EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Ένωση δύο γενεών,σημαίνει πολιτισμός

Ένωση δύο γενεών, σημαίνει πολιτισμός

28 Dec, 2023

   Οι καιροί αλλάζουν συνεχώς και οι απαιτήσεις της κοινωνίας μεταβάλλονται. Η ασυμφωνία χαρακτήρων γίνεται συχνότερη και πιο έντονη. Η αδυναμία της επικοινωνίας μεταξύ των νέων και της παλαιότερης γενιάς ακόμα μεγαλύτερη.

   Οι απόψεις διίστανται αποτελώντας πρόβλημα σε σημαντικές αποφάσεις.  Οι διαφωνίες τείνουν να πάρουν άσχημη τροπή σε μορφή αντιμαχίας. Οι νεότεροι κρίνουν τους παλαιότερους κι αντίστοιχα οι παλαιότεροι τους νεότερους. Οι κατηγορίες αλληλοεκτοξεύονται σε μορφή πυραύλων. Η νεότερη γενιά προσβάλλει ευθέως την παλαιότερη με λέξεις όπως πουριτανοί, εγωιστές, υποκριτές με απαρχαιωμένες απόψεις. Οι ηλικιωμένοι αντιπαρέρχονται με φράσεις “είστε ανώριμοι”, ” είστε ασταθείς” και πολλά άλλα για τους νεότερους.

   Φυσικά ο καθένας έχει τη δική του ψυχοσύνθεση, τη δική του νοοτροπία, τον δικό του τρόπο έκφρασης, τον δικό του τρόπο προσέγγισης. Είναι απόλυτα λογική η διάσταση απόψεων και αντιλήψεων.

   Χαρακτηριστικό της ψυχοσύνθεσης των νέων ανθρώπων είναι η άρνηση να αποδεχθούν το ήδη καθιερωμένο κατεστημένο. Φυσικά η εκ των προτέρων άρνηση είναι λανθασμένη. Στις απόψεις που αρνούνται να αποδεχθούν, ενδέχεται να υπάρχουν θεσμοί που κυριάρχησαν επί σειρά ετών με επιτυχία, θεσμοί όπως η οικογένεια, το σχολείο, μία σωστή δομημένη κοινωνία που ενδεχομένως να χρειάζεται ελάχιστες βελτιώσεις. 

   Οι νέοι λοιπόν δυσκολεύονται στην προσαρμογή μην μπορώντας να υπακούσουν σε πιέσεις και συγκρούσεις. Η έλλειψη συνεννόησης και επικοινωνίας οδηγεί ξεκάθαρα στον αρνητισμό και αποτελεί πληγή στον πολιτισμό.  Η ένωση των δύο γενεών, οι γνώσεις τους, οι σκέψεις τους, τα εγχειρήματα τους, δίνουν τη δυνατότητα στην κοινωνία για μεγαλύτερες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις. Μπορεί η νεολαία να ακούσει τις συμβουλές των προηγούμενων γενεών, χωρίς να εκθρονίσουν τους γηραιότερους. Διώχνοντας τον ανταγωνισμό καταφέρνουμε το καλύτερο αύριο.

   Ο εγωισμός και των δύο παραμένει αγκίδα στη σημερινή κοινωνία. Στην εποχή που ζούμε, δεν θα έπρεπε να τίθενται διλήμματα με τις δύο λέξεις, νέοι ή παλαιοί.  Όλοι έχουμε τις ίδιες ευθύνες, τις ίδιες υποχρεώσεις, την ίδια ελπίδα για ειρήνη και ομόνοια. Το ομορφότερο δέσιμο θα ήταν η εμπειρία του ηλικιωμένου με την ορμή του νεότερου. Αλληλοκατηγορίες πρέπει να εκλείψουν. Ο αρνητισμός από όπου κι αν προέρχεται ποτέ δεν εξυπηρέτησε ούτε ωφέλησε την κοινωνία.

   Ο αρνητισμός έβλαψε τους λαούς και τις κοινωνίες κάτω απ’ το πρίσμα του εγωισμού και του απαράμιλλου ανταγωνισμού. Η αποφασιστικότητα, η ετοιμότητα, το θάρρος και η αγωνιστικότητα, αφορούν τους ανθρώπους ανεξαρτήτως γενιάς. Ο συνδυασμός και των δύο γενεών είναι η νίκη στο στίβο της ζωής.

 

 

 

photo Mimirebelle / https://pixabay.com 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

24 ώρες

24 ώρες

Ένα πουλί κελαηδεί κάθε πρωί έξω απ’ το παραθύρι μου. Γλυκό ξυπνητήρι απεσταλμένος της φύσης μου...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This