EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek

«Αίμα στα social media» – Μια έντονη δίκη στην Γερουσία, και η συγγνώμη του Μαρκ Ζούκερμπεργκ που άργησε

1 Feb, 2024
Αίμα στα social media

Αίμα στα social media

Αίμα στα social media

Προκειμένου να ελεγχθεί ο ρόλος τους στην προσπάθεια της παύσης της σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και νέων στο διαδίκτυο, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των βασικών εταιρειών social media Meta, Snap, X, TikTok και Discord, αντιμετώπισαν μια διαδικασία ακρόασης με έντονο ύφος, στην αμερικανική Γερουσία.

Παρουσιάστηκαν στοιχεία τα οποία συνέλλεξε το National Center for Missing and Exploited Children, που αποδεικνύουν κυρίως περιπτώσεις σεξουαλικού εκβιασμού, των οποίων αποδέκτες ήταν παιδιά.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν και γονείς, οι οποίοι ήταν παρόντες στην διαδικασία. Μάλιστα δια στόματος γερουσιαστού Λίντσεϊ Γκράχαμ, ειπώθηκε η φράση: «Έχετε ένα προϊόν που σκοτώνει ανθρώπους».

Ο Σου Ζι Τσου, διευθύνων Σύμβουλος του ΤικΤοκ δήλωσε στην αγόρευσή του: «Κάνουμε προσεκτικές επιλογές στον σχεδιασμό προϊόντων, προκειμένου να καταστήσουμε την εφαρμογή μας αφιλόξενη σε όσους επιδιώκουν να βλάψουν εφήβους». Παράλληλα, τα στοιχεία δείχνουν ότι το ΤικΤοκ χρησιμοποιείται από περισσότερους από 170 εκατ. Αμερικανούς κάθε μήνα, και -κατά τα λεγόμενα του Ζι Τσου- η εταιρεία προτίθεται να δαπανήσει περισσότερα από 2 δις δολλάρια για να θωρακίσει την πλατφόρμα, κάνοντάς την ασφαλή για τους νέους και τα παιδιά, στο εξής.

Στην δικαστική αυτή διαδικασία κλήθηκαν να απαντήσουν στην Γερουσία επίσης, οι Λίντα Γιακαρίνο για την πλατφόρμα Χ, ο Τζέϊσον Σίτρον για την Discord, και ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ της Meta (Facebook, Instagram).

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Τζος Χόλεϊ απευθυνόμενος στον Μαρκ Ζούκερμπεργκ, τον ρώτησε εάν έχει ποτέ ζητήσει συγγνώμη από τους γονείς των παιδιών που έδωσαν τέλος στην ζωή τους, λόγω σεξουαλικού εκβιασμού που προέκυψε από την τριβή τους με τα social media, ή λόγω ανάλογης παρενόχλησης. Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με την σειρά του απευθύνθηκε στους γονείς που βρίσκονταν στην αίθουσα κρατώντας φωτογραφίες των χαμένων παιδιών τους, και δήλωσε: «Συγγνώμη για όσα περάσατε.  Κανένας δεν θα έπρεπε να περνά όσα υπέφεραν οι οικογένειές σας. Για αυτό επενδύουμε τόσα πολλά και θα συνεχίσουμε να κάνουμε προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι κανένας δεν αναγκάζεται να περνά αυτά που οι οικογένειές σας υπέφεραν».

240131122026 mark zuckerberg apology hearing 01 31 2024

Όταν ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ ξεκίνησε την αγόρευσή του, παρ’ όλα αυτά, υποστήριξε ότι δεν έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι τα social media επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική υγεία, κάτι που έφερε έντονες αντιδράσεις στην αίθουσα αλλά και στον γερουσιαστή Τζος Χόλεϊ που επέπληξε αυτή την δήλωση.

 

Με την σειρά του ο Έβαν Σπίγκελ της εταιρείας Snap, έπρεπε να αντιμετωπίσει ερωτήσεις που αφορούσαν διακίνηση ναρκωτικών μέσω του Snapchat, και παρομοίως στάθηκε εμπρός σε γονείς παιδιών που έβρισκαν ναρκωτικά μέσω της πλατφόρμας. Να σημειωθεί ότι γονείς περισσότερων από 60 εφήβων κατέθεσαν αγωγή κατά της εταιρείας μέχρι και τα τέλη του 2023, κατηγορώντας την ότι διευκόλυνε την πρόσβαση στα ναρκωτικά, και για το γεγονός ότι τα παιδιά τους έκαναν υπερβολικές δόσεις ουσιών εξ αιτίας αυτού.

Τα ειδικά εργαλεία που έχουν τοποθετηθεί στις πλατφόρμες των social media, όπως αυτά που χρησιμοποιεί η Meta, δίνουν την δυνατότητα στους γονείς να ελέγχουν τον χρόνο χρήσης τους από τα παιδιά τους, και όπως δήλωσε ο Ζούκερμπεργκ αυτό κοστίζει ήδη στην εταιρεία 20 δις δολλάρια από το 2016 έως σήμερα, αλλά επίσης απασχολεί και 40.000 ανθρώπους ειδικά για τον σκοπό αυτό. Όμως, όπως υποστήριξε, ενώ η εταιρεία αναβαθμίζει τα εργαλεία της «οι εγκληματίες αλλάζουν τις τακτικές τους».

Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ ήταν απόλυτος στην απάντησή του: «’Εχετε αίμα στα χέρια σας. Τα social media καταστρέφουν ζωές και απειλούν την ίδια την δημοκρατία». Όπως πρόσθεσε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ντικ Ντάρμπιν, είναι πλέον μια μάστιγα για την Αμερική η διαδικτυακή σεξουαλική εκμετάλλευση, και οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων «δίνουν ισχυρά νέα εργαλεία στα αρπακτικά για να εκμεταλλεύονται τα παιδιά».

cbsn fusion mark zuckerberg apologizes to families of social media victims at senate hearing thumbnail 2644130 640x360 1

«Τί διάβολο σκεφτόσασταν κύριε Ζούκερμπεγκ»; Ήταν η ερώτηση του Τεντ Κρουζ προς τον διευθύνοντα σύμβουλο της Meta, όταν η συζήτηση ήρθε στο εργαλείο του Instagram που ενημερώνει τους χρήστες ότι μια εικόνα μπορεί να εμφανίζει σεξουαλική κακοποίηση παιδιού, επιτρέποντάς τους παρ’ όλα αυτά να την παρακολουθήσουν.

Στους ίδιους έντονους τόνους κινήθηκε η διαδικασία μέχρι το τέλος, αφού η βασική κατηγορία προς τις πλατφόρμες ήταν ότι απέτυχαν στο να προστατεύσουν τα παιδιά και τους νέους από την διακίνηση ουσιών και την σεξουαλική παρενόχληση.

Αναφορικά με την θέση των εταιρειών σε σχέση με το νομοσχέδιο που αφορά την ασφάλεια των παιδιών στο διαδίκτυο, η εταιρεία Snap τάχθηκε υπέρ, η Χ δήλωσε ότι το στηρίζει, ενώ οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Meta, TikTok και Discord αρνήθηκαν να πάρουν θέση. Αυτό, όπως ήταν φυσικό, ξεσήκωσε νέες αντιδράσεις στην αίθουσα. Ο Λίντσεϊ Γκράχαμ με έντονο ύφος δήλωσε: «Θα πεθάνουμε περιμένοντας αν περιμένουμε από αυτούς να λύσουν το πρόβλημα».

Δείτε βίντεο της αγόρευσης του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, εδώ: https://edition.cnn.com/videos/business/2024/01/31/mark-zuckerberg-apology-hearing-video-vpx.cnn

 

 

 

source: https://lifo.gr – photos https://edition.cnn.com/, https://www.cbsnews.com/

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Ένας τίτλος… Πειραιάς: Αναβίωσε και φέτος το έθιμο της Ασούρα με το αυτομαστίγωμα. Αυτός ο τίτλος μου θύμισε ένα παλιότερο άρθρο που θέλω να το μοιραστώ μαζί σας !!

Η Ασούρα στον Πειραιά αποτελεί ένα αρχαίο έθιμο που αναβιώνει κάθε χρόνο, προσδίδοντας ένταση και...

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This