EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
έγκλημα

Το έγκλημα που συγκλονίζει την Ελλάδα

1 Apr, 2022

Εν μέσω δύσκολης διεθνούς ειδησεογραφίας, η Ελλάδα παρακολουθεί συγκλονισμένη να ξετυλίγεται η διαλεύκανση για ένα έγκλημα που παρά λίγο να ονομαστεί «το τέλειο έγκλημα»

 

Τρία παιδιά βρήκαν τον θάνατο με έναν τρόπο που μέχρι πριν από λίγες ημέρες παρέμενε ανεξήγητος – και μέχρι αυτή την στιγμή έχει μάλλον εξιχνιαστεί ο θάνατος του ενός από τα τρία.

Τρία αδέρφια που πέθαναν σε διαφορετικές ημερομηνίες, με πάνω-κάτω παρόμοια συμπτώματα, τα οποία ο ιατρικός κόσμος προσπάθησε για αρκετό καιρό να κατανοήσει.

Όπως ήταν φυσικό ο καθ’ ένας υποψιαζόταν “κάτι”, γιατί όλα έμοιαζαν με ιστορία αστυνομικού μυθιστορήματος, μέχρι που πριν από δύο ημέρες ο εισαγγελέας διέταξε να προσαχθεί η μητέρα των παιδιών, αφήνοντας υπονοούμενα ότι πιθανόν να υπάρξουν και άλλες προσαγωγές υπόπτων.

Και το πόρισμα: μάλλον ο ύποπτος δολοφόνος (γιατί πλέον μιλάμε ξεκάθαρα για δολοφονία), έδωσε στο τελευταίο παιδί ενέσιμη κεταμίνη. Μια ουσία που παραδοσιακά χορηγείται ως αναισθητικό στα χειρουργεία, ή στην κτηνιατρική – πάντως είναι γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει επιπλοκές στο ΚΝΣ.

Στο παιδί είχε χορηγηθεί κεταμίνη. Όχι μία φορά. Σε μια προηγούμενη δόση, το φάρμακο αυτό προκάλεσε παράλυση στο παιδί, αφήνοντάς το τετραπληγικό. Ένα παιδί υγιές έμεινε παράλυτο, μέχρι να του δοθεί η επόμενη δόση που το σκότωσε.

Εάν αποδειχθεί ότι και τα άλλα δύο μικρότερα αδερφάκια του πέθαναν από την ίδια αιτία, είναι απόλυτα σαφές ότι το σοκ των Ελλήνων θα γίνει πιο έντονο. Ο κόσμος ήδη ξεσπά σε κραυγές έξω από το σπίτι της οικογένειας, με συνθήματα άγρια για την μητέρα, ενώ οι κρατούμενες στις φυλακές της Ελλάδας ήδη έχουν κρεμάσει πανώ έξω από τα κελιά: «Σε περιμένουμε».

Το πρώτο παιδί πέθανε τον Απρίλιο του 2019 από απροσδιόριστη ανακοπή, αν και στην συνέχεια ειπώθηκε ότι πέθανε από λευχαιμία. Το δεύτερο παιδί πέθανε τον Απρίλιο του 2021, και ειπώθηκε ότι πέθανε από μια σπάνια παθολογική αιτία. Το τρίτο παιδί πέθανε τον Μάρτιο του 2022 και έγινε η αιτία να ξετυλίξει το κουβάρι και να φτάσουμε στα τελευταία γεγονότα.

Πάντως αναμένουμε με κομμένη την ανάσα να δούμε και τους υπόλοιπους υπόπτους, για τους οποίους οι αστυνομικές αρχές προδικάζουν ότι θα μας εκπλήξουν.

Ανάμεσα στα «αίτια» ή τις «αφορμές» ακούγονται οι απεγνωσμένες προσπάθειες να κρατηθεί η σχέση στο ζευγάρι με έναν τρόπο που θα ανάγκαζε τον άντρα να μείνει, κ.λπ. Παρ’ όλα αυτά η Ρούλα Πισπιρίγκου (η μητέρα των παιδιών) δεν έχει ομολογήσει ακόμα, δεν έχει παραδεχτεί ακόμα τίποτα, και είμαστε όλοι σε αναμονή.

 

Πάντως, για να κλείσουμε με ένα σχόλιο για όσους υποστηρίζουν ότι «η αιτία για όλα αυτά είναι τα ψυχολογικά προβλήματα», να προσθέσουμε και το σχόλιο του Ποινικολόγου – Εγκληματολόγου κ. Φ. Σπυρόπουλου, ο οποίος αναφέρει  στο ρεπορτάζ της Άννας Τριανταφυλλιάς Τσούτσα για το Newsit: «… δεν μιλάμε για έναν δράστη, ο οποίος δεν μπορεί να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του. Ακούω πολλά για ψυχιατρικές γνωματεύσεις. Εγώ θεωρώ ότι ο τρόπος δράσης δείχνει άνθρωπο που σχεδιάζει και ξέρει πολύ καλά τι κάνει».

 

 

Φωτό: https://newsit.gr 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This