ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 18, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Άρης Ροζάκης: Τιμήθηκε με το βραβείο ‘’Horace Mann’’

17 Aug, 2021

Ο Άρης Ροζάκης είναι Καθηγητής του Τμήματος Αεροναυπηγών και Μηχανολόγων Μηχανικών του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια. Σημαντική ήταν η διάκριση που έλαβε πρόσφατα από το πανεπιστήμιο του Brown στην Αμερική, στο οποίο υπήρξε μεταπτυχιακός απόφοιτος και το οποίο τον τίμησε με το μετάλλιο ‘’Horace Mann’’. Το μετάλλιο αυτό αποτελεί μια ετήσια διάκριση για τους μεταπτυχιακούς απόφοιτους του πανεπιστημίου του Brown, οι οποίοι κατάφεραν να έχουν μια σημαντική συνεισφορά στο επιστημονικό τους πεδίο, ύστερα από την αποφοίτησή τους.

Ο Άρης Ροζάκης γεννήθηκε στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο του 1956 και φοίτησε στο Κολλέγιο Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε τον Ιούνιο του 1975. Τον Σεπτέμβριο του 1975 αποφάσισε να συνεχίσει τις σπουδές του στο University College Oxford, από το οποίο έγινε δεκτός και στο οποίο σπούδασε την επιστήμη της Μηχανικής. Έλαβε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το πτυχίο του το 1978, ενώ το 1980 απέκτησε το πτυχίο ScM από το πανεπιστήμιο του Brown. Το 1982 ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στο πανεπιστήμιο του Brown πάνω στην επιστήμη της Μηχανικής. Από το έτος αυτό εργάστηκε στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνιας (GALCIT), αρχικά ως βοηθός καθηγητή, όντας το νεότερο μέλος του Διδακτικού Προσωπικού του Ινστιτούτου. Από το 2004 είναι Καθηγητής Αεροναυτικής και Μηχανολογίας στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο. Ακόμα, υπήρξε από το 2003 ως το 2009 διευθυντής των Μεταπτυχιακών Αεροδιαστημικών Εργαστηρίων (GALCIT), ενώ από το 2009 έως το 2015 υπήρξε επικεφαλής του Τομέα Μηχανικών και Εφαρμοσμένων Επιστημών.

Το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια ύστερα από 80 χρόνια λειτουργίας, και κατά το δεύτερο χρόνο διοίκησης του από τον Ροζάκη, βαθμολογήθηκε ως το καλύτερο τμήμα αεροναυπηγικής στην Αμερική, διάκριση που στην συνέχεια μοιράστηκε με το τμήμα Αεροναυπηγικής και Αστροναυτικής του MIT, πανεπιστήμιο 5 φορές μεγαλύτερο από το GALCIT.

Η έρευνα του καθηγητή Ροζάκη, επικεντρώνεται σε ένα πολύ ευρύ φάσμα. Οι τομείς με τους οποίους ασχολείται περιλαμβάνουν θέματα όπως η στερεά μηχανική, οι βαλλιστικές επιπτώσεις, οι δυναμικές μηχανικές ιδιότητες, η δυναμική θραύση και ο κατακερματισμός, η επίδραση των μικρομετεωριτών στο διαστημικό σκάφος, η αδιάβατη ταινία διάτμησης, η μηχανική βλάβη του σεισμού, η αποκατάσταση αρχαίων μνημείων πέτρας, η μηχανική μεταλλικών γυαλιών και η μηχανική των λεπτών ταινιών.

Ο Έλληνας επιστήμονας, έχει τιμηθεί με ένα μεγάλος πλήθος βραβείων στον τομέα της Μηχανικής και Αεροναυπηγικής. Το 1989 έλαβε το βραβείο Rudolf Kingslake από τη Διεθνή Εταιρεία Οπτικής Μηχανικής. Το 2005 η Society for Experimental Mechanics (SEM), τον τίμησε με το μετάλλιο William M. Murray με το οποίο έγινε λέκτορας, λόγω των προηγμένων μεθόδων που εφάρμοσε για την ακριβή μέτρηση παροδικών, δυναμικών φαινομένων. Το 2012 η Δημοκρατία της Γαλλίας τον διόρισε ως Commandeur dans l’Ordre des Palmes Académiques. Το 2013, η Εταιρεία Πειραματικής Μηχανικής τον τίμησε με το βραβείο «Περικλής Σ. Θεοχάρης», για την συμβολή του στην πειραματική επιστήμη και μηχανική. Το 2015 η SEM τον τίμησε με το βραβείο Sia Nemat-Nasser, για την χρήση πειραματικής μηχανικής στο πεδίο της σεισμολογίας. Τέλος, το 2016 τιμήθηκε από την Αμερικανική Εταιρεία Πολιτικών Μηχανικών (ASCE), με το μετάλλιο Theodore von Kármán.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Ισχυρή κακοκαιρία πλήττει τις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες

Περισσότεροι από 200.000 πολίτες έμειναν χωρίς ρεύμα στις ανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες το πρωί της Δευτέρας μετά από μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε την περιοχή, προκαλώντας πολλούς ανεμοστρόβιλους στη Φλόριντα.

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Η Ελληνική Αστυνομία προσέφερε είδη που συγκεντρώθηκαν εθελοντικά, σε Ιδρύματα – Φιλανθρωπικούς Οργανισμούς

Με πρωτοβουλία του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πραγματοποιήθηκε πανελλήνια εθελοντική συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, (τρόφιμα, φάρμακα, είδη ρουχισμού, κ.α.), από το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Σώματος.

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Των Αιώνων τα Φαντάσματα

Αιώνες και ατέλειωτα της γης τα παρακάλια

στην άκρη της παλιάς ευχής κρεμιέσαι και λυγάς,

με ένα πικρό χαμόγελο στης πλάνης τα ακρογιάλια

και από της μάνας την ευχή βαθιά μοιρολογάς.