ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

August 19, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

greek-news-and-Radio-FL-logo
EnglishGreek

Ακόμα μια Τουρκική Πρόκληση: Οι φήμες για τα ανοιχτά σύνορα

30 Aug, 2021

Το Σάββατο έσπευσαν ομαδικά εκατοντάδες Αφγανοί μετανάστες στα σύνορα της Ελλάδας. Ξεκίνησαν από την Τουρκία γιατί άκουσαν φήμες που θέλουν τα σύνορα της χώρας μας να είναι ανοιχτά. Πιο συγκεκριμένα, οι πρόσφυγες πήγαν στην Αδριανούπολη για να φτάσουν στα σύνορα Pazarkule ενώ άλλοι κατευθύνθηκαν προς τη Βουλγαρία, στη συνοριακή πύλη Kapıkule., καθώς τα τουρκικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι τα σύνορα της Ελλάδας θα άνοιγαν από το Σάββατο 28 Αυγούστου μέχρι και την 31η μέρα του μήνα.

Όσοι βρέθηκαν στα σύνορα ανέφεραν πως η φήμη αυτή κυκλοφόρησε μέσω σχετικών ανακοινώσεων στα social media, δεν έδωσαν όμως περισσότερες λεπτομέρειες. Σίγουρα αυτό δεν ήταν ένα μικρό λάθος. Για μια ακόμη φορά, η Τουρκία εκμεταλλεύεται ανθρώπους για να προκαλέσει αναταράξεις. Μόλις είδαν τα σύνορα κλειστά, κάποιοι μετανάστες γύρισαν πίσω ενώ άλλοι έμειναν εκεί να περιμένουν το άνοιγμα των συνόρων. Η στρατοχωροφυλακή εμπόδισε τους μετανάστες στον δρόμο που οδηγεί στο Pazarkule και τους γύρισε πίσω.

Ένας Αφγανός, ο Σαφίκ Ντανίς, που ξεκίνησε από την Κωνσταντινούπολη και έφτασε στην Αδριανούπολη, δήλωσε στην εφημερίδα Sozcu: «Ήρθαμε εδώ γιατί η Ελλάδα άνοιξε τις πόρτες της στα σύνορα. Διαβάσαμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πάρα πολλές ανακοινώσεις σχετικά με το άνοιγμα των συνόρων και για αυτό ήρθαμε. Στις ανακοινώσεις αυτές αναφέρεται πως τα σύνορα θα παραμείνουν ανοιχτά από 28 μέχρι 31 Αυγούστου. Γι’ αυτό εγώ θα περιμένω μέχρι την 31η Αυγούστου. Φύγαμε από το Αφγανιστάν λόγω της καταπίεσης των Ταλιμπάν».

Ο Μεχμέτ Χακάι, δήλωσε στο ίδιο τουρκικό Μέσο Ενημέρωσης: «μεταδόθηκε ότι η Ελλάδα ανοίγει τις πόρτες της από τις 28 μέχρι τις 31 Αυγούστου και για αυτό ήρθαμε στην Αδριανούπολη και φτάσαμε στα σύνορα με την Ελλάδα όπου μας είπαν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Θα περιμένουμε μέχρι την 31η Αυγούστου να ανοίξουν οι πύλες».

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Άλλα Άρθρα

Απόψεις

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Pin It on Pinterest

Share This