EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ

Έκθεση για την Παλαιστίνη ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ 

15 Feb, 2024

Η Έκθεση για την Παλαιστίνη ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ που Διοργάνωσε το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ είχε μεγάλη επιτυχία με Εικαστικούς απ’ όλη την Ελλάδα και από το εξωτερικό, Φοιτητές/τριες.  Συμμετέχουν  με έργα τους στην πρωτοβουλία  αυτήν πάνω από 200 Καλλιτέχνες.
    Οι Εικαστικοί πήραμε θέση και συνεχίζουμε να στεκόμαστε απέναντι στη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και των συμμάχων του, εναντίον
του λαού της Παλαιστίνης. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα του πολέμου και των συνεπειών του σε όλον τον κόσμο, την προπαγάνδα
των ισχυρών που δαιμονοποιούν όποιον στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων και την λογοκρισία που επεμβαίνει στην τέχνη και σε όποια
άλλη δράση εναντιώνεται στο αφήγημα για αυτοάμυνα του Ισραήλ, των κυβερνήσεων που εμπλέκονται στον πόλεμο.
    Ο πόλεμος συνεχίζεται και η συμμετοχή της Ελλάδας όλο και μεγαλώνει. Οι Εικαστικοί στην Ελλάδα οφείλουμε να συνεχίσουμε να παράγουμε έργο και να ασχολούμαστε με το θέμα του πολέμου και των επιπτώσεων του σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και δημιουργίας μας.
Η αυθόρμητη κατακραυγή των λαών στην συνεχή επίθεση του Ισραήλ και των συμμάχων του, απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό συνεχίζεται σε όλη την υφήλιο. Ένα βήμα παραπέρα στην κατανόηση και στην πιο συνειδητή θέση ενάντια στον πόλεμο και τις αιτίες του από μεριάς των εικαστικών είναι η ΕΚΔΟΣΗ ΛΕΥΚΟΜΑΤΟΣ -ΠΑΙΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ.    Από την θέση μας ως εικαστικοί με την τέχνη στα χέρια μας ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ και δουλεύουμε μαζί για να στηθεί αυτή η έκδοση που θα αποτελέσει το δικό μας δείγμα αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης και στην δικαίωση του.  [Δημοσίευση  κειμένου ΕΕΤΕ].

 

Οι Καλλιτέχνες που συμμετείχαν έστειλαν με τα έργα τους  και κείμενο διαμαρτυρίας..

Ενδεικτική αναφορά έγγραφης διαμαρτηρίας της Εικαστικού Σοφίας Μητράκη.

Ο πολεμος ειναι τρομερή συμφορά.. εμπεριέχει τις πιο φρικτές θηριωδίες κατά της ανθρωπότητας. Τα ιδανικά σκοτώνονται στα πεδία των μαχών και στα πεδία της ψυχής..

Ας προσπαθήσουμε μέσα από το έργο μας να διαμαρτυρηθούμε για την Πολιτική μέσω των όπλων και της επιβολής άκρατης βίας..Καλύτερα να δίνονται οι μάχες γύρω από ένα τραπέζι σε ένα μόνιμο Συνέδριο Ειρήνης και όχι στα πεδία των μαχών. Άς γίνουμε υπέρμαχοι των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων υπερασπιζόμενοι διαχρονικές αξίες Ειρήνης Ελευθερίας Δικαιοσύνης – έκλησή  μας -η εφαρμογή Νόμων με επίκεντρο τον Άνθρωπο τον σεβασμό στο μεγαλειώδες Θαύμα της Ζωής και στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια!! Καμία φυλακή να μην μπορεί να καταπνιξει την φωνή μας!

 

 sophia 1 010 IMG 20732

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Κάλεσμα προς τους εικαστικούς
Καλούμε όλους τους εικαστικούς που πήραν μέρος στην ψηφιακή Έκθεση ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ, στη συγκέντρωση ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού πίσω από το πανό του Ε.Ε.Τ.Ε.
Να σταματήσει τώρα η σφαγή.
Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης
Το ανελέητο σφυροκόπημα της Γάζας από την κυβέρνηση του Ισραήλ και τους υποστηρικτές της, εκφράζει την πιο ντροπιαστική και ανήθικη πτυχή της ιστορίας της ανθρωπότητας.
Η Παλαιστίνη έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο νεκροταφείο, όπου οι παιδικές φωνές κραυγάζουν από πόνο και καταστροφή. 24.762 σκοτωμένοι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, 62.108 τραυματίες, πάνω από 7.000 αγνοούμενοι, 1,9 εκατομμύρια εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι…
Αλήθεια…
Ποιο είναι το όριο των σκοτωμένων, αγνοούμενων, εκτοπισμένων που δικαιώνει την «αυτοάμυνα» του κράτους του Ισραήλ;
Τα χιλιάδες νεκρά, ακρωτηριασμένα, ορφανά παιδιά είναι στο πλαίσιο του δικαιολογημένου «ανθρώπινου κόστους» που η ελληνική κυβέρνηση επικαλέστηκε όταν έδινε απλόχερα τη στήριξη στους δολοφόνους του λαού της Παλαιστίνης; Τα χυδαία προσχήματα περί «αυτοάμυνας» έχουν καταρρεύσει! Στόχος ήταν από την αρχή η ισοπέδωση της Γάζας, ο εκτοπισμός και η διαιώνιση της κατοχής του
πολύπαθου λαού της Παλαιστίνης. Αυτό εξάλλου επιβεβαιώνουν οι επικίνδυνες εξελίξεις σε όλα τα εύφλεκτα μέτωπα
Συνεχίζουμε, αποφασιστικά, δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό, στηρίζουμε τις διαμαρτυρίες του λαού του Ισραήλ κατά της σφαγής στη Γάζα και της κυβέρνησης Νετανιάχου.
– Απαιτούμε να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ.
– Απαιτούμε να τερματιστεί η κατοχή του ισραηλινού κράτους στα παλαιστινιακά εδάφη.
– Στηρίζουμε τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη.
– Να ακυρωθεί η αποστολή φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα και να γυρίσουν πίσω όλα τα ελληνικά πλοία και στρατεύματα.
Οι λαοί θέλουμε να ζήσουμε σε έναν κόσμο χωρίς πολέμους, δυστυχία και φτώχεια
 
Φωτογραφίες: Έργα της Σοφίας Μητράκη  που συμμετέχουν στην Έκθεση.
 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This