EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

Έξι στα Πέντε – Μαίρη Ραζή

30 Jan, 2024
Μαίρη Ραζή

Μαίρη Ραζή

Μαίρη Ραζή

Μαίρη Ραζή: Καλησπέρα σας και καλή χρονιά οι ερωτήσεις σας είναι πολύ πρωτότυπες μου άρεσαν πολύ.

Πρώτη ερώτηση ηλικία 5 ετών θύμισες.

 Εγώ μεγάλωσα στην Κωνσταντινούπολη δηλαδή γεννήθηκα στην Κωνσταντινούπολη και σε ηλικία 5 ετών θυμάμαι μόνον ευχάριστες στιγμές. Πηγαίναμε βόλτα με τη μαμά μου και την αδερφή μου και βγάζαμε φωτογραφίες στο Ταξίμ στο πάρκο ,εν τω μεταξύ ζηλεύαμε πάρα πολύ η μία την άλλη και είμασταν ντυμένες ίδια στην κάθε λεπτομέρεια .Από τα παπούτσια ,παλτό ,φιογκάκια στα μαλλιά όλα ίδια. Θέλαμε να είμαστε σαν δίδυμες το θυμάμαι πολύ έντονα

 Δεύτερη ερώτηση ηλικία. 15 ετών όνειρα

Στην ηλικία των 15 ετών ονειρευόμουν να γίνω δασκάλα. Η ζωή όμως μου επιφύλαξε εκπλήξεις, ήρθαν πολλές ανατροπές σ αυτήν την ηλικία και τα όνειρά μου ήταν δύσκολο να πραγματοποιηθούν γιατί εκείνη την περίοδο είχαν ξεκινήσει οι απελάσεις των Ελλήνων από την Τουρκία ,έτσι ο πατέρας μου μας άφησε με την μητέρα μου και την αδερφή μου και τη γιαγιά μου στην Κωνσταντινούπολη και σε μία νύχτα με μία βαλίτσα στο χέρι τον αποχαιρετήσαμε στο αεροδρόμιο με άλλους 53 απελθόντες οπότε τα όνειρα μου πήγα περίπατο και έζησα τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου

Τρίτη ερώτηση τρίτη ηλικία 25 ετών πράξεις

 Ασε σ αυτή την ηλικία είχα πάρει τη ζωή στα χέρια μου την είχα αρπάξει από τα κέρατα και τίποτα δεν με εμπόδιζε να πραγματοποιήσω τους στόχους τα όνειρά μου να γίνω ηθοποιός να σπουδάσω να αλλάξω ριζικά τη ζωή μου προς το καλύτερο .Οταν έφτασα από την Κωνσταντινούπολη στην Ελλάδα 2 χρόνια μετά από την απέλαση του πατέρα μου ήμουνα πάρα πολύ στεναχωρημένη αλλά επειδή κατά βάθος είμαι ένας πολύ αισιόδοξος άνθρωπος πάντα βρίσκω τρόπους να αντιμετωπίζω τις δυσκολίες μου με πολύ μεγάλο δυναμισμό και με πείσμα. Έχω μία δυνατότητα να διώχνω όλες τις μαύρες σκέψεις, οτιδήποτε είναι αυτό που με στεναχωρεί που με πάει πίσω έτσι στα 25 μου ήτανε μία πολύ ευχάριστη περίοδος δούλευα στο θέατρο παρακολουθούσα σαν τρελή ταινίες διάβαζα πάρα πολύ πρόσεχα τη διατροφή μου ήμουν ένα οργανωμένο άτομο με πρόγραμμα, και με πειθαρχία .Με αυτό τον τρόπο πέτυχα τα θέλω μου τα όνειρα μου. Ήμουν ανεξάρτητη οικονομικά .Θεωρώ ότι είχα και έχω ένα ελεύθερο μυαλό.

Τέταρτη ερώτηση ηλικία 35 ετών δράσης επιτεύγματα

Ισως η καλύτερη περιόδου της ζωής μου παντρεύτηκα το Σωτήρη Τσόγκα έκανα ένα παιδί μαζί του την Κοραλία Τσόγκα και ο ερχομός της κόρης μου ήταν κα καθοριστικός για την υπόλοιπη ζωή μου. Πολλές μαμάδες λένε ότι τώρα θα κάνω παιδί θα αφοσιωθώ στο παιδί παρατάνε τη δουλειά τους στην καριέρα τους και μένουν να προσφέρουν όλη τους την αγάπη για το παιδί τους. Εγώ αντιθέτως με αυτές τις μαμάδες είχα άλλη άποψη πίστευα ότι το παιδί μου ήταν το μεγαλύτερο στήριγμα που είχα να προχωρήσω κι άλλο τη ζωή μου ήταν θείο δώρο βοηθήθηκα πολύ από την παρουσία της κόρης μου έβλεπα το μέλλον μου με μία σιγουριά .Αυτή την περίοδο ιδρύσαμε και το ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ μαζί με τον άντρα μου και ήταν μία καθοριστική ηλικία ένα μεγάλο βήμα για την καλλιτεχνική μας πορεία που αντέχει μέχρι σήμερα. Νοικιάσαμε ένα χώρο στο μοναστηράκι, μια  ομάδα ηθοποιών πιστέψαμε σε αυτό που ονειρευόμασταν και καταφέραμε να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα.

Ερώτηση Πέμπτη Ηλικία 45 ετών επιτεύγματα

Μεταφέρουμε το ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ σε ένα υπέροχο κλασσικό διατηρητέο κτίριο στην οδό Ηπείρου 39 στην Αχαρνών και ιδρύουμε μαζί με τον άντρα μου και την κόρη μου την δραματική σχολή ΠΡΟΒΑ. Οι παραστάσεις που φιλοξενούνται στο θέατρο αποκτούν το δικό τους θεατρόφιλο κοινό και προσφέρουν στους θεατές ποιοτική ψυχαγωγία. Η δραματική σχολή με εξαιρετικούς καθηγητές φιλοξενεί  θεατρικό εργαστήρι για παιδιά προσχολικής, σχολικής, εφηβικής ηλικίας, αλλά και ενήλικες. Ατομα που αγαπούν το θέατρο και έχουν τα ίδια όνειρα με εμένα όταν ήμουν παιδί. Θα μπορούσα να πώ ότι εκπλήρωσα και το πιο τρελό μου όνειρο και αισθάνομαι τυχερή και ευλογημένη για αυτό. .

Ερώτηση έκτη Τώρα που σας βρίσκουμε προσωπικά και επαγγελματικά

Τώρα βρίσκομαι σε μία υπέροχη περίοδο της ζωής μου η κόρη μου μου χάρισε ένα εγγονάκι τον Περσέα που σήμερα 8 μηνών. Αυτό για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα ήταν μία ευχάριστη έκπληξη. Ο Περσέας  μεγαλώνει με πολύ αγάπη, είναι ένα τρομερό παιδί δυνατό σαν τον Ταρζάν που άλλαξε την ζωή μου και έχει φέρει έναν αέρα ανανέωσης σε όλη την οικογένεια και τον λατρεύουμε.  Τώρα επαγγελματικά εξακολουθώ να βρίσκομαι στο ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΟΒΑ ένα κτίριο κόσμημα στο κέντρο της Αθηνάς στο οποίο λειτουργούν δύο σκηνές η κεντρική και η παιδική σκηνή. Στην κεντρική σκηνή παρουσιάζουμε μία κωμωδία της αδικοχαμένης συγγραφέως Χρύσας Σπηλιώτη « Σκοτσέζικο ντους» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα το οποίο θα παρουσιάζουμε μέχρι την Κυριακή των Βαΐων . Στην παιδική σκηνή παρουσιάζουμε το έργο «Νίκη ποντίκι ο εφευρέτης» το οποίο έχει γράψει και σκηνοθετήσει ο Αντώνης Ζιώγας.

Αυτό το διάστημα της ζωής μου έχω χάσει τους γονείς μου, κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Τα τελευταία χρόνια έχω γίνει χειμερινή κολυμβήτρια του γλυκού νερού, κολυμπάω όταν το νερό  είναι ζεστό και  όταν έχει ήλιο . Δεν βρίσκω πάντα καιρό, αλλά δύο τρία μπάνια την εβδομάδα προσπαθώ να τα κάνω και φυσικά το καλοκαίρι τρεις μήνες κολυμπάω κάθε μέρα. Το κολύμπι και η θάλασσα μου δίνουν μεγάλη ζωντάνια.  Ενα άλλο πράγμα που κάνω είναι μαγειρεύω και  βέβαια ως Κωνσταντινούπολίτισα μαγειρεύω πάρα πολύ καλά. Ασχολούμαι πολύ με τα κοινά είχα βάλει και υποψηφιότητα για δημοτική σύμβουλος είμαι μέλος του διοικητικού συμβουλίου στο σπίτι του ηθοποιού  επίσης  είμαι πρόεδρος της ένωσης μη κερδοσκοπικών θιάσων και αγωνίζομαι για τις ιδέες μου για το θέατρο. θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ τους νέους ανθρώπους και είναι μία ευκαιρία μέσα από το βήμα που μου δίνεται. Ενα μήνυμα στους νέους ανθρώπους θέλω να μεταφέρω, να κάνουν αυτό  που τους αρέσει αυτό που τους εκφράζει να κάνουν ό,τι θέλουν, γιατί  μόνο έτσι θα είναι ευτυχισμένοι. Η  ζωή είναι μικρή πρέπει να τη ζούμε όπως θέλουμε εμείς όχι όπως θέλει ο καθένας που είναι γύρω μας, έτσι είμαστε ευτυχισμένοι. Οι αξίες ανθρώπων δεν κρίνονται από την οικονομική τους κατάσταση, ούτε  από την εξωτερική τους εμφάνιση και το φανταχτερό περιτύλιγμα, αλλά από τη στάση  τους απέναντι στους συνανθρώπους τους και την αγάπη που μοιράζουν σε αυτούς .

 Η συνέντευξη δόθηκε στηνΑλίκη Δανάλη, Σύμβουλο Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων για το Greek News & Radio FL

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This