EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ: ΑΝΤΙ-ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΙΣΧΥΟΣ: ΑΝΤΙ-ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΦΟΡΙΕΣ    

10 May, 2024

Εισαγωγικά, επιγραμματικά, οι διεθνείς σχέσεις μοιάζουν με σεισμογενείς περιοχές όπου κανείς δεν μπορεί με βεβαιότητα να προβλέψει που και πότε θα υπάρξει κάποια σεισμογενής έξαρση. Και η ισχύς μοιάζει με τον άνεμο που όταν βρει κενό σπεύδει να το καλύψει. Σε συνδυασμό με τα παραπάνω, τα κράτη, ιδιαίτερα τα ισχυρά, ανέκαθεν πάσχιζαν να προβλέψουν που και πότε θα υπάρξουν «σεισμικά» πολιτικά κ.ά. φαινόμενα καθώς και κενά εξουσίας ώστε να παρέμβουν ή επέμβουν με όποιο τρόπο για να εξασφαλίσουν τα «εθνικά» τους συμφέροντα, ασχέτως αν τούτο συνεπαγόταν πλήγμα στα εθνικά συμφέροντα άλλων.

      Κάποιες φορές το πετύχαιναν, άλλοτε όχι, και οι κρίσεις και συγκρούσεις συνεχίζονταν. Ορισμένες δε Δυνάμεις, παρασυρόμενες από την αλαζονεία της εξουσίας, η οποία, όπως τόνιζαν οι αρχαίοι μας σοφοί Φιλόσοφοι, προκαλεί διαφθορά, την οποίαν, οι πιο διεφθαρμένες, την χρησιμοποιούσαν σαν την αιχμή του δόρατος της εξωτερικής πολιτικής τους προκειμένου να διαφθείρουν και άλλες ώστε να τις εκμεταλλεύονται και χρησιμοποιούν αναλόγως, με την ελπίδα ή ψευδαίσθηση ότι θα γίνουν-τουλάχιστον κάποιες- μονοκράτορες – κοσμοκράτορες.  Όμως, τούτο είναι εναντίον της φύσης η οποία δεν ανέχεται τέτοια φαινόμενα! Ο Πολύβιος είχε πει ότι «Ουδέποτε πρέπει μια τέτοια ισχύς να ριχθεί σε ένα χέρι ώστε να καταστήσει ανίκανα τα γειτονικά κράτη στο να υπερασπισθούν τα δικαιώματά τους εναντίον του».

     Ορισμένες δε Δυνάμεις πάσχιζαν να επιδεικνύουν την ισχύ τους ως ισορροπιστές (Balanceurs) και ο Ερρίκος ο VΙΙΙ καυχιόταν ότι «όποιον υποστηρίξω θα κερδίσει» (Cui adhaero praest”). Βέβαια, οι Δυνάμεις εκείνες ήταν πραγματικά ισχυρές. Όμως, “O Tempora O Mores”, σήμερα η ανθρωπότητα βιώνει ένα πρωτοφανές, mutatis mutandis, φαινόμενο  που αποτελεί παγκόσμιο παράδοξο, ότι η Τουρκία, ο «Επικίνδυνος Ουδέτερος», όπως σοφά είχε χαρακτηρισθεί, εμφανίζεται τώρα ως οικουμενική «Δύναμη», οικουμενικός «ισορροπιστής» (ανισορροπιστής στην ουσία), πασχίζοντας να ρίξει στάχτη στα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας ώστε να λησμονήσει (αποκλείεται!) τις γενοκτονίες και τα άλλα τρομερά εγκλήματα που έχει διαπράξει και εξακολουθεί ασύδοτα και ασυγχώρητα, αλλά, στην ουσία, να παραπλανήσει τη διεθνή κοινή γνώμη, να την αποπροσανατολίσει όσον αφορά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό με εκατομμύρια μη μουσουλμανικών εθνοτήτων, ιδιαίτερα δεκάδων εκατομμυρίων Κούρδων, που δεν έχουν ακόμη πατρίδα σαν συνέπεια της αδιαφορίας των Ισχυρών, να  συσκοτίσει, και έτσι να μπορέσει να εκβιάσει, να προβοκάρει  τους Ισχυρούς-ευάλωτους, που όχι μόνον την ανέχονται, αλλά ορισμένοι συνεργούν και επενδύουν στις πολεμικές συγκρούσεις που εκείνη προκαλεί. Πρόσφατο χαρακτηριστικό και αδικαιολόγητο παράδειγμα οι φονικές  επιθέσεις της στη Συρία. Και το άλλο αδιανόητο η προσπάθειά της να αναδειχθεί ως παγκόσμια «Υπερδύναμη» αγκαλιάζοντας και θέτοντας υπό την «υψηλή της κηδεμονία»  τις μουσουλμανικές χώρες της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνον.

     Είναι γνωστή η ιστορία της στους δυο ΠΠ και μετά, με πόση υποκρισία, κολακεία, θεατρινισμό, καιροσκοπισμό κ.λπ. προσπαθούσε ν’ αποπροσανατολίσει τη διεθνή κοινή γνώμη, και εκβιάσει για ν’ αποσπάσει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια ιδιαίτερα  από τις ΗΠΑ τις οποίες έχει αφαιμάξει τρομερά και οι οποίες, καλλιεργώντας ψευδαισθήσεις ή λόγω σκοπιμοτήτων, την ανέχονται και υποστηρίζουν.

     Ομως, το πιο  απογοητευτικό είναι η ανεκτικότητα, γενικά, πολλών υποτίθεται δημοκρατικών κρατών στην τουρκική νέο-ιμπεριαλιστική, αναθεωρητική ασυδοσία, η σκόπιμη αμνησία για το εγκληματικό παρελθόν της, που, ως γνωστόν, έχει κοστίσει εκατομμύρια νεκρούς κ.λπ. τραγωδίες αρχίζοντας από τις γενοκτονίες Αρμενίων, Κούρδων, Ποντίων, Ελλήνων, κ.ά., και καταλήγοντας στην εισβολή και παράνομη κατοχή τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη Συρία, στη Λιβύη κ.α. παραβιάζοντας  και υπονομεύοντας προκλητικά και αδίστακτα τους Χάρτες ΟΗΕ, ΕΕ και ΝΑΤΟ.

 

 Συμπέρασμα:

Επιστροφή στο Μεσαίωνα; Τις περιβόητες «ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΙΕΣ» οι οποίες στο όνομα- αδιανόητο – του Χριστού, σκότωσαν εκατομμύρια και κατέστρεψαν πολιτισμούς, θα διαδεχθούν και μιμηθούν οι  διαβόητες ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΦΟΡΙΕΣ; Μήπως δε πρέπει να χρησιμοποιήσουμε και τον όρο ΗΜΙΣΕΛΗΝΟΦΟΒΙΕΣ; ΕΛΕΟΣ! Ο Αρμαγεδδών προ και εντός των πυλών του κόσμου. Ωστόσο- το πιο απογοητευτικό- όπως προείπαμε, η αδιαφορία των εικονικά δημοκρατικών κρατών, που-τραγικό- ελέγχονται παρασκηνιακά από απάνθρωπα, πολεμοκάπηλα, υβριδικά κυκλώματα, που ίσως μηχανεύονται, πέραν από άλλα τερατουργήματα, τη δημιουργία υβριδικού ανθρώπου! Και επαληθεύεται η προφητεία του Οργουελ ότι την εποχή μας ο πόλεμος θα θεωρείται ειρήνη, καθώς και του Χάντινγκτον για τη σύγκρουση πολιτισμών, με τη διαφορά ότι δεν πρόκειται για πολιτισμούς αλλά για πωλητισμούς!  ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

 

 

photo mstrand / https://pixabay.com 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This