EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
άνθρωπος

Άνθρωπος: Πατήρ Πολέμων και Χάους, ΟΗΕ ή το Χάος;

23 Jun, 2022

Αποτελεί τραγική ειρωνεία ότι με όσα δραματικά, τραγικά και απάνθρωπα συμβαίνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβεβαιώνεται περίτρανα ο αθάνατος Σοφοκλής που είχε πει το περίφημο και πάντα επίκαιρο : «πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει»!
Αρχίζοντας από τις συνεχιζόμενες πολεμικές συγκρούσεις σε διάφορα μέρη, ιδιαίτερα στην Ουκρανία, μετά το Αφγανιστάν, τη Μ.Ανατολή κ.α., με εκατοντάδες ανθρώπινα θύματα σε σχεδόν καθημερινή βάση, απορεί κάθε λογικός άνθρωπος για την αδιαφορία πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών, συμπεριλαμβανομένων ΜΚΟ, που θάπρεπε να είχαν αντιδράσει προληπτικά ώστε να είχε αποτραπεί η ανθρωποσφαγή, που, όμως, συνεχίζεται προς δόξαν διεθνών κερδοσκοπικών κυκλωμάτων.

Προφανώς, η υλιστική παραφροσύνη, η εξουσιομανία και η εξαιτίας τους διαφθορά, με πρωταγωνιστές ΜΜΕ, κινηματογράφο κ.λπ., που προάγουν την υποκουλτούρα, έχουν στρεβλώσει την ανθρώπινη συνείδηση με αποτέλεσμα οι ανθρώπινες ζωές να έχουν χάσει την αξία και σημασία τους μπροστά στην ικανοποίηση κατώτερων παθών και κερδών. Ακόμη και διεθνείς Οργανισμοί, με πρώτον τον ΟΗΕ, έχουν αποδυναμωθεί και υπονομευθεί από ανήθικα και παράνομα κερδοσκοπικά κυκλώματα με αποτέλεσμα να μην μπορούν να επιτελούν το σημαντικό έργο τους της πρόληψης και παγίωσης της διεθνούς ειρήνης και ασφάλειας. Αντίθετα, υπερισχύει το «δόγμα» ή «αξίωμα» στις Διεθνείς Σχέσεις ότι το κρατούν σύστημα ανταγωνισμού δεν μπορεί να επιβιώσει δίχως αντιπάλους, εχθρούς, οπόταν τους προκαλεί, τους επινοεί, τους δημιουργεί! Το αποτέλεσμα: Χιλιάδες νεκροί αναμεσά τους μικρά παιδιά, χιλιάδες ορφανά, περίπου 90 εκατομμύρια πρόσφυγες σύμφωνα με την Υπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που πολλοί πουλάνε και μέλη του σώματός τους για να εξασφαλίσουν νέα «πατρίδα», με τους ασυνείδητους διακινητές από χώρες όπως η Τουρκία, να θησαυρίζουν από το τρομερό αυτό «εμπόριο» ανθρώπων, ενώ πολλά από τα θύματά τους να πνίγονται στο Αιγαίο. Ακόμη, τμήματα ανεξάρτητων κρατών να βρίσκονται υπό στρατιωτική κατοχή κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, των Χαρτών του ΟΗΕ, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Κυπριακή Δημοκρατία. Όμως, η αδιαφορία των «αρμοδίων» στο κόκκινο!

Μετά τον Α΄ΠΠ, που στοίχισε περίπου δέκα εκατομμύρια ανθρώπους, ο αείμνηστος ιδεαλιστής Πρόεδρος των ΗΠΑ Γουίλσον, πρωτοστάτησε για την ίδρυση της Κοινωνίας των Εθνών (ΚτΕ) και στο πλαίσιό της οι υπουργοί Εξωτερικών Αμερικής και Γαλλίας Κέλλογκ και Βριάν, πρότειναν να καταργηθεί ο πόλεμος γενικά (to outlaw war), αλλά απορρίφθηκε γιατί στο μεταξύ οι εταιρίες παραγωγής και εμπορίας όπλων είχαν γίνει κράτος εν κράτει! Η συνέχεια γνωστή!
Μετά τον Β’ΠΠ, που στοίχισε περίπου 80 εκατομμύρια ανθρώπους (πρώτη η Ελλάδα σε αναλογία πληθυσμού), πάλι ιδεαλιστές με πρώτον τον αείμνηστο Πρόεδρο των ΗΠΑ Φράνκλιν Ντελάνο Ρούζβελτ, με τις περίφημες 4 ελευθερίες (ελευθερία λόγου και έκφρασης, ελευθερία λατρείας, ελευθερία από φόβο, και ελευθερία από ανάγκη) ίδρυσαν τον ΟΗΕ, που αυτή τη στιγμή έχει 193 Κράτη-Μέλη, με σκοπό να εδραιώσει την διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, να προάγει το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα καθώς και την ανάπτυξη και ευημερία. Δυστυχώς, όμως, ξανά απάνθρωπα κερδοσκοπικά κυκλώματα τον υπονόμευσαν-και συνεχίζουν- και η ανθρωπότητα βίωσε και βιώνει ξανά τη φρίκη πολλών πολεμικών συγκρούσεων στον Πλανήτη με εκατομμύρια θύματα ξέχωρα τις άλλες φοβερές αρνητικές επιπτώσεις.

Και δεν είναι μόνον το πρόβλημα των πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και της καταστροφής της μητέρας φύσης ξανά λόγω κερδοσκοπίας. Κλιματική αλλαγή, επιδημικές ασθένειες, όπως η τρέχουσα που έχει προκαλέσει το θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, ξέχωρα τις κοινωνικές, οικονομικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, πρωτοφανείς καταστροφικές πυρκαγιές, έξαρση της εγκληματικότητας, ιδιαίτερα γυναικοκτονίες και παιδοκτονίες, ληστείες, απαγωγές, νοθεία της τροφικής αλυσίδας κ.λπ. Και πάλι η διεθνής αδιαφορία στο κόκκινο!

Μπορεί, συνεπώς, κάποιος να μιλήσει για πολιτισμένη και δημοκρατική ανθρωπότητα; Μπορεί κάποιος να είναι αισιόδοξος για το μέλλον της «πολιτισμένης» και «δημοκρατικής» ανθρωπότητας ή να υποθέσουμε-τραγικά- ότι η ανθρωπότητα έχει μεταβληθεί (το έχουμε επαναλάβει) σε ένα απέραντο ΑΝΘΡΩΠΟΡΥΧΕΙΟ όπου κάποιοι παράνθρωποι, στυγνοί κερδοσκόποι αντί για άνθρακες εξορύσσουν ανθρώπους και τους εκμεταλλεύονται, και κάποιοι άλλοι λειτουργούν ως Γραφείο Τελετών, μόνον που δεν υπολογίζουν ότι θα έρθει και η δική τους σειρά. Δυστυχώς, επιβεβαιώνεται διαχρονικά και το άλλο σοφό αρχαίο ελληνικό ρητό ότι «η εξουσία διαφθείρει»!

Τι πρέπει να γίνει; Στο δια ταύτα: Εκείνο που προέχει και επιβάλλεται για να σταματήσει ο γενικότερος κατήφορος, είναι οι πραγματικά γνήσιοι και άξιοι δημοκρατικοί ηγέτες, να κάνουν μια ειρηνική επανάσταση -σαν και εκείνη του Μαχάτμα Γκάντι, που αντιμετώπισε ολόκληρη αυτοκρατορία χωρίς ούτε έναν πυροβολισμό, να ενισχύσουν τον ΟΗΕ και τις 30 Οργανώσεις του ώστε, αφενός, να απαγορεύσει τον κάθε πόλεμο, να εγκριθεί ο Οδηγός Ειρήνης του αείμνηστου ΓΓ του ΟΗΕ Μπουτρος Μπούτρος-Γκάλι, που προβλέπει καίρια προληπτικά μέτρα για πολεμικές συγκρούσεις κ.λπ., και να παγιώσουν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια, και αφετέρου, στα πλαίσια μιας ολιστικής παιδείας, να διαπαιδαγωγήσει τις νέες γενιές ώστε όλοι οι λαοί να συμβιώνουν ειρηνικά χωρίς φυλετικές κ.λπ. διακρίσεις, για να εδραιώσουν την ειρήνη, την ασφάλεια, το σεβασμό στα ανθρώπινα Δικαιώματα, όπως προβλέπει η Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, και για την ανάπτυξη και ευημερία. Βέβαια, προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του παγκόσμιου εγχειρήματος είναι να υπάρξει αξιοκρατία και οι λαοί να απαλλαγούν από τους επιτήδειους και ανάξιους ηγέτες, τους κατά το Δημοσθένη «παραξίαν ευτυχούντες». Η άλλη φρικτή επιλογή είναι η γενικότερη παρακμή και το χάος! Η επιλογή: των ανθρώπων!

 

 

 

Παναγιώτης Ι.Καραφωτιάς
τ. Διευθύνων Σύμβουλος του Γραφείου ΟΗΕ για Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων, συγγραφέας

 

 

 

 

 

photo: https://pixabay.com/el/ 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This