EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Che fece Il Gran… Debutto

5 Jul, 2024
Che fece Il Gran

Στο κοσμικό στερέωμα ο στοχασμός σου φτάνειμέσα από ψηλά τείχη στο συνεχές του χρόνου εισβάλλεις αλεξανδρινέ ποιητή.Φύλλα πεσμένα, σπέρμα γνώσης επικείμενηςΙστορικά και φιλοσοφικά δρώμενα περιβάλλουν τον αισθησιασμό σου.Ήρωες αφανείς πασχίζουν να φυλάξουν Θερμοπύλες, να αναδυθούν από την πένα σου, από τη θλίψη μιας συνειδησιακής αναζήτησης και μιας υπαρξιακής αποκηρυγμένης ταυτοπροσωπίας.Απλός, απόμακρος και γήινος θαρρώ αναρριχάσαι σε ψηλούς τοίχουςσκαλί το σκαλίμέσα από ένα διαρκές ταξίδι αυτοβύθισης και απόκρυφου μονισμού.Ιερή παρακαταθήκη τα λόγια σου εις το διηνεκές…

*H πρώτη δημόσια εμφάνιση- Τίτλος εμπνευσμένος από το ποίημα του Καβάφη “Che fece …il gran rifiuto” (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ) “Che fece Il Gran… Debutto*” Nel firmamento cosmico arriva la tua riflessione.Attraverso alte mura, nel continuum del tempo, ti espandi, poeta alessandrino.Foglie cadute, la conoscenza dei semi imminenti,avvenimenti storici e filosofici che circondano la tua sensualità.Eroi non celebrati lottano per custodire le Termopili, emergono dalla tua penna, dalla tristezza di una coscienza e di una ricerca esistenzia le,una sconfessata identità.Sei puro, riservato e terrestre, suppongo.Ti arrampichi sulle alte mura,salendo ogni singolo scalinoattraverso un continuo viaggio di autoimmersione e di monismo mistico.Sacra consegna le tue parole, per sempre… * La prima apparizione in pubblico, titolo ispirato dalla poesia di Kava fis “Che fece… Il Gran Rifiuto”

Image: Του Unknown photographer (signed: Pacino) – C.P. Cavafy Archives – Onassis Foundation, Κοινό Κτήμα, Σύνδεσμος

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This