EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Knocking on Heaven's Door

Knocking on Heaven’s Door: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι

27 Apr, 2023

Πολλοί γνωρίζουν αυτό το διάσημο τραγούδι του βραβευμένου με Νόμπελ ποιητή της ροκ, Bob Dylan, λίγοι όμως είναι αυτοί που θυμούνται ότι το τραγούδι είναι ένα σάουντρακ. Πολυτραγουδισμένο και πολλές φορές διασκευασμένο, το Knocking on Heaven’s Door, έκανε την πρώτη του παρουσία το 1973, στο γουέστερν Pat Garrett and Billy the Kid. Ήταν μια ταινία που ιστορούσε την ζωή αυτών των δύο θρύλων του Far West, και ο Bob Dylan ήταν αυτός που ανέλαβε να αποδώσει μουσικά κάποιες σκηνές. 

Ορχηστρικά στην αρχή και μετά και φωνητικά, το τραγούδι ακούγεται συγκεκριμένα στην σκηνή όπου ο σερίφης Colin Baker, φίλος του Pat Garrett, τραυματίζεται σοβαρά σε μια ανταλλαγή πυροβολισμών με τον Billy the Kid και την γνωστή συμμορία. Συμβολικά, στην όχθη του ποταμού η σύζυγος του σερίφη (την οποία αποκαλεί χαϊδευτικά «μαμά» στους στίχους ο Dylan), ετοιμάζει την ταφή του, και τότε ακούγεται το τραγούδι.

Το Knockin’ on Heaven’s Door έχει διασκευαστεί πολλές φορές, και από μεγάλους καλλιτέχνες (Eric Clapton, Roger Waters κ.ά.), καθώς εθεωρείτο το γνωστότερο τραγούδι του Bob Dylan μετά το 1960. Το κομμάτι είναι το 1ο στην λίστα των σημαντικότερων τραγουδιών γουέστερν. Μια από τις πιο γνωστές διασκευές του θα χαρούμε στην Αθήνα τον Ιούλιο, από τους Guns and Roses, που έρχονται για μια μεγαλειώδη συναυλία στο ΟΑΚΑ (22 Ιουλίου).

Είναι τόσο επική και δωρική η απόδοση του αρχικού τραγουδιού, όσο και η έμπνευση του ανθρώπου που πεθαίνει και αισθάνεται ότι «χτυπά την πόρτα του ουρανού», που το 2007, συγκεντρώθηκαν 1730 κιθαρίστες στο Shihlong της Ινδίας για να το αποδώσουν τιμητικά, για 5 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι ανατριχιαστικό.

Για τους Guns and Roses, που ελπίζουμε να το ερμηνεύσουν στην Αθήνα φέτος: Αυτοί έκαναν την διασκευή το 1991, στον δίσκο τους Use Your Illusion II, ήταν όμως επίσης ανατριχιαστική και η ερμηνεία τους στην συναυλία – αφιέρωμα στον Freddie Mercury, λίγο μετά τον θάνατό του, μπροστά σε 72.000 θεατές, στο Wembley.

 

Mama take this badge off of me
I can’t use it anymore
It’s getting dark, too dark to see
I feel I’m knockin’ on heaven’s door

Mama put my guns in the ground
I can’t shoot them anymore
That long black cloud is comin’ down
I feel I’m knockin’ on heaven’s door

 

Δείτε εδώ την επική συναυλία – αφιέρωμα στον Freddie Mercury, με τους Guns and Roses να απογειώνουν το τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=qFX_gmELnNE

Δείτε εδώ την σκηνή από την ταινία, όπου ακούγεται το τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=yjR7_U2u3sM

Δείτε την συγκέντρωση 1.730 κιθαριστών που ερμηνεύουν στην Ινδία το τραγούδι: https://www.youtube.com/watch?v=OFQRJoQyUrU

 

 

Photos: https://www.telegraph.co.uk/ Ο Billy the Kid δεύτερος από αριστερά, και ο Pat Garrett δεξιά στην φωτογραφία

https://www.metacritic.com/https://www.imdb.com/  –

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This