EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
αποτυχία του Μπάιντεν

Το πετρέλαιο εκτινάσσεται μετά την αποτυχία του Μπάιντεν να κερδίσει τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να αντλήσει περισσότερο αργό

18 Jul, 2022

Αποτυχία του Μπάιντεν. Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στις 18 Ιουλίου καθώς το δολάριο ΗΠΑ αμβλύνθηκε και αφού ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ολοκλήρωσε το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία , αποτυγχάνοντας να εξασφαλίσει δέσμευση από τη χώρα της Μέσης Ανατολής για ενίσχυση της παραγωγής αργού.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent για διακανονισμό Σεπτεμβρίου αυξήθηκαν 2,42 δολ., ή 2,4%, στα 103,58 δολ. το βαρέλι στις 5:30 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης στις 18 Ιουλίου, μετά από άνοδο 2,1 τοις εκατό την Παρασκευή.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) για παράδοση Αυγούστου σημείωσαν άνοδο 2,04 δολ. ή 2,09 τοις εκατό, στα 99,64 δολάρια το βαρέλι, μετά την άνοδο 1,9 τοις εκατό την προηγούμενη συνεδρίαση.

Την περασμένη εβδομάδα, τόσο το Brent όσο και το WTI σημείωσαν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες μειώσεις τους σε περίπου ένα μήνα καθώς οι φόβοι ύφεσης μείωσαν το κλίμα της αγοράς.

Ωστόσο, οι προμήθειες πετρελαίου παρέμειναν περιορισμένες και το δολάριο ΗΠΑ έχει υποχωρήσει από τα πρόσφατα υψηλά, με αμφότερους τους παράγοντες να προσφέρουν στήριξη στις τιμές του αργού.

Αποδυναμωμένο το Δολάριο 

Το Δολάριο αποδυναμώθηκε τη Δευτέρα, αφού έφτασε σε υψηλά πολλών δεκαετιών έναντι ενός καλαθιού ομοτίμων νομισμάτων την περασμένη εβδομάδα. Ο δείκτης δολαρίου DXY έφτασε σχεδόν στο 109 στις 14 Ιουλίου, πριν υποχωρήσει στις 107,3 ​​στις 6:36 π.μ. ώρα Νέας Υόρκης στις 18 Ιουλίου.

Ένα ασθενέστερο δολάριο τείνει να υποστηρίζει τις τιμές του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων σε δολάρια, καθώς τα καθιστά πιο ελκυστική αγορά για τους κατόχους άλλων νομισμάτων.

Ορισμένοι αναλυτές είπαν ότι το ράλι πετρελαίου της Δευτέρας είναι απίθανο να διαρκέσει, με τον υψηλό πληθωρισμό να διατηρεί την πίεση στις κεντρικές τράπεζες να συνεχίσουν να σφίγγουν ακόμη και ενόψει των αυξανόμενων σημάτων οικονομικής ύφεσης.

«Αναπήδηση στην αγορά της αρκούδας», είναι ο τρόπος με τον οποίο ο Keith McCullough, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας επενδυτικών ερευνών Hedgeye, περιέγραψε τις κινήσεις της Δευτέρας στο αργό, σε μια ανάρτηση στο Twitter .

Ενισχύθηκαν από το ασθενέστερο δολάριο, άλλα εμπορεύματα σημείωσαν άνοδο τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένου του σιταριού και του χαλκού. Βασική βιομηχανική εισροή, ο χαλκός θεωρείται από πολλούς αναλυτές ως βαρόμετρο μιας ύφεσης.

«Ένα άλλο καλό παράδειγμα μιας αγοράς που καταρρέει που αναπηδά σήμερα το πρωί», είπε ο McCullough σχετικά με τη δράση στην τιμή του χαλκού, η οποία αυξήθηκε πάνω από 3 τοις εκατό το πρωί της Δευτέρας μετά από πτώση 8,2 τοις εκατό την περασμένη εβδομάδα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης σιταριού στο χρηματιστήριο του Σικάγου αυξήθηκαν 1,6 τοις εκατό στις 18 Ιουλίου, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών.

Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία

Οι κινήσεις της Δευτέρας στην τιμή του πετρελαίου και άλλων εμπορευμάτων έρχονται μετά την επίσκεψη του Μπάιντεν στη Σαουδική Αραβία, η οποία ολοκληρώθηκε χωρίς δέσμευση για την ενίσχυση της προσφοράς πετρελαίου από το Βασίλειο.

Ο Μπάιντεν κάλεσε τη Σαουδική Αραβία και άλλους παραγωγούς πετρελαίου του Κόλπου να αυξήσουν την παραγωγή πετρελαίου σε μια προσπάθεια να μειώσουν τις υψηλές τιμές της βενζίνης και, γενικότερα, τον πληθωρισμό.

Ο πληθωρισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως μετράται με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (ΔΤΚ), επιταχύνθηκε τον Ιούνιο στο νέο υψηλό 40 ετών του 9,1%.

Παρά το ράλι της Δευτέρας σε ορισμένα εμπορεύματα, έχουν πτωτική τάση τις τελευταίες εβδομάδες, υποδηλώνοντας ότι οι πληθωριστικές πιέσεις ενδέχεται να υποχωρούν.

Οι τιμές της βενζίνης έχουν πέσει τις τελευταίες εβδομάδες, με τον αναλυτή της GasBuddy, Πάτρικ Ντε Χάαν, να λέει σε δήλωση της 17ης Ιουλίου ότι η πιο κοινή τιμή φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τώρα 3,99 δολάρια ανά γαλόνι.

Η διάμεση τιμή του φυσικού αερίου ήταν 4,39 δολάρια το γαλόνι σε εθνικό επίπεδο, ενώ το 10% των πιο ακριβών τοποθεσιών ήταν κατά μέσο όρο 5,71 δολάρια, πρόσθεσε ο De Haan.

Παρά τη μη δέσμευση από τη Σαουδική Αραβία να ενισχύσει την παραγωγή, οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν είχαν κάποιες ελπίδες για λίγη περισσότερη ανακούφιση από την πλευρά της προσφοράς.

Ο Amos Hochstein, ανώτερος σύμβουλος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την ενεργειακή ασφάλεια, δήλωσε στο «Face the Nation» του CBS στις 17 Ιουλίου ότι, μετά το ταξίδι του Μπάιντεν, αρκετοί παραγωγοί πετρελαίου του Κόλπου θα έκαναν «λίγα ακόμη βήματα» για να ενισχύσουν την παραγωγή, αν και το έκανε. μην πω ποιες χώρες και πόσο.

Ωστόσο, οι αναλυτές της ING ανέφεραν σε σημείωμα ότι η άποψη της κυβέρνησης Μπάιντεν ότι οι παραγωγοί στη Μέση Ανατολή θα ενίσχυαν την παραγωγή φαίνεται ρόδινη και «τα σχόλια από τη Σαουδική Αραβία ήταν λιγότερο αισιόδοξα».

«Οι Σαουδάραβες είπαν ότι οποιεσδήποτε αλλαγές στην παραγωγή θα γίνονταν εντός του ευρύτερου πλαισίου του ΟΠΕΚ+ και ότι ο όμιλος θα παρακολουθούσε την αγορά και θα ανταποκρινόταν εάν χρειαστεί», έγραψαν, προσθέτοντας ότι, με εξαίρεση τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα , υπάρχει «λίγος τρόπος για την πλεονάζουσα χωρητικότητα».

Οι αγορές θα παρακολουθούν στενά την επόμενη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ για σήματα προσφοράς καθώς το τρέχον σύμφωνο παραγωγής του καρτέλ λήγει τον Σεπτέμβριο.

Η συμμαχία των πετρελαιοπαραγωγών χωρών συνεδριάζει στις 3 Αυγούστου.

 

Image: www.middleeastmonitor.com

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This