ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Χριστόφορος Τουμάζου: Ποιος είναι ο σπουδαίος Ελληνοκύπριος εφευρέτης που αναδείχθηκε Ευρωπαίος εφευρέτης για την χρονιά 2014?

17 Aug, 2021

Ο Χριστόφορος Τουμάζου, πέτυχε ένα σπουδαίο επίτευγμα στο πεδίο του, καθώς τιμήθηκε με το βραβείο «European Inventor Award 2014», από το Ευρωπαϊκό Γραφείο Ευρεσιτεχνιών (EPO). Για το βραβείο αυτό λαμβάνονται υπόψη εφευρέσεις από όλους τους τεχνολογικούς τομείς, και θεωρείται μεγάλη τιμή και διάκριση για έναν επιστήμονα να καταφέρει να λάβει αυτή τη διάκριση. Ο Τουμάζου έλαβε αυτό το βραβείο για τον τομέα της Έρευνας, λόγω της καινοτομίας που έφερε, μέσω της εφεύρεσης μιας γρήγορης γενετικής εξέτασης. Με αυτή την εξέταση το γενετικό υλικό ενός ανθρώπου μπορεί να αποκωδικοποιηθεί σε μόλις 30 λεπτά, σε σύγκριση με τις χρονοβόρες εργαστηριακές αναλύσεις που συνήθως χρειάζονται για τον σκοπό αυτό.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός μικροσκοπικού κυκλώματος, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει τις αποκλίσεις οι οποίες υφίστανται σε κάποιο ανθρώπινο γονιδίωμα. Αυτό το τσιπ μπορεί να ενσωματωθεί σε οποιοδήποτε στικάκι usb, και έτσι τα αποτελέσματα των αναλύσεων μπορεί να είναι διαθέσιμα στον καθένα μέσα από τον υπολογιστή του. Έτσι, μέσα από αυτή την συσκευή, ένας γιατρός μπορεί να ελέγξει αν ένας ασθενής μπορεί να μεταβολίσει κατάλληλα κάποιο φάρμακο, όπως επίσης αν έχει προδιάθεση για κάποια κληρονομική ασθένεια.

Ο Ελληνοκύπριος εφευρέτης είναι καθηγητής μηχανικής, στο Imperial College στο Λονδίνο, καθώς και επικεφαλής του Ινστιτούτου Βιοϊατρικής Μηχανικής, το οποίο δημιούργησε ο ίδιος το έτος 2003. Ο Τουμάζου, σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στο οποίο ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο πτυχίο, όπως επίσης και τη διδακτορική του διατριβή. Ύστερα, εντάχθηκε στο Imperial College στο Λονδίνο για να πραγματοποιήσει μετα-διδακτορική έρευνα. Το 1995, σε ηλικία μόλις 33 ετών, κατάφερε να γίνει ο νεότερος καθηγητής που είχε ποτέ το Imperial College, αφού τότε έλαβε την θέση του καθηγητή του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο πανεπιστήμιο αυτό. Στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο ίδρυμα, το οποίο αποτελεί ένα από τα κορυφαία στον κόσμο όσον αφορά τις τεχνολογικές επιστήμες, εργάζεται μέχρι και σήμερα και αποτελεί έναν από τους πιο διακεκριμένους καθηγητές που το ίδρυμα διαθέτει.

Τα προβλήματα υγείας του νεφροπαθούς γιου του, τον έκαναν να εστιάσει την έρευνα του στον τομέα της βιοϊατρικής τεχνολογίας, στον οποία σήμερα θεωρείται πρωτοπόρος. Είναι κοινώς αποδεκτό, ότι ο Τουμάζου μπορεί να παρέχει το κάτι διαφορετικό στην επιστήμη, σκεπτόμενος διαφορετικά από τους περισσότερους επιστήμονες και καταφέρνοντας να επιτύχει καινοτόμα αποτελέσματα με πρακτικό όφελος. Μέσα από την έρευνά του έχει καταφέρει να ανακαλύψει κοχλιακά εμφυτεύματα τα οποία χρησιμοποιούνται σε κωφούς, τεχνητό πάγκρεας το οποίο χρησιμοποιείται σε διαβητικούς, όπως επίσης και μια συσκευή η οποία είναι κατάλληλη για την καταπολέμηση της παχυσαρκίας, μέσω νευρικής διέγερσης.

Μεταξύ των επιτευγμάτων του Τομάζου, είναι το γεγονός ότι είναι μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας Μηχανικής της Μεγάλης Βρετανίας, της Βασιλικής Εταιρίας Επιστημόνων της Μεγάλης Βρετανίας, όπως επίσης και της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών. Επίσης, έχει διατελέσει σύμβουλος της Βρετανικής κυβέρνησης, ενώ έχει λάβει πλήθος βραβείων για τις εφευρέσεις του. Τέλος, έχει ανακαλύψει σήμερα πάνω από 50 συσκευές ιατρικών διαγνώσεων, οι οποίες έχουν βοηθήσει σημαντικά στην εξέλιξη της επιστήμης.

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.