EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Η ένταση καλά κρατεί στην Γαλλία: Έβδομη ημέρα ταραχών

3 Jul, 2023
Έβδομη ημέρα ταραχών

Έβδομη ημέρα ταραχών

Έβδομη ημέρα ταραχών

Ενώ κλείνει η πρώτη εβδομάδα ταραχών στην Γαλλία, μετά την δολοφονία του 17χρονου Ναέλ από αστυνομικά πυρά, η πλευρά της κυβέρνησης μάλλον δυναμιτίζει την κοινή γνώμη, κυρίως την στιγμή που όλοι πίστευαν πως οι ταραχές θα αρχίσουν να φθίνουν.

Η Ένωση Δημάρχων Γαλλίας πραγματοποίησε συγκεντρώσεις την Δευτέρα 3 Ιουλίου μπροστά στα δημαρχιακά κτήρια, διαδηλώνοντας με τον τρόπο αυτό για την βία των τελευταίων ημερών, καλώντας τους πολίτες να κινητοποιηθούν ώστε να επιστρέψει η δημοκρατική τάξη.

2023 07 03T142948Z 90607328 RC2QV1AYKZA8 RTRMADP 5 FRANCE SECURITY SHOOTING MAYOR 1024x683 1 2023 07 03T104157Z 913065010 RC2MV1AM0KHX RTRMADP 5 FRANCE SECURITY SHOOTING TOWN HALL 1024x683 1

Το κάλεσμα αυτό βρήκε σύμφωνες τις ακροδεξιές συμμορίες οι οποίες βγήκαν στους δρόμους, σε πόλεις όπως η Λυών, για να αναμετρηθούν εκ νέου με τους διαδηλωτές που εκφράζουν την αντίδρασή τους για την δολοφονία του Ναέλ.

Το γεγονός είναι ότι η οργή του κόσμου -κυρίως όσων χαρακτηρίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας- δεν έχει ακόμη αρχίσει να μειώνεται και ίσως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να γίνουν οι δηλώσεις περί υπεράσπισης του δημοκρατικού σκηνικού, κυρίως με φράσεις όπως «η δημοκρατία δέχεται επίθεση», από τον δήμαρχο Βενσάν Ζανμπρέν, των Ρεπουμπλικάνων. Συνεχίζοντας ο δήμαρχος ανέφερε «είδαμε το πρόσωπο των ταραχοποιών, ήταν το πρόσωπο των δολοφόνων».

Σε αυτό φαίνεται να προσθέτει και ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος δήλωσε πως «οι ταραχοποιοί ήταν εκεί για να μας σκοτώσουν». Η αστυνομία εξ αρχής αντιμετώπισε την νεολαία που διαδηλώνει τις τελευταίες ημέρες ως «ορδές παρασίτων».

Από την πλευρά του ο υπουργός εσωτερικών Νταρμανέν, ρίχνει το δικό του λάδι στην φωτιά των ημερών, δηλώνοντας «δεν θα αφήσουμε κανέναν να μαχαιρώσει την δημοκρατία. Δεν μπερδεύω την συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων στις εργατικές γειτονιές, με τους παραβάτες. Δεν υπάρχουν κοινωνικές δικαιολογίες».

Στο πλαίσιο των γεγονότων αυτών, έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 3.200 συλλήψεις τις τελευταίες ημέρες, ενώ έχουν τραυματιστεί και 3 αστυνομικοί.

 

 

πηγή-photo https://in.gr

photo https://www.moroccoworldnews.com/

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This