EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ψυχαναγκαστική συμπεριφορά του σκύλου

Πώς να αντιμετωπίσετε την ψυχαναγκαστική συμπεριφορά του σκύλου?

2 Apr, 2022

Οι ψυχαναγκαστικές διαταραχές (ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, OCD) εμφανίζονται και σε σκύλους. Αυτές οι συμπεριφορές είναι υπερβολές των κανονικών συμπεριφορών του σκύλου.

Οι συνηθισμένες συμπεριφορές σκύλων που μπορούν να χαρακτηριστούν ως καταναγκαστικές περιλαμβάνουν περιστροφή, κυνηγητό ουράς, δάγκωμα μύγας (που δεν υπάρχει), ελαφρύ κυνήγι, αποφλοίωση, μάσημα, κοίταγμα στο κενό, πιπιλίζοντας ένα παιχνίδι ή πιπίλισμα σε ένα μέρος του σώματος.

Τι προκαλεί τις ψυχαναγκαστικές διαταραχές στα σκυλιά;

Οι ψυχαναγκαστικές διαταραχές προκαλούνται από σύγκρουση, άγχος και / ή απογοήτευση. Με κάθε αγχωτικό συμβάν που συναντά ο σκύλος σας, υπάρχει μια απελευθέρωση νευροδιαβιβαστών που εμπλέκονται στην απόκριση στρες. Όταν ένας σκύλος είναι απογοητευμένος ή αγχωμένος, μπορεί να αρχίσει να κάνει μια φυσιολογική συμπεριφορά, όπως να κρατάει ένα παιχνίδι στο στόμα του για να ανακουφίσει αυτό το άγχος. Εάν κρατάτε το παιχνίδι στο στόμα του μειώνει πραγματικά τους νευροδιαβιβαστές που εμπλέκονται με το αγχωτικό συμβάν, ο σκύλος είναι πιθανό να κάνει ξανά αυτήν τη συμπεριφορά όταν αγχωθεί. Για ορισμένα σκυλιά, αυτή η συμπεριφορά γίνεται τελετουργική και επαναλαμβανόμενη λόγω της έντονης ανταμοιβής που σχετίζεται – μείωση του φυσιολογικού αισθήματος άγχους ή απογοήτευσης. Με την πάροδο του χρόνου, οι καταναγκαστικές συμπεριφορές εξελίσσονται και χειροτερεύουν. Τα σκυλιά συχνά αρχίζουν να κάνουν την καταναγκαστική συμπεριφορά με οποιοδήποτε αγχωτικό γεγονός. Η συμπεριφορά μπορεί να κάνει δύσκολη τη ζωή του σκύλου αντικαθιστώντας τον κανονικό ύπνο και τις συνήθειες διατροφής. Μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στον σκύλο καθώς η ώθηση για την εκτέλεση της συγκεκριμένης συμπεριφοράς γίνεται όλο και πιο δυνατή. Τα σκυλιά που κυνηγούν τις ουρές τους συχνά καταλήγουν να ακρωτηριάζουν την ουρά που απαιτεί ακρωτηριασμό, ενώ τα σκυλιά που πιπιλίζουν συχνά προκαλούν δερματικές λοιμώξεις.

Μερικές φορές, αυτό που φαίνεται να είναι μια καταναγκαστική συμπεριφορά είναι στην πραγματικότητα μια συμπεριφορά που το ζώο αναζητά την προσοχή.

 

Πώς αντιμετωπίζετε τις ψυχαναγκαστικές διαταραχές σε σκύλους;

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε αν νομίζετε ότι ο σκύλος σας έχει ψυχαναγκαστική διαταραχή είναι να πάτε στον κτηνίατρό σας ή στον θετικό εκπαιδευτήγια βοήθεια. Επειδή οι ιατρικές καταστάσεις μπορούν να προκαλέσουν σημάδια παρόμοια με την καταναγκαστική συμπεριφορά σε σκύλους, είναι εξαιρετικά σημαντικό να αποκλειστούν ιατρικές ασθένειες όπως νευρολογικές, ενδοκρινικές, γαστρεντερικές και ορθοπεδικές διαταραχές.
Ο σκύλος σας θα πρέπει να υποβληθεί σε ενδελεχή φυσική εξέταση, καθώς και να εξετάσει το εργαστήριο πριν εξετάσει τη θεραπεία για μια ψυχαναγκαστική διαταραχή. Εάν το σκυλί σας είναι εντελώς υγιές και απαλλαγμένο από πόνο, μπορεί να έχει ψυχαναγκαστική διαταραχή.

Οι εναλλακτικές θεραπείες ειναι ιδανικές για το ζώο σας!

Όταν οι καταναγκαστικές συμπεριφορές αντιμετωπίζονται νωρίς και γρήγορα, η πρόγνωση είναι πολύ καλύτερη από ό, τι αν έχουν εξελιχθεί σε χρόνια κατάσταση. Η ομοιοπαθητική βοηθά το ζώο να νιώσει καλά, να δουλέψει το τραύμα, ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε και στο σύμπωτα να μειώνεται έως και να σταματήσει να υπάρχει. Χρειάζεται αποδοχή.

 

Email: amaliamoermanpavlidi@gmail.com

 

 

 

 

 

photo https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This