EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση

Ένα βίντεο για γερά νεύρα: Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ή ώθηση σε φτηνό σεξ;

19 Feb, 2024

Τον Αύγουστο του 2023 θόρυβο έκαναν δύο βιβλία στην Γεωργία των ΗΠΑ, για το ακραίο τους περιεχόμενο. Μάλιστα οι γονείς των μαθητών έλαβαν μηνύματα από τους υπαλλήλους του σχολείου, μέσω των οποίων τους προειδοποιούσαν για ένα περιεχόμενο «ιδιαίτερα ακατάλληλο, άσεμνο και καθαρά σεξουαλικό».

Πρόκειται για τα βιβλία «Εγώ και ο Κόμης, και το Κορίτσι που Πεθαίνει», και το “Flamer”. Το πρώτο βιβλίο εκτός του ότι περιλαμβάνει βωμολοχίες, τις οποίες συνήθως προσπαθεί το σχολείο να εκπαιδεύσει ένα παιδί να μην χρησιμοποιεί, περιλαμβάνει και ξεκάθαρο σεξουαλικό περιεχόμενο.

Όσο για το δεύτερο βιβλίο, αυτό έχει μια ιστορία. Πρόκειται για ένα αγόρι όχι ξεκάθαρης σεξουαλικής προτίμησης, το οποίο παλεύει να δεχτεί το μίσος για την κατάστασή του αυτή. Στο βιβλίο υπάρχει η υποσημείωση ότι θα έπρεπε να διαβάζεται από παιδιά 14 ετών και άνω, παρ’ όλα αυτά τα βιβλία βρέθηκαν σε παραπάνω από 20 βιβλιοθήκες στις ΗΠΑ.

Η Πολιτεία κατάφερε να δημιουργήσει έναν θόρυβο γύρω από το θέμα, αποσύροντάς τα από τις σχολικές βιβλιοθήκες: «Καταργήσαμε τα βιβλία αμέσως» όπως ειπώθηκε (αφού όμως είχαν κυκλοφορήσει και διαβαστεί σε αρκετές περιπτώσεις).

 

Τα παραπάνω δεν είναι παρά ένα παράδειγμα, βασισμένο στο βίντεο που ακολουθεί.

 

Και εδώ αρχίζει μια σειρά από ερωτήματα και σκέψεις:

  • Για να υπάρχουν αυτά τα βιβλία στις σχολικές βιβλιοθήκες, κάποιος τα προώθησε, χωρίς να υπάρξει κρατικός έλεγχος ή κρατική έγκριση. «Αυτός» που τα προώθησε, πιστεύει, επομένως, ότι τα παιδιά οποιασδήποτε σχολικής ηλικίας, είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν ένα τέτοιο θέμα με σαφήνεια και εικονογράφηση, αφήνοντας ξεκάθαρο συμπέρασμα για το ότι είναι θεμιτό να δοκιμάζεις σεξουαλική επαφή και με άτομα του ίδιου φύλου, από τόσο νωρίς; Περιγράφοντας μάλιστα ανατομικά και βιολογικά τί συμβαίνει στα γεννητικά όργανα του άντρα και της γυναίκας; (βλ. σχετικό βίντεο παρακάτω).
  • Για να υπάρχουν αυτά τα βιβλία στις σχολικές βιβλιοθήκες, σημαίνει ότι έχουν ληφθεί υπ’ όψιν συμβουλές και οδηγίες από παιδοψυχολόγους, και πως τα βιβλία αυτά έχουν γραφτεί με τέτοιο τρόπο ώστε να απευθύνονται σε συναισθηματικά ώριμα παιδιά, που μπορούν – αφού έχουν εκτιμήσει το «τί εστί συναίσθημα» – να εκτιμήσουν και την σοβαρότητα μιας σεξουαλικής επαφής. Αν όχι, τότε πρόκειται για φτηνό σεξ, το οποίο «κάποιοι» προτείνουν στα μικρά παιδιά. (βλ. σχετικό βίντεο παρακάτω). 
  • Για να υπάρχει αντίλογος, όπως στην Γεωργία των ΗΠΑ εν προκειμένω, όπου κάποιοι θεώρησαν πως η απόσυρση των βιβλίων σημαίνει λογοκρισία, θα πει ότι τα παιδιά έχουν λάβει ώριμες οδηγίες τόσο από τις οικογένειές τους, όσο και από τους δασκάλους τους, ώστε να μπορούν να κατανοήσουν το υλικό που τους δίνεται. Και επειδή στην πλειοψηφία αυτό δεν συμβαίνει, εδώ βγαίνει και ένα σημαντικό συμπέρασμα: Πράγματι, τον λόγο πρέπει να πάρουν οι οικογένειες και οι γονείς, και να αρχίσουν σοβαρά να ενδιαφέρονται για το τί βρίσκουν εύκολα τα παιδιά μπροστά τους. Αλλά θα πρέπει και να αρχίσουν να εξηγούν σοβαρά στα παιδιά τί είναι ο έρωτας.
  • Είναι το λιγότερο ειρωνεία να ψηφίζονται νόμοι και να σπαταλιέται υπέρογκο κεφάλαιο για να μας πείσουν οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ότι υπερασπίζονται την «ασφάλεια» των παιδιών στο διαδίκτυο, ενώ από την άλλη να είναι ανεξέλεγκτη η πρόσβαση στο ο,τιδήποτε μη ελεγμένο, στα σχολεία.
  • Γιατί τόση έμφαση στην ετεροφυλόφιλη σεξουαλική επαφή, από τόσο νεαρές ηλικίες, στα παιδιά του δυτικού κόσμου – ενώ ακόμη εκκρεμούν σοβαρά θέματα προς επίλυση που προηγούνται, όπως νόμοι που να διασφαλίζουν την δικαίωση τόσων γυναικοκτονιών ή τόσων περιστατικών ενδο-οικογενειακής βίας; Αυτό που θα περίμενε κανείς από μια κοινωνία που επείγεται να εκπαιδεύσει απελευθερωμένους σεξουαλικά ανθρώπους, θα ήταν να μπορεί να διασφαλίσει και το περιβάλλον που καλούνται να ζήσουν. Δυστυχώς, ακόμη τα “παραδοσιακά ζευγάρια” περιμένουν νόμους και μέτρα.
  • Εν πάση περιπτώσει τα μικρά παιδιά δεν είναι τόσο επείγον να οριοθετήσουν μια διαφορετικότητα μόνο και μόνο από περιέργεια. Αν πράγματι αυτό γινόταν για λόγους σεβασμού στην διαφορετικότητα, τότε θα είχαν ληφθεί μέτρα και για τον ρατσισμό, αλλά και για κάθε άλλη διαφορετικότητα. Δεν έχουν ληφθεί όμως.
  • Και εν τέλει είναι καλό να λαμβάνεις μέτρα όταν υπάρχει διαφορετικότητα, αλλά δεν είναι απαραίτητο να την δημιουργείς!

  • Για το σχόλιο παραπάνω “για τα παιδιά της Δύσης”, αυτό πέρα από κάθε σενάριο συνωμοσιολογίας, το καταθέτουμε ως ένα σκεπτικό βλέποντας τελευταία να κάνουν στο διαδίκτυο την παρουσία τους βίντεο με νεαρά αγόρια που παρελαύνουν με στολή drag queen και ζαρτιέρες, ή fashion shows αντρών με φορέματα στενά κ.λπ…. Η λέξη κλειδί εδώ, είναι «η Δύση». Ευρώπη και ΗΠΑ.
  • Ένα τελευταίο ερώτημα: Υπάρχουν στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι αυτή η ακραία σεξουαλική διαπαιδαγώγηση έχει οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων bullying και σεξουαλικής βίας ανάμεσα στα παιδιά και τους νέους; Αυτό θα ήταν πράγματι πολύ ενδιαφέρον να το ακούσουμε.

 

Δείτε το βίντεο εδώ, όπου ένας πάστορας απευθύνεται στο Σχολικό Συμβούλιο για να αναλύσει τα δικά του ερωτήματα σχετικά (και δώστε σημασία στις αντιδράσεις των ενηλίκων και -μάλλον- γονέων):

 

 

photo isabellaquintana / https://pixabay.com

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This