EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

ιαβάστε πολλές ευχές για τις γιορτές

ΠΑΣΧΑ
thumbnail 1
thumbnail Kyriakos Maridakis Easter wishes page 001 3
KALO PASXA IMAGE G.Gerasopoulos20544

Καλησπέρα από την Ελλάδα!
Είμαι η Ευαγγελία Αρετογλιδου Φωληά, συγγραφέας παιδικών παραμυθιών και ποιημάτων.
Εύχομαι άλλη μία φορά, αυτό το Πάσχα που μας έρχεται μαζί με το φώς της Αναστάσεως του Χριστού, να γεμίσει με εφορία τις καρδιές όλων των ανθρώπων.
Ιδιαιτέρως την Κυρία Ιωάννα Λαζάρου, την ακούραστη και άξια επαίνου που είναι υπεύθυνη στην Ελληνική εφημερίδα του Greek News FL.της Φλώριδας καθώς και στους εκλεκτούς συνεργάτες της,όπου όλα αυτά τα χρόνια επιτελούν μοναδικό έργο προβάλλοντας τον Ελληνικό πολιτισμό, την ενημέρωση,στους ομογενείς που βρίσκονται μακριά απ’την πατρίδα.!
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ!Με αγάπη!
ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ.! Με υγεία!
Από την Καβάλα.
Ευαγγελία Αρετογλιδου Φωληά.

————————————————————————————————

Εύχομαι ανάσταση σε όλα τα επίπεδα της ζωής του καθ’ ενός. Ανάσταση δεν είναι κάτι που συμβαίνει μαγικά, είναι η ανά-σταση: το να στέκεσαι διαφορετικά μέσα στην ζωή. Αυτό εύχομαι για όλους. Χρόνια πολλά.
Κωνσταντίνα Ρόδη, συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός στον Greek Radio Fl.

Φίλες και φίλοι μου,
Σε όλους τους λαούς που δοκιμάζονται από πολέμους και πανδημίες, εύχομαι ο Αναστάς Θεάνθρωπος να λυτρώσει τους ανθρώπους από τα δεινά, και να φέρει την ειρήνη στον κόσμο.
Σε όλους εσάς, τους αγαπημένους μου Έλληνες της Φλόριντα της Αμερικής, που είστε μακριά μας, αλλά μας φέρνει κοντά η επικοινωνία, που προσφέρει το Greek News and Radio FL με την άξια και αεικίνητη διευθύντριά του, την αγαπημένη μας Ιωάννα, εύχομαι
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Yγεία, ευτυχία και πρόοδο σε όλους εσάς και τις οικογένειές σας.
Στέλλα Πριόβολου ομότιμη καθηγήτρια της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

————————————————————————————————

Στον απανταχού Ελληνισμό της Ομογένειας που κρατάει Θερμοπύλες και μας τιμά σαν Έλληνες
Και μας κάνουν υπερήφανους και διαπρέπουν παντού στην Επιστήμη στην Ιατρική στον Πολιτισμό
Στην κ Λαζάρου στην οικογενειά της στους συνεργάτες της και στις οικογενειές τους
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.
Η Ανάσταση του Κυρίου Υμών Ιησού Χριστού να χαρίσει ανάσταση στις ψυχές του πάντα με υγεια και κάθε καλο.
Αχιλλέας Παπαδιονυσίου

Ευχές Πολλές και Αναστάσιμες από καρδιάς σέ όλους τους Έλληνες της Αμερικής !
Εύχομαι σε όλους υγεία δύναμη χαρά και προκοπή με τίς Οικογένειες τους .
Η Ελλάδα είναι υπερήφανη γιά όλα τα παιδιά της στήν Ομογένεια!
Στηρίζεται στήν αγάπη τους ! που πολλές φορές έχουν αποδείξει !
Στήν αφοσίωση τους και στήν συνδρομή τους και στήν συμπαράσταση τους στήν μητέρα Πατρίδα .
Χρόνια Πολλά με υγεία αγάπη και Ειρήνη σε όλο τόν κόσμο.
Ρέθυμνο 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2023
Κώστας Ι.Γ.Καλλέργης (Κ.Ι.Γ.Κ)
Δικηγόρος παρ Αρείω Πάγω
Συγγραφέας

————————————————————————————————

Χαιρετώ από την καντίνα απο το λιμάνι στο Newark, εύχομαι σε όλο τον ελληνισμό η πανταχού της γης να έχουμε ένα ευλογημένο Πάσχα και όπως λένε και στο χωριό μου εκεί στα Γιάννενα στα κρητικά σύνορα καλή Πασχαλιά σε όλους την αγάπη μου και λευτεριά στην πατρίδα από τα κτήνη που την εχουν και την καταστρέφουν τόσα χρόνια, ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΚΕΦΆΛΙ ΨΗΛΆ
Χριστοφορος Γκολιας
NORTH ARLINGTON NEW JERSEY

————————————————————————————————

Είμαι ο Μπάμπης Πετράκης από την εκπομπή “Ελλάδα στην καρδιά μας” και εύχομαι στους αναγνώστες του greek news fl και όλους τους Έλληνες της διασποράς, Υγεία και Αγάπη για σας και τις οικογένειές σας και το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ζωές σας!
Μπάμπης Πετράκης – StarX

————————————————————————————————

Γειά σας φίλοι μου. Ονομάζομαι Λένα Φατούρου και είμαι συγγραφέας.
Προσωπικά, σας στέλνω ζεστές, γλυκές, και γεμάτες αγάπη ευχές, για ένα όμορφο Πάσχα που θα φέρει στις καρδιές όλων συγχώρεση, ταπεινότητα, αγάπη και προσευχή για τους τους λαούς που μαστίζονται από τον πόλεμο.
Έχω τη μεγάλη τύχη, σε αυτή τη διαδρομή των Πολιτιστικών δρώμενων, —την Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό ραδιόφωνο της Florida με έδρα το Maiami /The Greek News and Greek Radio in FL/ που με πολύ μεράκι δημιουργήθηκε από την αγαπητή μας Ιωάννα Λαζάρου και το επιτελείο των συνεργατών της, με ευαισθησία και περίσσιο ζήλο ακουμπώντας συνανθρώπους που έχουν την ανάγκη μας, και που για αυτούς ευήβραν τρόπους απολαβής αγαθών, όπως επίσης με περίσσια αγάπη αγκαλιάζουν κάθε είδους καλλιτέχνημα, είτε αυτό αφορά τη συγγραφή, το θέατρο κ.λ.π, —- να είμαι και εγώ συνοδοιπόρος , και πολύ χαρούμενη που έρχομαι σε επαφή μαζί σας μέσω αυτού του τρόπου , που τον δένει η νοσταλγία για την πατρίδα από πλευράς σας, αλλά και η πνοή ανέμου Ελλάδας από πλευράς μου, μέσα από τα βιβλία μου και τη μνεία για την πατρίδα επίσης μέσα από τα ποιήματα μου. Διανύουμε δύσκολους καιρούς φίλοι μου, όπως δύσκολη είναι και η ζωή, που μόνο η αγάπη μπορεί να την ομορφύνει. Εύχομαι το ΦΩΣ της Ανάστασης, να γίνει γιατρικό στις καρδιές όλων μας!
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ
Λένα Φατούρου συγγραφέας

————————————————————————————————.

Οι Μερες των Παθών ας γεμισουν τις ψυχες μας ΑΓΑΠΗ.
ΤΑ θεία Πάθη ας δρομολογησουν τις ευχές μας.
Κάθε τι καλό στον Αποδοιμο μας Ελληνισμό κι ο Εσταυρωμένος Μας ας επιφερει με την Ανάσταση του
τη Ανάταση της ψυχής μας!!!
Σ όλους τους ακροατές κι αναγνώστες της εφημερίδας επίσης… Καλή Ανάσταση από καρδιας!!!
Άννα Ζανιδάκη συγγραφέας

————————————————————————————————

Είμαι ο Ηλίας Λαδάς, είμαι Χορογράφος και εγώ μέλος στη σύνοδο πολιτισμού, και εύχομαι σε oλους καλό Πάσχα και χρόνια πολλά .
Ηλίας Λαδάς, Χορογράφος California

————————————————————————————————

Είμαι ο Δημήτρης Βαρβαρήγος συγγραφέας και συνεργάτης στη σύνοδο πολιτισμού της εξαιρετικής εφημερίδας Greek news and radio Florida. Με τον ερχομό μιας ακόμη Άνοιξης που μας βρίσκει όλους αντάμα να γιορτάσουμε την μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα, εύχομαι στην Ιωάννα Λαζάρου την ψυχή όλης αυτής της επίπονης προσφοράς, να διατρανώσει την ελληνική φωνή στα πέρατα της υφηλίου, όπως και σε όλες και όλους, συνεργάτιδες/τες της, χρόνια πολλά με μια ολόψυχη ευχή, να έχετε υγεία, ελευθερία κι ευγνωμοσύνη και τα καλύτερα θα έρθουν στις ζωές σας και βέβαια, να σας έρθουν όπως εσείς τα επιθυμείτε.
Συχνά τυχαίνουν ατυχίες και αδιέξοδα και ο άνθρωπος απελπίζεται. Να θυμάσαι πως τη δύσκολη στιγμή πάντα βρίσκεται ένα χέρι αδερφοσύνης που θα το έχεις ανάγκη. Ένα βλέμμα που θα σε αγκαλιάσει στοργικά και θα συντρίψει τη μοναξιά. Κι αυτό το βλέμμα, να είσαι σίγουρος πως υπάρχει για σένα.
Κλείνω τον χαιρετισμό μου με ένα ποίημα για την Ανάσταση, του σπουδαίου ποιητή μας Κωστή Παλαμά.
«Ανάσταση κι αγάπη λαμπερή,
κάθε καμπάνα χαρωπά σημαίνει
και ξημερώνει μέρα και φορεί
στολή μ’ αστέρια κ’ άνθια κεντημένη…
και μέσα στην καρδιά μου μυστικά
νιώθω να ξημερώνει μια ημέρα,
με κάλλη πλέον μαγικά,
απ’ όσα είναι στη γη και στον αιθέρα»
Δημήτρης Βαρβαρήγος συγγραφέας

————————————————————————————————

Γεια σας από την Αθήνα!
Είμαι η Καλλιόπη Ράικου ,δασκάλα Ελληνικών και συγγραφέας. ειμαι και εγω στην συνοδο πολιτισμου της Ελληνικης εφημεριδας της Φλοριδας του Greekradiofl
Εύχομαι η γιορτή του Πάσχα που είναι μια γιορτή αγάπης να γεμίσει με φως την ψυχή μας σε αντίθεση με τη σκληρότητα της πραγματικότητας.
Καλή Ανάσταση σε όλον τον Ελληνισμό!
Καλλιόπη Ράικου συγγραφέας

————————————————————————————————

Eύχομαι από καρδιάς το άγιο φως της Ανάστασης να χαρίζει σε όλους στην οικογένεια μου στα παιδιά μου και τα εγγόνια μου στους φίλους μου και σε όλους στα αδελφια μας τους Έλληνες απανταχού και στα παιδιά της Ελληνικής Εφημερίδας και ραδιόφωνό Greekradiofl που μας κρατάνε συντροφιά με ,υγεία ,αδελφοσύνη ,αισιοδοξία ,και δύναμη! Καλό Πάσχα ! Καλή Ανάσταση!!!
Ισίδωρος Κουτσουραδης Maryland

————————————————————————————————

Καλημέρα σας! Είμαι ο Γιώργος Καστρουνής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Acting Coach της Σχολής Υποκριτικής, “Actors in Action”, στην Αθήνα! Είμαι κι εγώ, Ελληνοαμερικάνος, ομογενής, και έζησα και σπούδασα για πολλά χρόνια στην Αμερική, κυρίως στη Νέα Υόρκη. Ανήκω κι εγώ στη Σύνοδο Πολιτισμού της Ελληνικής Εφημερίδας, Greek News FL.

Θέλω να απευθύνω τους θερμούς μου χαιρετισμούς και τις βαθύτατες ευχές μου για ένα καλό Πάσχα σε όλη την ομογένεια! Χρόνια πολλά σε σας τους ομογενείς Έλληνες που κρατάτε τον δαυλό του Ελληνισμού αναμμένο στην άλλη άκρη του Ατλαντικού! Εύγε! Έτσι, ο Ελληνικός πολιτισμός και οι Ελληνικές αξίες απλώνονται παντού και δεν έχουν σύνορα!
Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στην καλή μου φίλη, Ιωάννα Λάζαρου, για το μεγάλο της ενδιαφέρον και στήριξή της όσον αφορά την καλλιτεχνική μου δράση.
Και πάλι χρόνια σας πολλά, και να έχετε ένα όμορφο Πάσχα! Θα χαρώ πολύ να τα ξαναπούμε σύντομα!
Γιώργος Καστρουνής, Καλλιτεχνικός Διευθυντής και Acting Coach

————————————————————————————————

Είμαι η Ζακλίν Σταματοπούλου είμαι στην σύνοδο πολιτισμού της Ελληνικής εφημερίδας Greekradiofl θέλω να ευχηθώ σε όλους τους φίλους μου και στην ομογένεια Αγάπη και υπομονή Με όλα όσα συμβαίνουν η ανθρωπότητα να οδηγηθεί στο φως σύντομα με τη βοήθεια του Χριστού , 🙏 Καλή ανάσταση σε όλους.
Ζακλίν Σταματοπούλου Ερμηνεύτρια

————————————————————————————————

Γειά σας! Είμαι ο Βαγγέλης Πετσάλης ,συνθέτης και ιατρός ,ζώ και εργάζομαι στην Αθήνα αλλά ανήκω και εγώ στους ανθρώπους του πολιτισμού της εφημερίδας Greek FL ,πράγμα το οποίο με κάνει περήφανο διότι εσείς είστε αυτοί που κρατούν τον Ελληνισμό και τον πολιτισμό του ψηλά στον κόσμο! Σας εύχομαι να έχετε ένα καλό Πάσχα με τους αγαπημένους σας και με υγεία! Να διασκεδάσετε και να μην ανησυχείτε ,η διασκέδαση και το καλό φαγητό είναι παράγοντες μακροζωίας και η ιατρική είναι εδώ για να διορθώνει αν χρειαστεί ,όχι για να φοβίζει ! Να είστε καλά όλοι σας
Βαγγέλης Πετσάλης, Συνθέτης και Ιατρός

————————————————————————————————

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Σάκης και η εκπομπή τα τραγούδια που αγαπήσαμε από τον ραδιοφωνικό σταθμό radio.greekradiofl.com εύχεται σε όλο το κόσμο καλή ανάσταση και καλό Πάσχα αγάπη και ευτυχία
Σάκης Αλησπρασίτης μουσικός παράγωγος

————————————————————————————————

Ονομάζομαι Μαγδαληνή Πούγγουρα, εικαστικός, φωτογράφος και δημοσιογράφος πολιτισμού και τουρισμού και βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμούκαι στην Ελληνική εφημερίδα στην florida Greeknewsfl Εύχομαι στους Έλληνες αδελφούς σε όλο τον κόσμο η Ανάσταση του κυρίου να ελαφρύνει τα βάρη όλων μας, να φωτίσει και να ανυψώσει τη ψυχή μας.
Ας γιορτάσουμε και φέτος με καθαρή καρδιά, αγάπη και φιλανθρωπία.
Καλή Ανάσταση.
Μαγδαληνή Πούγγουρα εικαστικός, φωτογράφος και δημοσιογράφος

————————————————————————————————

Ειμαι η Λευκοθέα Μαρία Γκολγκάκη συγγραφέας και βρίσκομαι και εγω στην συνοδο πολιτισμου του Greek News and Radio Fl. Θα ήθελα να ευχηθώ στους αδερφούς τους ομογενείς καλό Πάσχα. Η Ανάσταση του Κυρίου να γεμίσει ελπίδα τις καρδιές μας και να μας δείξει τον δρόμο της αλληλεγγύης. Εύχομαι αγάπη και γαλήνη σε κάθε οικογένεια. Είμαι η Λευκοθέα Μαρία Γκολγκάκη από το Greek News and Radio Fl.
Λευκοθέα Μαρία Γκολγκάκη συγγραφέας

————————————————————————————————

Είμαι η Βασιλική Καρακατσιου και βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού στην Ελληνική εφημερίδα στην florida Greeknewsfl Στους απανταχού Έλληνες θα ήθελα να ευχηθώ να περάσουν με υγεία, γαλήνη και ευλογία τις Άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας φτάνοντας σε
μια λυτρωτική, ψυχοσωματική Ανάσταση.
Τούτο το πέρασμα που ονομάζεται Πάσχα, ας είναι Αναστάσιμο για όλο τον κόσμο σε κάθε επίπεδο!
Με το λιλά της πασχαλιάς
και το λευκό τ’ ασβέστη,
Λαμπρό σας στέλνω μήνυμα,
για το ΧΡΙΣΤΌΣ ΑΝΈΣΤΗ!
Το ποίημά μου αφιερωμένο εξαιρετικά με αγάπη σε όλους τους Έλληνες και στην εκλεκτή φίλη, Ιωάννα Λαζάρου.
Βασιλική Καρατάσιου, Φιλόλογος, λογοτέχνης, συντηρήτρια έργων τέχνης,γενική γραμματέας της Ένωσης Λογοτεχνών-Συγγραφέων Λάρισας (Ε. ΛΟ. ΣΥ. Λ).-Λάρισα

————————————————————————————————

Ειμαι η Ισαββέλα Τηλεμάχου Συγγραφέας
Μέσα από την συμμετοχή μου στη σύνοδο Πολιτισμού της ελληνiκής εφημερίδας greekradiofl εύχομαι στους απανταχού Έλληνες να έχουν ευλογημένες, πασχαλινές μέρες και Καλή Ανάσταση!
και το ποίημα για τους μικρούς μας φίλους
Απρίλης
Ο Απρίλης φέρνει τα λουλούδια,
λίγη δροσιά μα και τραγούδια,
φέρνει βιολέτες και χαρές
σε όλη την πλάση πασχαλιές.
Λίγη βροχή και λίγο αέρα
γεμίζουν οι κάμποι, τα βουνά,
το Πάσχα να γιορτάσουμε
με αγάπη και ευλάβεια στην καρδιά.
Ισαββέλα Τηλεμάχου Συγγραφέας – Κυπρος

————————————————————————————————

Λέγομαι Χριστίνα Βαζου από την εφημερίδα και ραδιόφωνο της Φλόριντα GreekNews and Radio Fl. Ευχαριστούμε όσους στηρίζουν την εφημερίδα και το ραδιόφωνο. Με τη σειρά μου θα ήθελα να ευχηθώ καλές και ευτυχισμένες γιορτές σε όλους με υγεία και αγάπη. Τέλος θα ήθελα να ευχαριστήσω και να ευχηθώ υπέροχες γιορτές στην ομάδα που στηρίζει την εφημερίδα και το ραδιόφωνο, είναι πραγματικά εκπληκτικοί.
Χριστίνα Βαζου Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις – Πατρα

————————————————————————————————

Γεια σας, φίλοι, του Greek News & Radio FL!
Είμαι η Ειρήνη Φραγκάκη, συγγραφέας – αρθρο-γράφος και είμαι περήφανη που ανήκω στη σύνοδο πολιτισμού της ελληνικής εφημερίδας Greek News & Radio FL.
Θα ήθελα να ευχηθώ, οι Άγιες ημέρες και το ανέσπερο φως της Ανάστασης του Θεανθρώπου, να πλημμυρίσουν όλους με το φως της αγάπης! Με την πεποίθηση ότι μόνο ο λόγος της Αλήθειας του Κυρίου μπορεί να μας δείξει τον σωστό δρόμο, εύχομαι να αναζωπυρώσει την ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο, να αποτελέσει εφαλτήριο για μια κοινωνία ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να καταυγάσει τις ψυχές όλων μας, φέρνοντας ευλογία σε κάθε βήμα μας στο ταξίδι της ζωής! Ο Θείος λόγος και η θυσία της Σταύρωσης, ας καθοδηγούν την κάθε σκέψη μας για να βλέπουμε πίσω με κατανόηση, μπροστά με ελπίδα, γύρω μας με αγάπη! Καλή Ανάσταση κι ευλογημένο το Άγιο Πάσχα!
Ειρήνη Φραγκάκη, συγγραφέας

————————————————————————————————

Η ιστορική θρησκευτική μνήμη των κηρυγμάτων, των παθών και της ανάστασης του Ιησού Χριστού, καθώς και η σημαντική μορφή της ορθοδοξίας της μητέρας του Παναγίας αλλά και όλων των ιστορικών προσώπων της μεγάλης εβδομάδας του Πάσχα, έχουν διδακτικό χαρακτήρα και γι αυτό είναι τόσο σημαντική γιορτή για την ανθρωπότητα. Σε αυτές τις άγιες μέρες εύχομαι ολόψυχα στην συνάδελφο και φίλη μου Ιωάννα Λαζάρου, σε όλες και όλους τους συνεργάτες της Ελληνικής εφημερίδας, της ιστοσελίδας και του Ελληνικού Ραδιοφώνου της Florida, με έδρα το Miami να συνεχίσουν με υγεία και δύναμη να αναζητούν και να μεταδίδουν την ΑΛΗΘΕΙΑ πάντα μέσα από την δημοσιογραφική δεοντολογία όπως πράττουν πιστά εδώ και χρόνια αλλά και την ανάδειξη όλων των μορφών των τεχνών και γραμμάτων που αδιάκοπα συνεχίζουν να υπηρετούν.
ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!
Γρηγόρης Βερροιώτης ( Cyclist of the world)
Δημοσιογράφος – Γ.Γ.Μουσείου Ραδιοφωνίας Θεσσαλονίκης και Αθηνών.
Μέλος της International Association of Cretan journalists Mass Media

 

Είμαι η Ζωή Νικητάκη, ζωγράφος – εικονογράφος, συγγραφέας – αφηγήτρια παραμυθιών και ψυχοδυναμική χρωματοθεραπεύτρια, από τη Σύνοδο Πολιτισμού της Eλληνικής Eφημερίδας Greek Radio Florida και εύχομαι σε όλους τους Έλληνες να σταθούμε με άσβεστη φλόγα ψυχής στο αληθινό μας παράστημα, εκείνο του Πνεύματός μας.
Να μάθουμε να πεθάνουμε πριν πεθάνουμε
ώστε να μην πεθάνουμε όταν πεθάνουμε.
Να ένα ζητούμενο θαρρώ της αληθινής μαθητείας. Στα Μυστήρια της Ελλάδος οι υποψήφιοι συμμετέχοντες μάθαιναν αυτό που ο άνθρωπος φοβάται, τον θάνατο. Το ίδιο μάθαιναν και οι εν τη φιλοσοφία ζώντες, τον θάνατο. Ο μεγάλος Δάσκαλος Πλάτων δεν όρισε τυχαίως την φιλοσοφία ως μελέτη του θανάτου και είναι αλήθεια αδιαμφισβήτητη πως η βαθιά αυτή μελέτη διαπνέει τον εσώτατο πυρήνα του Έλληνα. Μα αυτός ο πυρήνας είναι κρυμμένος σαν το κουκούτσι κάτω από φλούδες που έχουν καταστεί αναρίθμητες, ώστε έχει λησμονηθεί τόσο η Υπαρξη του κρυμμένου κουκουτσιού όσο και η πορεία αναζήτησης, ανακάλυψης και ανάδειξής του.
Ίσως τα Μυστήρια Δρώμενα των ημερών αυτών μπορούν να λειτουργήσουν ως μια εφόρμηση για την πυροδότηση της ενθύμισης του κρυμμένου πυρήνα εντός μας και την κατανόηση της αναγκαιότητας του θανάτου για την Θαυμαστή και Άγια Αποκάλυψη της Ύπαρξης.
Θα ευχηθώ καλή Ανάσταση σε όλους μας,
Μα συνάμα θα ευχηθώ να αναδυθεί προηγουμένως η αδάμαστη και πύρινη θέληση για τον θάνατο του παλιού. Μόνο έτσι θα μπορέσουμε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τον Νέο Κόσμο.
Ζωή Νικητάκη,ζωγράφος – εικονογράφος, συγγραφέας

————————————————————————————————

Βρίσκομαι και εγώ στην σύνοδο πολιτισμού της Ελληνικής εφημερίδας Greek News Fl και εύχομαι το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ζωές όλων μας και να χαρίσει υγεία, ευημερία, αγάπη και ευτυχία!!!
Νικολοπούλου Διονυσία : Συγγραφέας

————————————————————————————————

Ειμαι ο Σταύρος Τσιριγώτης Γενικός Χειρουργός, MD, FACS Χειρουργός Θυρεοειδούς Διευθυντής στο Νοσοκομείο Ιασώ βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού της Ελληνικής εφημερίδας της floridas Greeknewsfl Η Ανάσταση του Χριστού μας δείχνει το δρόμο προς την αγαλλίαση και την απόλυτη ευτυχία. Ας εστιάσουμε στις όμορφες, μικρές απολαύσεις της ζωής: μια ένδειξη προσφοράς και αγάπης στο συνάνθρωπό μας, ένα χαμόγελο, μια καλή κουβέντα… Η αγάπη είναι ένα αίσθημα τόσο δυνατό, που μπορεί να κάνει τον κόσμο που ζούμε, καλύτερο! Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, να τον ομορφύνουμε.
Εύχομαι το Άγιο Φως της Αναστάσεως να φωτίσει το δρόμο μας, να χαρίζει υγεία, ελπίδα, αδελφοσύνη, δημιουργικότητα, αισιοδοξία και δύναμη, προσωπική και οικογενειακή ανάταση και να λάμπει στις καρδιές όλων μας!
Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά!
Σταύρος Τσιριγωτάκης Γενικός Χειρουργός, MD, FACS Χειρουργός Θυρεοειδούς Διευθυντής στο Νοσοκομείο Ιασώ

————————————————————————————————

‘’Αγαπημένη Κυρία Ιωάννα Λαζάρου’’
Εκφράζω τις ευχές μου σε Εσάς προσωπικά σε όλες – όλους τους άξιους Συνεργάτες σας και σε όλο τον απόδημο Ελληνισμό.
Το Φώς της Αναστάσεως του Κυρίου ας Φωτίσει την Ελπίδα για ένα κόσμο Δίκαιο Ειρηνικό Δημιουργικό Ευτυχισμένο!
Ας αποτελέσει ένα μήνυμα Αναγέννησης και Λύτρωσης!
Μετά τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση!
χρόνια πολλά! Καλό Πάσχα Καλή Ανάσταση!!
Με Αγάπη
Σοφία Μητράκη [Εικαστικός]

————————————————————————————————

Λεγομαι Κούλα Πολίτης και ειμαι και εγω φιλη του σταθμου και στελνω της ευχες μου
Ιωάννα μου σου εύχομαι σε σένα, στην οικογένεια σου και στα παιδια του ράδιοσταθμόυ το φως της ανάστασης να φωτίζει την ζωές σας. Καλή Ανάσταση και καλο Πασχα.
Κούλα Πολίτης Νεα Υόρκη

————————————————————————————————

Είμαστε και εμεις ακροάτριες του Ελληνικού σταθμού της floridas Greeknewsfl
Ευχόμαστε Καλή ανάσταση και καλό Πάσχα σας εύχομαι σε όλους τους ακροατές του ράδιου και ιδιαίτερα στον Ιωάννη μας και σε εσάς κ Ιωάννα
Καλό Πάσχα και Χρόνια Πολλά!
Ευτυχία και Μαρια Σταυριανου Νεα Υορκη

————————————————————————————————

Είμαι η Νιόβη Ιωάννου, γράφω ποίηση κι έυχομαι στο Greek news and Radio Florida, στην εξαιρετική Ιωάννα Λαζάρου, τους συνεργάτες της και σε όλους τους Έλληνες ακροατές και αναγνώστες, αυτό το Πάσχα, στις ψυχές να αναστηθούν η αγάπη, η καλοσύνη, η συμπόνια. Εύχομαι ν’ αναστηθεί ο Άνθρωπος. Αργεί ο κόσμος!
Νιόβη Ιωάννου, Ποιήτρια Αθήνα

————————————————————————————————

Είθε το Πάσχα, να αποτελέσει σε όλους μας το “πέρασμα” από το σκοτάδι, στο φως, από την μικροψυχια στη μεγαλοψυχια στην προσωπική αναγέννηση του καθενός.
Ας συνοδεύουμε το Χριστό, στο δρόμο του μαρτυρίου, για να βροντοφωναξουμε το “ Ανέστη Χριστός, λυσας του Αδου τα δεσμά.” ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΈΣΤΗ ΑΔΈΡΦΙΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΎ ΤΗΣ ΓΗΣ
Η Πασχαλιά, είναι ένα δέντρο ευλογημένο από την Παναγία. Ο λαός λέει ότι όταν σταύρωσαν το Χριστό η Παναγία ήταν πολύ στενοχωρημένη, ταλαιπωρημένη και τσακισμένη από τον πόνο και το κλάμα… Περπάτησε λίγο και κάθισε να ξεκουραστεί κάτω από ένα δέντρο που ήταν γεμάτο φύλλα αλλά όχι άνθη… δεν άνθιζε ποτέ…
Κουρασμένη καθώς ήταν, αποκοιμήθηκε…..
Το δέντρο τότε άρχισε σιγά-σιγά να ρίχνει όλα τα φύλλα και να σκεπάζει απαλά την Παναγία για τη ζεστάνει.
Όταν η Παναγία ξύπνησε πρόσεξε τα γυμνά κλαδιά του δέντρου και προς στιγμήν απόρησε… Μά σαν τα είδε όλα εκείνα τα φύλλα που τη σκέπαζαν και την ζέσταναν ευλόγησε το δέντρο λέγοντας….
“Να είσαι πάντα ευλογημένο και μοσχοβολημένο”….
Με την ευλογία της Παναγίας, το δέντρο γέμισε με καταπράσινα φύλλα και άνθησε για πρώτη φορά…..
Ονομάστηκε Πασχαλιά…..
Είναι η ευλογημένη Πασχαλιά με τά το μοσχοβολημένα εκείνα τα λουλούδια που ανθίζουν το Πάσχα…..
Λαϊκή παράδοση
ΜΕ ΑΓΑΠΗ
ΣΩΤΗΡΊΑ ΚΥΡΜΑΝΙΔΟΥ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΣ ΕΘΕΛΌΝΤΡΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΉ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

————————————————————————————————

Γλυκιά μου Ιωάννα,
Να έχεις μία ευλογημένη μεγάλη εβδομάδα των παθών και εύχομαι η ανάσταση του κυρίου να αναστήσει όλου του κόσμου τις καρδιές, και να επανέλθουμε όλοι πάλι στο δρόμο του Χριστού μας ο οποίος σταυρώθηκε για να συγχωρεθούν η αμαρτίες μας .
Καλό Πάσχα ,υγεία χαρά σε όλους , καλές δουλειές , χρυσή μου Ιωάννα .
Ο Χριστός μας και η Παναγία πάντα στο πλευρό σου.
Είσαι άξια επαίνου .
Ζεστές αγκαλίτσες και πολλά φιλάκια .
Καλή ,ανάσταση
Αννα Ταταβακ Τεξας

————————————————————————————————

Ιωάννα μου καλό σου απόγευμα σού γράφω για τής ευχές Είμαι ή Αλέκα Πετσιάβας και είμαι πολύ χαρούμενη πού έχω γνωρίσει τό Greek Νews Radio Florida και παρακολουθώ τα προγράμματα τούς και θέλω να στείλω τής πιο ευλογημένες ευχές στην κυρία Ιωάννα Λαζάρου και σέ όλους τούς συντονιστές να έχουνε ένα χαρούμενο Καλό Πάσχα
Αλέκα Πετσιάβας
Florida

————————————————————————————————

Σας στέλνω ευχές με μια μαντινάδα από τα βάθη της καρδιάς μου. Βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού της Ελληνικής Εφημερίδας Greekradiofl
«Σας στέλνω τις πιο θερμές ευχές, απ’ την καρδιά βγαλμένες, να’ χετε υγεία και χαρές, και μέρες βλογημένες»
Εμμανουέλα Χιωτάκη μουσικός – τραγουδίστρια – μουσικοσυνθέτης – δασκάλα κιθάρας
Nashville
City in Tennessee

————————————————————————————————
Καλήμερα Ιωάννα και εγώ με τη σειρά μου θέλω να σας ευχηθώ στο ράδιο Φλόριδα στο δικό σου επιτελείο που εσύ το έκανες με τους αγαπημένους Εκλεκτούς καλλιτέχνες να είναι αυτό που πολύ το θαυμάζουνε σε όλο τον πλανήτη σας εύχομαι καλό Πάσχα πάντοτε υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο που είναι κοντά σας Που όλοι μας αγαπάμε τις ευχάριστες στιγμές που περνάμε μαζί σας σας χαιρετώ με μεγάλη εκτίμηση
Νίκος Χαραλαμπόπουλος – Νέα Υόρκη

————————————————————————————————

“Από Ελλάδα με τα χαρετίσματά μου και τις ευχές μου για τις εορταστικές μέρες. Είμαι η Ελένη Λύτρα-Χαραρά μέλος της συνόδου πολιτισμού της εφημερίδας Greek news and radio of Florida και ασχολούμαι με τη γραφή, που το ερέθισμά της ήταν η συναναστροφή μου με κάποιους συγγενείς γεννημένους στην Αμερική από έλληνες γονείς που μας επισκέυτηκαν, καθώς και τα ταξίδια μου στην Αυστραλία. Εκεί γνώρισα πολλούς έλληνες, άλλους που μετανάστευσαν κι άλλους που γεννήθηκαν από γονείς μετανάστες απ’τα πιο μακρινά χρόνια. Σε όλους διέκρινα αυτήν την αγάπη και το νόστο για την πατρίδα. Αγάπη που η δική μας η συνήθεια στον τόπο μας που τον ζούμε δεν είναι ιδιαίτερα συνηδητή. Οι συγκινήσεις και τα συναισθήματα που μου διέγειραν με τις διηγήσεις τους ήταν ποικίλα…ενοχή αρχικά για τη δική μας πατρίδα που άφησε τα παιδιά της…υπερηφάνεια και θαυμασμός κατόπιν για όλους τους έλληνες που ζουν μακριά μας και μεγαλουργούν αποκτώντας διπλή δυναμη ζωής, αλλά και προβολή της πατρίδας μας…. αισθήσεις έντονες… που πέρασαν στη γραφή μου. Εύχομαι πάντα να είστε όλοι καλά και να μεγαλουργείτε κάνοντας υπερήφανη την Ελλάδα μας… ευχαριστώντας με πολλή αγάπη όλους σας για την έμπνευση που μου προσφέρατε.”
Καλό Πάσχα!!!
ΕΛΕΝΗ ΛΥΤΡΑ-ΧΑΡΑΡΑ
Συγγραφέας – Αθηνα

————————————————————————————————

Είμαι ο Θανάσης Κορώνης και βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού της ελληνικής εφημερίδας greekradiofl Εύχομαι καλή Ανάσταση! Είθε ο Χριστός να μας δώσει δύναμη και για τη δική μας πνευματική ανάσταση, από το σκοτάδι στο απόλυτο Φως.
Θανάσης Κορώνης – Χαλκίδα

————————————————————————————————

Η σύγχρονη πραγματικότητα, όπως διαδραματίζεται, ξεπερνά κατά πολύ την τραγωδία του Θεανθρώπου, καθώς οι άνθρωποι διερωτούνται ακόμη και για την ύπαρξή του, ενώ οι πρωταγωνιστές του σύγχρονου δράματος καλούνται, υπό αυτές τις συνθήκες, και να δημιουργήσουν πολιτισμό. Από τον τόπο μας , Ελλάδα, τη θέση μου, Αθήνα, και τη γειτονιά μου, Εξάρχεια, που για κανένα λόγο δεν εγκατέλειψα ποτέ, φυλάσσοντας τις σύγχρονες Θερμοπύλες, με υπακοή , υποταγή και αφοσίωση στην Πατρίδα των παιδικών μας χρόνων, προσδοκώ στην Ανάσταση, συμμετέχοντας ενεργά στον συγχρονισμό και τον συντονισμό των Εκκλησιών μας, δηλώνοντας αλληλέγγυα σε όσους μετέχουν στην Ελληνική Παιδεία, εύχομαι σε όλους μας το «ευ ζειν» ως προαπαιτούμενο για τη δημιουργία του παγκόσμιου πολιτισμου . Καλό Πάσχα. Μαρία Γεωρ. Σπυράκη – Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω.
Μαρία Γεωρ. Σπυράκη, Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Εξαρχεια -Αθηνα

————————————————————————————————

Είμαι η Κατερίνα Μαρινάκη, δημοσιογράφος και MSc Λαογράφος βρισκομαι και εγω στην συνοδο πολιτισμου του Greekradiofl ..Το Πάσχα αποτελεί αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη γιορτή για τον Ορθόδοξο Ελληνισμό! Η χαρά για το θαύμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου σε συνδυασμό με την αισιοδοξία που δημιουργεί η αναγέννηση της φύσης, έχουν ως αποτέλεσμα τον μεγαλοπρεπή εορτασμό της Λαμπρής, όχι μόνο σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μας, αλλά και σε κάθε σημείο του πλανήτη, όπου ζουν Έλληνες αδελφοί μας. Σε όλους εσάς, λοιπόν, τους αμέτρητους αναγνώστες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού, τόσο της έντυπης όσο και της ηλεκτρονικής εφημερίδας του Ειδησεογραφικού Ομίλου Greek News and radio Fl, εύχομαι ολόψυχα να βιώσετε την ομορφότερη Πασχαλιά της ζωής σας, γεμάτη χαρά, ειρήνη, αγάπη, οικογενειακή γαλήνη και κυρίως υγεία! Είμαι η Κατερίνα Μαρινάκη, δημοσιογράφος και MSc Λαογράφος από την Ελλάδα και υπερήφανη συνεργάτιδα των Μ.Μ.Ε. της Ιωάννας Λαζάρου, στην οποία από καρδιάς εύχομαι μόνο τα καλύτερα, σε προσωπικό, οικογενειακό και επαγγελματικό επίπεδο, ευχαριστώντας την παράλληλα, ακόμα μία φορά, για την ευκαιρία που μου δίνει να επικοινωνώ μαζί σας! Χρόνια Πολλά και Καλή Ανάσταση!
Κατερίνα Μαρινάκη, δημοσιογράφος και MSc Λαογράφος
Αθηνα

————————————————————————————————

Είμαι η λογοτέχνιδα Ιωάννα Χρυσάκη, αρθρογράφος στην στήλη “Στα ίχνη της γραφής “ για λογαριασμό της e-press εφημερίδας “ Greek radio fl στην ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ “, με έδρα την Φλόριντα των Η.Π.Α. και εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους Έλληνες και δη της ομογένειας, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ με ακμαίο το ελληνικό παραδοσιακό, ηθικό μας φρόνημα και πνεύμα απανταχού, παρόλες τις δυσμενείς συνθήκες, που οι περισσότεροι διαβιούμε. Η αγάπη για το ελληνικό στοιχείο, το οποίο είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ορθόδοξη παράδοση και θρησκεία μας διατηρείται από γενιά σε γενιά, κυρίως μέσω των εκπροσώπων της Τέχνης, του Πολιτισμού αλλά κι από τους προγόνους στους απογόνους μας. Συνεχίζουμε…
Με τιμή,
Για την εφημερίδα της ομογένειας Greekradiofl.com
Λογοτέχνιδα Ιωάννα Χρυσάκη,
Αθηνα

————————————————————————————————

Χαίρετε ! Ονομάζομαι Σκόρδα Μαριάνθη , είμαι Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός και πιστοποιημένη καθηγήτρια για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας ως δεύτερης ή ξένης. Διδάσκω εδώ και χρόνια την ελληνική γλώσσα στην Ομογένεια και η ιδιότητά μου αυτή με έφερε σε επαφή με τη Σύνοδο Πολιτισμού της ελληνικής εφημερίδας GREEK NEWS FL, για την οποία και αρθρογραφώ. Ομολογώ ότι η προσπάθεια που γίνεται από όλους τους συνεργάτες της εφημερίδας για να διατηρηθεί άσβεστη η επαφή με την Πατρίδα, την ελληνική παιδεία , τα Γράμματα και τις Τέχνες , είναι αξιέπαινη και αξίζει της πλήρους στήριξης όλων μας. Δράττομαι , λοιπόν, της ευκαιρίας να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες Ομογενείς
ΚΑΛΟ και ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑ !
Είθε η Ανάσταση του Κυρίου μας να ανασταίνει κάθε μέρα ό,τι καλό , όμορφο , ελπιδοφόρο και φωτεινό υπάρχει μέσα μας ! Είθε η Ανάσταση του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού να μας διδάσκει ότι μετά τη δοκιμασία , τον πόνο , τον κατατρεγμό, την αδικία υπάρχει η Λύτρωση ! Ο Χριστός μας νίκησε το θάνατο με τη σταυρική Του θυσία για χάρη μας ! Ας είμαστε χαρούμενοι και ευγνώμονες ! Η απελπισία δεν ταιριάζει στους Χριστιανούς ! Έχουμε Πατέρα τον Θεό και «ει ο Θεός μεθ ‘ ημών , ουδείς καθ’ ημών» !Ας ζήσουμε , λοιπόν , με σεβασμό και ταπείνωση τις Άγιες τούτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας τα Άγια Πάθη του Κυρίου μας κι ας αναμείνουμε με λαχτάρα την Ανάστασή Του , για να αναφωνήσουμε με χαρά
Σκόρδα Μαριάνθη, Φιλόλογος – Ειδική Παιδαγωγός

————————————————————————————————

Βρίσκομαι και εγώ με της εκπομπές μου στο ραδιόφωνο της Φλοριδας κάθε Κυριακή radio.greekradiofl και θέλω να δώσω της ευχές μου σε όλους εσάς !!!Πάσχα σημαίνει διάβαση και πέρασμα. Πέρασμα από την ζωή της φθοράς και του θανάτου στην αιωνιότητα. Πέρασμα από την ακηδία και αδιαφορία για τον Χρήστο στον θείο πόθο και στον θείο έρωτα για το Άγιο πρόσωπο Του. Πέρασμα από τα φθαρτά στα άφθαρτα από τα πρόσκαιρα στα αιώνια από τα λυπηρά στην ανεκλάλητη χαρά. Αυτό το πέρασμα γίνεται με γέφυρα τον Τίμιο Σταυρό. Ας μη φοβηθούμε φέτος να σταυρώσουμε τον εγωισμό μας τα θελήματα μας και τις επιθυμίες μας στον Σταυρό του Χριστού για να ζήσουμε και την ανάστασή Του ως προσωπική και μόνιμη κατάσταση και δόξα.
Χριστός όντως Ανέστη!!!!
π. Ανδρέας Γκατζέλης
Αθηνα

————————————————————————————————

Είμαι η Ρούλα Σκουρογιάννη, Δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού. Συμμετέχοντας στη σύνοδο πολιτισμού του Greek News FL, θα ήθελα, από την Ελλάδα και την Αθήνα, να στείλω τις θερμότερες πασχαλινές ευχές στους αγαπητούς αναγνώστες.
Εύχομαι, από καρδιάς, το Αναστάσιμο φως να φωτίζει τις ζωές όλων σας και να σας χαρίζει υγεία, οικογενειακή ευτυχία και επαγγελματική προκοπή! Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα
Ρούλα Σκουρογιάννη, Δημοσιογράφος και Πρόεδρος της Ένωσης Ανταποκριτών Ελληνικού Τύπου Εξωτερικού. – Αθήνα

————————————————————————————————

Είμαι η Σμαράγδα Κουμεντάκη συγγραφέας είμαι και εγώ μέλος της σύνοδος πολιτισμού της Ελληνικής εφημερίδας Greek Radio Fl και θέλω να δώσω της ευχές μου σε όλη την ομογένεια !!Θα κόψω ένα μπουκέτο αγριολούλουδα κι ένα κλωνάρι πασχαλιάς, θα βάλω λίγο άρωμα από το πάντα εαρινό Πάσχα, που μοσχοβολά άνοιξη και κατάνυξη, μαστίχα και μαχλέπι, ανθόνερο και Ελλάδα.
Και πολλές αναστάσιμες ευχές θα βάλω λουσμένες από το Άγιο Φως και τις γλυκές μελωδίες των Αναστάσιμων Ύμνων.
Χριστός Ανέστη φίλοι μου
Καλή Ανάσταση και ανάταση ψυχής
Όμορφη να είναι η Λαμπρή σας.
Σμαράγδη Κουμεντάκη – Συγγραφέας-Κρήτη

 

tsokos copy————————————————————————————————

Βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού της Ελληνικής Εφημερίδας Greek news fl θέλω να ευχηθώ
Στους αναγνώστες και ακροατές του Greek Radio and News FL, εύχομαι από καρδιάς το αναστάσιμο φως να φωτίζει τις ζωές όλων και να χαρίζει υγεία και ευημερία!
Καλό Πάσχα!
Λεωνή Π. Θανασούλα φιλόλογος ιστορικός Μεσολόγγι

————————————————————————————————

Εύχομαι σε όλους του Έλληνες και σε όλες τις Ελληνίδες ανά τον κόσμο, καλές γιορτές και καλό Πάσχα. Επίσης με την ευκαιρία της ψήφου και των απόδημων στις εκλογές της 21ης Μαΐου, εύχομαι αυτές οι άγιες μέρες να μας φωτίσουν ώστε να επικρατήσει ομόνοια και αδελφοσύνη στο έθνος μας, κι όχι η διχόνοια που είναι το εθνικό μας μειονέκτημα. Ας γνωρίζει κι ας επιδιώκει ο κάθε Έλληνας και η κάθε Ελληνίδα, από όποιο σημείο του πλανήτη κι αν ψηφίζει, πως ψηφίζουμε όλοι για το καλό της τόσο ταλαιπωρημένης τον τελευταίο καιρό πατρίδας μας, κι ας γνωρίζουν επίσης πως η Ελλάδα μας μάς χρειάζεται να συστρατευτούμε όλοι και όλες για το μεγαλείο της· ο καθένας από το πόστο του κάνοντας μας, μέσα από την χώρα μας, στα πέρατα του κόσμου υπερήφανους.
Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση!!!
Θεμιστοκλής Κατσαούνης συγγραφέας
Θεσσαλονίκη

————————————————————————————————

Αγαπημένοι μου φίλοι της Ελληνικής Ομογένειας είμαι η Βενετία Πιτσιλαδή Chuard συγγραφέας και ανταποκρίτρια από την Γενεύη της εφημερίδας Greek News Florida
Σας εύχομαι ένα χαρούμενο Πάσχα
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε με τα παγκόσμια προβλήματα που οι κοινωνίες μας αντιμετωπίζουν, εύχομαι η ανάσταση του Χριστού να μας ανοίξει τον δρόμο της αγάπης, της ειρήνης, της συγνώμης, της λύτρωσης και της αρμονίας
Χρόνια Πολλά με την αγάπη μου
Βενετία Πιτσιλαδή Chuard συγγραφέας
Γενεύη

————————————————————————————————

Λέγομαι Χριστιάννα Φωτιάδου βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού της εφημερίδας Greek News florida και θέλω να στείλω της ευχές μου Πολλές ευχές για Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία και γαλήνη στις ψυχές όλων. Χριστιάννα Φωτιάδη.
Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία at ΘΕΑΤΡΟ, ΣΙΝΕΜΑ, ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Αθήνα

————————————————————————————————

Λέγομαι Ευάγγελος Λουτριωτης βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού της εφημερίδας Greek News florida και θέλω να στείλω της ευχές μου. Καλή Ανάσταση! Καλό Πάσχα με υγεία, ειρήνη, αγάπη και ελπίδα.
Ευάγγελος Λουτριώτης φωτογράφος, βιντεογραφος,
Κηφισιά

————————————————————————————————

Λέγομαι Παναγιώτα Ξένου ακροάτρια και φίλη του radio.greekradiofl θέλω να ευχηθώ στην οικογένεια μου και στην οικογένεια του ραδιόφωνού της floridas καλό Πάσχα να έχουμε και τους ευχαριστώ που μας συντροφεύουν με όλα τα όμορφα προγράμματα
Παναγιώτα Ξένου
New Jersey

————————————————————————————————

Είμαι ο Χρυσόστομος Κόκκινος, πολιτικός μηχανικος ΕΜΠ- Δομοστατικός, ιδρυτής ερευνητικού εργαστηρίου Αντισεισμικής Μηχανικής.
Με την ιδιότητα αντιπροέδρου ένωσης Κωνσταντινουπολιτών διπλωμ. μηχανικών, απευθύνω σε όλες κ όλους ακροατές κ αναγνώστες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ εφημερίδας “GREEK NEWS FLORIDA” ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΈΣ , Υγεία, αστείρευτες δυνάμεις ψυχής- πνεύματος- δημιουργίας- επιτυχίας στις επαγγελματικές ενασχολήσεις τους, κυρίως δε αρμονικό χαρούμενο οικογενειακό περιβάλλον αλληλοκατανόησης, Αγάπης.
Το εφετεινό Πάσχα άς αποδειχθεί κομιστής ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ – Δικαίωσης για το ΕΘΝΟΣ ΜΑΣ που τόσα δεινά έχει υποστεί (ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ συνεχίζει)εκ της ανεπάρκειας των διαχρονικά ταγών ΤΟΥ, σε συνδυασμό με τον γενοκτόνο βάρβαρο εχθρό και τους “ισχυρούς” που συγκαλύπτουν.
Πολλή αγάπη, αλληλεγγύη, ευτυχία.!
Ειλικρινή συγχαρητήρια προς την άξια- δραστήρια δ/ντρια του σταθμού κα ΙΩΑΝΝΑ ΛΑΖΑΡΟΥ για την πανθομολογουμένως ποιοτική πολύτιμη για τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ προσφορά της.
Χρυσόστομος Κόκκινος, πολιτικός μηχανικος
Παλαιο Φάληρο

————————————————————————————————

Πολύ αγαπητή μας κα Λαζάρου,
Με την ευκαιρία του Πάσχα θέλω να σας ευχηθώ από καρδιάς ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με Υγεία, Ειρήνη, Ευτυχία, ιδιαίτερα στη δοκιμαζόμενη Πατρίδα μας και στον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ που σκληρά αγωνίζεται εναντίον σκοτεινών ανθελληνικών κυκλωμάτων, καθώς και στον δικό σας Δημοσιογραφικό Φορέα που προσφέρει πολύτιμο πατριωτικό έργο! Καλή και επιτυχή συνέχεια! ΜΦΧ Π.Ι.Καραφωτιάς
τ. Σύμβουλος και Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου του ΟΗΕ για την Ελλάδα, Κύπρο και Ισραήλ

————————————————————————————————

Σας εύχομαι να περάσετε όμορφα αυτές τις Άγιες ημέρες με τις οικογένειες σας και τους αγαπημένους ανθρώπους σας.
«μετά από ένα Γολγοθά και την αποκαθήλωση ακολουθεί η γαλήνη η αλήθεια και η Ανάσταση»
καλή Ανάσταση στις ζωές μας και στις ψυχές μας.
Στάθης Σιώμος συγγραφέας ποιητής
Μέλος της συνόδου πολιτισμού του Greekradiofl
Αιγίνα

————————————————————————————————

Είμαι η Αναστασία Κορινθίου συγγραφέας και ιδιοκτήτρια του Μαγικού Booking Hill στη Δαφνη. Ανάσταση στην ψύχη ανάσταση σε βλέμματα που θα αντικρίσουνε πια μόνο αλήθεια ανάσταση στις προσδοκίες που κάποτε κάποιοί μπορεί να διέψευσαν ανάσταση σε όλα όσα χρειαζόμαστε να πάρουν το κόκκινο χρώμα της αγάπης αυτό το Πάσχα ας είναι για όλους μας όπως το έχουμε όλοι ονειρευτεί με αυτό το πολύτιμο πλάσμα δίπλα μας που λέγετε Ιωάννα Λαζάρου κι φέρνει την φωνή της Ελλάδος στην Αμερική εγω θα ευχηθώ να μπορέσουν όλοι οι ομότεχνοι μας να βρουν αυτό που τους αξίζει να ζουν
Αναστασία Κορινθίου
Στιχουργός, εικαστικός, συγγραφέας

————————————————————————————————

Είμαι η Νατάσα Μήλιου Νομικός και βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού του Greek news fl και θέλω να ευχηθώ Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα με υγειά αγάπη και συμπόνια προς όλα τα ζωντανά πλάσματα .είθε το Πάσχα αυτό να είναι μια αρχή για λιγότερο πόνο κ περισσότερη αγάπη
Νατάσα Μήλιου Νομικός
Αθηνα

————————————————————————————————
Είμαι ο Κώστας Βελουδας συγγραφέας δημοσιογράφος και βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού του Greek news fl και θέλω να ευχηθώ σε όλους και όλες ευλογημένο καλό Πάσχα με υγειά καλή Ανάσταση σε όλους
Κώστας Βελουδας συγγραφέας δημοσιογράφος
Αγρίνιο Αιτωλοακαρνανίας

————————————————————————————————

Το μήνυμα των γιορτών αυτών είναι η αγάπη. Μια έννοια που θα πρέπει να κατανοηθεί στο σύμπλεγμά της με την πίστη, τη σοφία, την ελπίδα, μέσα στη χριστιανική διδασκαλία. Στον αρχαίο ελληνικό κόσμο, η έννοια αυτή δεν είναι άγνωστη αλλά παρουσιάζει διαφορετικές συνηχήσεις. «Έραμαι μέγα» θα πει, για τον αρχαίο Έλληνα, ό,τι εννοούμε εμείς με το «σε αγαπώ πολύ», αποτελώντας μια κατάφαση της αποδοχής ενός άλλου σε ένα ποσοτικό και ένα ποιοτικό όριο που συνορεύει με το απέραντο. Ο έρως είναι η δύναμη που μας κατευθύνει στο αγαθό, σύμφωνα με το Συμπόσιο του Πλάτωνος, μια προοπτική που την κατέχει εξίσου μόνο ο λόγος. Αναλογεί στην κατανόηση πως για να εγερθεί κανείς από τις δυσμενείς περιστάσεις, την υπαρξιακή συνθήκη της ανθρώπινης ζωής, θα πρέπει να προσανατολιστεί σε ό,τι είναι κάλλιστο, αξιόλογο, ευπρεπές, άριστο, συνετό. Βεβαίως οι άνθρωποι σε όλες τις εποχές αγαπούν, όπως και σε όλες μισούν. Αυτό που δίνει αξιολογική προτεραιότητα στην αγάπη είναι η ικανότητα της όχι μόνο να γεννά αλλά και να ποιεί, να αποκτά δηλαδή τις ιδιότητες που έχει το θείο. Εντός της αγάπης ποιούμεθα και ποιούμε, δίνουμε φως εκεί που πριν ήταν το σκοτάδι, παρέχουμε τον λόγο, εκεί που πριν υπήρχε ο παραλογισμός και το χάος.
Εύχομαι από την καρδιά μου τα καλύτερα για την ομογένεια στην Αμερική, και για τους αναγνώστες και ακροατές του Greek Radio στη Florida. Καλό Πάσχα, Καλή Ανάσταση!
Παναγιώτης Ι. Ηλιόπουλος
Πανεπιστημιακός και ποιητής
Μέλος της συνόδου πολιτισμού του Greekradiofl

————————————————————————————————

Καλή Ανάσταση!!! Υγεία,αγάπη,πνευματική Ανάταση,για τον ερχομό της μεγαλύτερης γιορτής της Χριστιανοσυνης ,το Άγιο Πάσχα. Εύχομαι η Ανάσταση του Κυρίου να γίνει πηγή αισιοδοξίας κ ελπίδας,να λαμπρυνει την ύπαρξη μας κ να φωτίσει τις διαδρομές μας
Κάτια-Μυλωνοπούλου Δελλή
Συγγραφέας και ηθοποιός

————————————————————————————————

Πάντοτε το στοιχείο της πίστης θα συντίθεται εντός μας με εκείνο της αμφιβολίας, καθώς το φθαρτό του ανθρώπου δεν θα πάψει ποτέ να ερωτοτροπεί με το απόλυτο. Από τη στιγμή που το ορθολογικό πνεύμα της επιστήμης δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ούτε να διαψεύσει με ένα αποφασιστικό πείραμα την ύπαρξη του απόλυτου, στην ψυχή μας θα αντιπαλεύουν και θα συντίθενται διαρκώς σε αναζήτηση νέων ισορροπιών, οι δυνάμεις της πίστης και οι δυνάμεις της αμφιβολίας. Όπως και να έχει, δεν γίνεται όποιες και να είναι για τον καθένα αυτές οι εσωτερικές στοχαστικές διεργασίες να παραμεριστεί για τους περισσότερους η ικμάδα κατάνυξης και βιωματικής προσέγγισης των όσων θα διαδραματιστούν αυτές τις ημέρες και τόσο έντονα βιώνονται κάθε φορά από εκείνους που θέλουν να κοιτάζουν προς την μεριά του φωτός και πιστεύουν ότι το ταξίδι από το σκοτάδι στο φως δεν είναι ουτοπία! Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ από καρδιάς σε όλους ανεξαιρέτως το άγγελμα αυτών των ημερών και δη αυτό που διαμηνύεται την σωτήριο και φωταυγή Νύχτα της Αναστάσεως να αποτελέσει φωτεινό οδηγό για τη ζωή όλων μας! Ας εργαστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο σε προσωπικό και ευρύτερο κοινωνικό επίπεδο.
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλή Ανάσταση,
Γεωργάτος Μαρινος Georgatos & Associates-Consulting and Counselling Services Πρόεδρος
Cosmos Translations – Τορόντο

————————————————————————————————

Είμαι ο Μιχάλης Χριστοφίνης είμαι και εγω μέλος της σύνοδος πολιτισμού της Ελληνικής εφημερίδας Greek Radio Fl Από τον Βορρά της Ευρώπης και συγκεκριμένα από την Σουηδία, εύχομαι στους φίλους του Greekradio,καλό Πάσχα και καλή ανάσταση.
Με εκτίμηση
Μιχάλης Χριστοφίνης
Συντάκτης της ιστοσελίδας Υπερβόρειοι
Σουηδία

————————————————————————————————

Χρόνια πολλά Καλή Ανάσταση Καλό Πάσχα για όλη την ομογένεια τους Ελληνες και τις Ελληνίδες που μακριά από την Ελλάδα προκόβουν,δημιουργούν διακρίνονται σε διάφορους τομείς
κάνοντας μας να καμαρώνουμε να αισθανόμαστε υπερήφανοι/ες για τα αδέλφια μας.Ευρισκόμενη στην σύνοδο πολιτισμού του greekradiofl ενώνω την φωνή μου μαζί σας για να στείλω τις ευχές μου για τις Αγιες ημέρες της Μ.Εβδομάδας και της Λαμπρής.
Φανή Αθανασιάδου ποιήτρια/αρθρογράφος
Θεσσαλονίκη

————————————————————————————————

Είμαι η Αλεξάνδρα Ψαροπουλου εικαστική ποιήτρια είμαι και εγω μέλος της σύνοδός πολιτισμού της Ελληνικής εφημερίδας Greekaradiofl Εύχομαι μια λαμπρή Ανάσταση στους ομογενείς στην Αμερική και Ανάσταση στο Μεγάλο Ελληνικό Πνεύμα …
Αλεξάνδρα Ψαροπούλου, εικαστική ποιήτρια…Ελλάς

————————————————————————————————

Είμαι ο Δημήτρης φλαμουρης Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας και βρίσκομαι και εγω μέλος της σύνοδος πολιτισμού της Ελληνικής εφημερίδας Greek Radio Fl
Γι αυτό το Πάσχα εύχομαι να το περάσουμε ολοι με ανθρώπους δικούς μας, να συνδεθούμε και να μοιραστούμε. Να αφήσουμε για λίγο τος διάφορες και να επιτρέψουμε στο κλίμα των ημερών να μας φέρει ανθρώπινα πιο κοντά.
Καλό Πάσχα σε όλους
Συμβουλος Ψυχικης Υγειας -Πτυχιούχος Ψυχολογίας -Διδάκτωρ Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών -Συγγραφέας
Αθήνα

————————————————————————————————

Ονομάζομαι Μαρία Παπασπύρου Realtor στο Μαϊάμι και βρίσκομαι και εγω στην σύνοδο πολιτισμού της Ελληνικής Εφημερίδας Greek News FL και θέλω να ευχηθώ σε όλους τους αγαπημένους μου στην οικογένεια και στους απανταχού Έλληνες στην ομογένεια χρόνια πολλά καλό Πάσχα
Μαρία Παπασπύρου Realtor – Μαϊάμι

————————————————————————————————

I am Giorgos Andreakos and I am also at the culture meeting of the Hellenic Newspaper Greek news fl The Entire team and I (George Andreakos) here at International Sounds DJ Entertainment would like to wish the entire Greek community a blessed Holy Week and a Happy Easter!
Giorgos Andreakos
Tampa – City in Florida

————————————————————————————————

Είμαι η Αργυρώ Κωστακούλη από Λάρισα εύχομαι καλό Πάσχα σε όλη την ελληνική ομογένεια to greek radio miami εύχομαι χρόνια πολλά καλή ανάσταση καλό Πάσχα εύχομαι χρόνια πολλά καλή ανάσταση σε όλους τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς του greek ράδιο Μαϊάμι εύχομαι χρόνια πολλά και καλή ανάσταση στην αγαπημένη μου Αλέκα και στην αγαπημένη μου κυρία Παναγιώτα εύχομαι χρόνια πολλά Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα στο πατριωτάκι μου και μουσικό μας παραγωγό το Σάκη μας το εύχομαι να περάσει υπέροχα με την οικογένειά του και με ανθρώπους που τον αγαπούν εύχομαι χρόνια πολλά στην ιδιοκτήτρια του σταθμού την κυρία Ιωάννα Λαζάρου και στον κύριο Ιωάννη χρόνια πολλά και καλή ανάσταση το greek radio miami είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου ραδιόφωνα σας αγαπώ όλους όσους περιτριγυρίζεται αυτό το ραδιόφωνο και εύχομαι το Άγιο φως του Χριστού μας να μας δώσει αγάπη υγεία ευτυχία γιατί στη σημερινή εποχή που ζούμε τι χρειαζόμαστε παιδιά καλή ανάσταση και καλό Πάσχα η αγαπημένη σας Αργυρώ
Αργυρώ ακροάτρια και φίλη του σταθμού-Λάρισα

 

 

greek-news-and-Radio-FL-logo

Μάθετε Πρώτοι τα Νέα

Γραφτείτε στην εφημερίδα μας και μαθαίνετε τα νέα από πρώτο χέρι, Αξιόπιστα και με Διαφάνεια, χωρίς Φίμωτρο!

 

You have Successfully Subscribed!

Pin It on Pinterest

Share This