EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Έξι στα Πέντε - Εβίτα Παπασπύρου

Έξι στα Πέντε – Εβίτα Παπασπύρου

18 Jan, 2024

  1. Ηλικία 5 ετών:  θύμησες

Θυμάμαι…Καλοκαίρι… απογευματάκι κοντά στη θάλασσα… Όρθια στο κέντρο, αυτοσχεδιάζω, χορεύω, τραγουδάω, αφηγούμαι φανταστικές ιστορίες, απαγγέλω ποιήματα… Οι θεατές μου γελάνε, συγκινούνται, χειροκροτάνε… Κάθε απόγευμα επαναλαμβάνεται το ίδιο. Είμαι ενθουσιασμένη! Μου πήρε λίγο χρόνο για να καταλάβω ότι αυτό που με ενθουσίαζε ήταν ένα επάγγελμα που θα μπορούσα να το κάνω σε όλη μου τη ζωή! « Ηθοποιός, το λένε αυτό μαμά;» Πέντε χρονών ανακάλυψα τι θα κάνω όταν μεγαλώσω. Μόλις επιστρέφουμε στην Αθήνα… δουλεύω στο θέατρο επαγγελματικά κάθε Κυριακή. Πέντε χρονών, παίζω τον πρώτο ρόλο σε μια παράσταση για παιδιά και πληρώνομαι. Τα χρήματα στον κουμπαρά μου.

 

  1. Ηλικία 15 ετών: όνειρα

 Να γίνω ηθοποιός. Ίσως και  χορεύτρια κλασσικού χορού.  Τίποτα άλλο δεν είχα στο μυαλό μου.

 

  1. Ηλικία 25 ετών: πράξεις

Δεν έγινα χορεύτρια κλασσικού χορού όπως ήθελα. Ένα πρόβλημα στο πόδι με έκανε να παρατήσω τις σπουδές του μπαλέτου. Για πολλά χρόνια αυτή η παραίτηση με πληγώνει. Κάνω χορό «ερασιτεχνικά» πιά, όσο μπορώ περισσότερο- με πείνα, με λαχτάρα! (Μοντέρνο, Τζαζ, Κλακέτες, Φλαμένγκο) Βλέπω τη «Λίμνη των κύκνων» και κλαίω.

Έγινα όμως ηθοποιός. Τέλειωσα τη δραματική σχολή του Πέλου Κατσέλη, μπήκα μετά από ακρόαση στο ΚΘΒΕ κι έμεινα 2 χρόνια παίζοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους. Αλλά δε μου φτάνει. Παρατάω τη σίγουρη δουλειά, τον καλό μισθό, τους πρώτους ρόλους. Έρχομαι στην Αθήνα με στόχο να κάνω μια δική μου θεατρική ομάδα που θα με εκφράζει απόλυτα. Ιδρύουμε μαζί με τον σκηνοθέτη Κώστα Νταλιάνη (Α, ναι! Παντρευόμαστε στο μεταξύ)  το θίασο «Μοντέρνοι Καιροί». Χτίζουμε ένα θέατρο με τα χέρια μας, στους Αμπελόκηπους. Το θέατρο λειτουργεί για 8 χρόνια. Ανεβάζουμε πολλά θεατρικά έργα που γίνονται καλλιτεχνικές και «εισπρακτικές» επιτυχίες. Πολλές κριτικές εγκωμιαστικές. Ένα μεγάλο όνειρο γίνεται πραγματικότητα με πολλή σκληρή δουλειά!

 

  1. Ηλικία 35 ετών: δράσεις

Στα 29 μου κάνω την  κόρη μου κι αισθάνομαι ότι μου χαρίζουν τον κόσμο όλο. Στα 33 μου χάνω τον πατέρα μου – και μου στοιχίζει πολύ. Χωρίζω με τον σκηνοθέτη Κώστα Νταλιάνη και εξερευνώ καλλιτεχνικά το θέατρο στην Αθήνα. Συνεργάζομαι με πολλά θέατρα (Αλίκη Βουγιουκλάκη, Κώστας Καρράς, Κώστας Καζάκος, Γιάννης Μόρτζος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Γιάννης Διαμαντόπουλος, πολλοί σκηνοθέτες, πολλοί θίασοι, ΔΗΠΕΘΕ, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Μεταγλώττιση…) Εμπειρίες.

 

  1. Ηλικία 45 ετών: επιτεύγματα

Πράγματα πολύτιμα που χρειάζεται πολλή δουλειά για να τα διατηρήσεις στη ζωή σου.

Μεγαλώνουμε την κόρη μας από κοινού με τον πατέρα της τον Κώστα Νταλιάνη. Δεν χωρίζεις ποτέ από τον πατέρα του παιδιού σου. Διατηρούμε μια καλλιτεχνική σχέση που βασίζεται στην αμοιβαία εκτίμηση. Κι αποφασίζουμε να ξανακάνουμε πράξη τα όνειρά μας. Να ιδρύσουμε τη Δραματική σχολή Μοντέρνοι Καιροί και μετά από λίγα χρόνια  να επανασυστήσουμε το Θέατρο Μοντέρνοι Καιροί.

  1. ΤΩΡΑ: που σας βρίσκουμε προσωπικά και επαγγελματικά.

Τώρα βρίσκομαι στο νέο χώρο που στεγάζει τη Δραματική σχολή και το θέατρο Μοντέρνοι Καιροί στο Γκάζι. Συμμετέχω στην παράσταση του θεατρικού έργου του Μπρεχτ «Ο κύκλος με την κιμωλία» όπου παίζω τον Αφηγητή. Παράσταση με μεγάλη επιτυχία, που συνεχίζεται για 2η χρονιά. Από τις 4 Φεβρουαρίου θα παίζω στην παράσταση «Τα όρια» – κι αυτή για 2η χρονιά – ένα σύγχρονο ρουμάνικο έργο, ένας μονόλογος,  εμπνευσμένος από ένα πραγματικό περιστατικό μπούλινγκ. Το έργο μιλάει για τα προβλήματα της Εκπαίδευσης, αλλά και για τα παιδιά, και την κοινωνία που τους ετοιμάζουμε εμείς «οι Μεγάλοι»

“Συμμετέχω επίσης στην  παράσταση “« Trei. Três. Tria” μία τριεθνή συμπαραγωγή μεταξύ Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ρουμανίας –  που έκανε πρεμιέρα το Φεβρουάριο στο Βουκουρέστι και θα συνεχίσει παραστάσεις με περιοδεία σε πόλεις της Ευρώπης”

Και φυσικά, διδάσκω στη Δραματική σχολή Μοντέρνοι Καιροί «Υποκριτική»

 

 

 

 Η συνέντευξη δόθηκε στηνΑλίκη Δανάλη, Σύμβουλο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων για το Greek News & Radio FL

photo https://artviews.gr/

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This