περί υγείας, αγάπης, φώτισης, ευτυχίας, επιτυχίας, κ.λ.π, ακούγεται και η μαγική λέξη «τύχη».

Μέγα φιλοσοφικό ερώτημα, “ο λόγος περί τύχης”.

Εν τούτοις, εκτιμώ ότι όλοι συμφωνούμε, ότι πέρα των άλ­λων, χρειάζεται και “τύχη” στη ζωή.

Το ερώτημα που ευλόγως μπορεί να τεθεί είναι. «Γεννιέσαι τυχερός ή δημιουργείς εσύ την τύχη σου;».

Πώς να απαντήσεις με μια πρόταση σ’ αυτό το ερώτημα;

Κομμάτι δύσκολο.

Πάντως εμείς, για καλό και για κακό, συνηθίζουμε να κου­βαλάμε ή να φοράμε διάφορα αντικείμενα επάνω μας, που θα μάς φέρουν τύχη.

Χάντρες ενεργειακές, διαβασμένα κομποσχοίνια, γούρια καλοσχεδιασμένα με πολύχρωμες κορδελίτσες, ρόδια μισα­νοιγμένα, χρυσά κωνσταντινάτα, κοκκαλάκια της νυχτερί­δας, κομπολόγια διαφόρων χρωματισμών, πέταλα αφόρετα σε αλόγου πόδι, κ.ά.

Η ανάγκη του ανθρώπου πέρα της επιβίωσής του, είναι να διατηρήσει μια σταθερή κατάσταση ευημερίας και καλοτυχίας αν ήδη τη βιώνει, ή ναλλάξει την κακοτυχία του σε καλοτυ­χία και ευδαιμονία, αν νιώθει ότι είναι άτυχος.

Γιαυτούς τους λόγους, λοιπόν, καταφεύγει σε διάφορα “μέσα” και πρακτικές, τερτίπια, που θα ενισχύουν την πίστη του, για την καλλιτέρευση της ζωής του.

Ο αμερικανός χιουμορίστας Ρ.Ε. Σάυ, πάνω στο θέμα περί τύχης, μάς υπενθυμίζει, με τη ρήση του, κάτι πολύ ενδιαφέ­ρον. Μας λέει λοιπόν το εξής. «Στηρίξου στο λαγοπόδαρο αν θες, αλλά θυμήσου ότι δεν ωφέλησε τον λαγό».

 

 

Μην αναλώνεσαι σε ουδέτερες ευχές, για να δηλώσεις μια τυ­πική παρουσία.

Αν το κάνεις ο “παραλήπτης” δεν θα σε λάβει καθόλου υπόψιν του.

Όχι διότι σε αγνοεί, αλλά διότι απλώς εσύ δεν θα υπάρχεις στο «βιβλίο των ευχών». Το να μη υπογράψεις με τη ψυχή σου, είναι το ίδιο σαν να μη ευ­χήθηκες.

Και τον ξέρουμε όλοι αυτόν τόν κανόνα.

Όσοι αισθάνεσθε «τυχεροί», συνεχίσετε να ευγνωμονείτε την καλή σας τύχη, όσοι την προσδοκάτε ονειρευθείτε την και το «θαύ­μα» θα γίνει.

Μόνον που στα θαύματα συμμετέχουμε ενεργά κ’ εμείς.

Χωρίς εμάς, τα «θαύματα» απλώς παραμένουν στη σφαίρα της φαντασίας και του απραγματοποίητου ονείρου.

 

Αχ! Αυτήν τη νέα χρονιά να σταθώ τυχερός!

Μια σκέψη που σου τριβελίζει το μυαλό, κάθε χρόνο, τέτοια εποχή.

Εάν με διαβάζεις αυτήν τη στιγμή, αν περπατάς μόνος σου χω­ρίς τη βοήθεια κανενός, αν έχεις γεύση κιόσφρηση, αν είσαι ικανός προς εργασία, αν «ακούς» τις ανάγκες σου και τις εκφράζεις, αν νοιώ­θεις «ευγνώμων» μ’ αυτά που κατέχεις κιαν υπάρχουν γύρω σου άν­θρωποι που σε αγαπούν και αγαπάς, είσαι ήδη τυχερός.

Πέρα του ότι, χωρίς να το ξέρεις, η «τύχη» πάντα σου κτυπά την πόρτα και το μόνον που έχεις να κάνεις, είναι να την ακούσεις, να της ανοίξεις την «πόρτα» και να την καλοσωρίσεις.

Με τη προϋπόθεση, ότι το υλικό αυτής της «πόρτας» είναι φτιαγ­μένο απ’ τους χτύπους της καρδιάς.

Σπάνιο υλικό, αλλά το έχεις κΕσύ κΕσύ κΕσύ!

(Από το βιβλίο του Γερ. Σαλτού, «Αυτογνωσία και Αγάπη», Εκδόσεις «Λειμών», Αθήνα, 2019).

Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι σε όλους τους φίλους κ’ φίλες, Χρόνια Πολλά, Χαρούμενη Πρωτοχρονιά με υγεία, έμπνευση, αγάπη κ’ ΤΥΧΗ!

 

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΑ,

     ΕΥΤΥΧΕΣ ΤΟ ΝΕΟΝ ΕΤΟΣ 2024!

 

 

 

photo Myriams-Fotos / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This