ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

ΑνθρωπιSμΟS

21 Dec, 2021

Είναι πλέον «ηλίου φαεινότερον»-και δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις- ότι ο πλανήτης Γη παρακμάζει και κινδυνεύει σοβαρά να καταστραφεί μαζί με τα έμβια κ.λπ. όντα που φιλοξενεί, και δεν θα φταίει η τρύπα του όζοντος, αλλά η «τρύπα» στην ανθρώπινη συνείδηση ιδιαίτερα των ισχυρών οι οποίοι, αθεράπευτοι από την αλαζονεία της εξουσίας, φανατίζονται, διαφθείρονται, απανθρωπίζονται, και, έχοντας την ψευδαίσθηση της αιώνιας ζωής και των υπεράνθρωπων δυνάμεων που διαθέτουν, μεριμνούν μόνον για την ικανοποίηση των εφήμερων παθών τους, εθελοτυφλούν και αδιαφορούν για το μέλλον των συνανθρώπων τους.

Ο δε κυνισμός και η ακηδία τους αποδεικνύονται περίτρανα-μεταξύ άλλων- από το γεγονός της αναζήτησης άλλων πλανητών για να μεταναστεύσουν ή κατασκευής καταφυγίων σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

Κλεισμένοι μέσα σε υπερπολυτελείς πύργους, και αποχαυνωμένοι από τα σαρκικά τους πάθη, αγωνιούν να βλέπουν την αύξηση των κερδών τους στην οθόνη των Η/Υ τους από τις απάνθρωπες δραστηριότητές τους, π.χ. πολεμικές συγκρούσεις, ναρκωτικά, πρώτες ύλες, χρηματιστήρια κ.λπ., αδιαφορώντας για την τραγική μοίρα εκατομμυρίων συνανθρώπων τους. Η αξία των ανθρώπων έχει εκλείψει μπροστά στα κέρδη! Τομαρισμός, αυτισμός, μισανθρωπισμός, απανθρωπισμός. Η υλιστική παραφροσύνη στο ζενίθ!

Φροντίζουν δε, με κάθε μέσο, ΜΜΕ, κινηματογράφο κ.λπ., να εκμαυλίζουν τους λαούς, καλλιεργώντας ιδιαίτερα την εικονική πραγματικότητα με  αναξιοκρατία, ψευδοπρότυπα, αδιαφάνεια, υπερβολές, πληθωρικές διαφημίσεις, προβάλλοντας για κερδοσκοπικούς λόγους την υποκουλτούρα, άκρατη σεξουαλικότητα, ακραία ζωοφιλία,  ακραίο καλλωπισμό κ.λπ., ώστε να τους εκμεταλλεύονται και να τους χρησιμοποιούν δίκην αγέλης για να συνεχίζουν το ανθρωποκτονικό τους έργο, έχοντας αναγάγει σε δόγμα την υπερίσχυση των ενστίκτων και όχι του περιβάλλοντος, της παιδείας κ.λπ. στα πλαίσια ενός στυγνού ανταγωνισμού με τη θεωρία-δόγμα του «απαραίτητου εχθρού»!

Το αποτέλεσμα: κατακερματισμός, πολιτικός, θρησκευτικός, κοινωνικός, με τους νέους να βρίσκονται σε σύγχυση και να στρέφονται στον αγνωστικισμό, στον αθεϊσμό. Η ΟΥΝΕΣΚΟ στο Προοίμιό της αναφέρει: «Εφόσον οι πόλεμοι γεννιούνται στη σκέψη των ανθρώπων, εκεί πρέπει να οικοδομήσουμε τις άμυνες της ειρήνης». Κιαυτό αναδεικνύει την αξία και σημασία της παιδείας!

Βέβαια, ο μέγας Σοφοκλής είπε πριν τρεις χιλιάδες χρόνια το τραγικά «περίφημο» : «Πολλά τα δεινά κουδέν ανθρώπου δεινότερον πέλει», αλλά στο μεταξύ, υπήρξε πρόοδος, πολιτισμός και δημοκρατία, που θεμελιώθηκαν στη θυσία εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων στον αγώνα τους ενάντια στη βαρβαρότητα και τον ολοκληρωτισμό.

Όμως, οι αθεράπευτα υλιστικά παράφρονες και μη επιδεκτικοί ολιστικής μάθησης, κατόρθωσαν με κάθε ανήθικο τρόπο να υπονομεύσουν τον πολιτισμό και τη δημοκρατία στρεβλώνοντάς τα αντίστοιχα σε πωλητισμό και δημιοκρατία.

Μετά τον Α΄ΠΠ με 27 εκατομμύρια ανθρώπινα θύματα, ιδρύθηκε στο βωμό τους η ΚτΕ για να εδραιώσει την ειρήνη. Όμως, στην πορεία επικράτησαν οι επιτήδειοι εξουσιομανείς, κερδομανείς, που απέρριψαν το σπουδαίο Σύμφωνο Kellogg-Briand, που απαγόρευε τον πόλεμο, ενώ οι ίδιοι είχαν γίνει κράτος εν κράτει!

Ακολούθησε η μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή, ο Β’ ΠΠ με περίπου 80 εκατομμύρια θύματα, στο βωμό των οποίων θεμελιώθηκε ο ΟΗΕ, ο οποίος, όμως,  απαξιώνεται, υπονομεύεται και οδηγείται από τους «γνωστούς-άγνωστους» στο δρόμο της ΚτΕ,  ενώ, με την οικουμενικότητα που έχει αγγίξει -193 Κράτη Μέλη τώρα- και με τις 30 Οργανώσεις του, θα μπορούσε να επιλύσει όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Γενικά, παρατηρείται σε παγκόσμιο επίπεδο μια απαξίωση και στρέβλωση πνευματικών αξιών και ιδανικών, και αντίθετα, πρυτανεύει πνεύμα υλιστικής παραφροσύνης, υλιστικός πανηδονισμός!

Τρανή επίσης απόδειξη του απανθρωπισμού αποτελεί η συμπεριφορά εξουσιαστικών, κερδοσκοπικών κυκλωμάτων έναντι των συνεχιζόμενων πολεμικών συγκρούσεων, γενοκτονιών, τρομοκρατίας, πείνας, φτώχειας, προσφυγιάς κ.λπ., όπως απέδειξε η συμπεριφορά ορισμένων νέο-ιμπεριαλιστικών ηγεσιών π.χ. της Τουρκίας, Αφγανιστάν, Τζιχαντιστών κ.ά. τη στιγμή που περίπου 850 εκατομμύρια άνθρωποι υποσιτίζονται, 100 εκατομμύρια είναι άστεγοι, 3 δισεκατομμύρια δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, 84 εκατομμύρια πρόσφυγες κ.λπ.

Όμως, την ίδια στιγμή περίπου 2 τρις δολ. δαπανώνται για εξοπλισμούς στα πλαίσια του δόγματος του απαραίτητου εχθρού, που έχουν επινοήσει οι «Αρχοντες» του ανταγωνισμού. ΄Η μήπως έχουν συγκινηθεί οι «Βαρώνοι της κοκαϊνης», οι Τζιχαντιστές κ.ά. επαγγελματίες τρομοκράτες έναντι της νέας πανδημίας-μάστιγας, του κορωναϊού; Αντί να επιδείξουν πνεύμα ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και συνεργασίας, με απάθεια καπηλεύονται και εκμεταλλεύονται όπου μπορούν την ανθρώπινη τραγωδία στο έπακρον.

Το ίδιο ισχύει και για άλλα «εγκλήματα» όπως της δουλεμπορίας και της αφαίμαξης εγκεφάλων, με τη σύγχρονη Αριάδνη, διεφθαρμένη κιαυτή, να υφαίνει ειδικό ιστό όχι για να οδηγήσει το Θησέα στον Μινώταυρο, αλλά ιστό παγίδευσης του ίδιου του Θησέα!

Τελικά, το τραγικό συμπέρασμα είναι ότι ο ανθρωπισμός αγνοείται, υπονομεύεται και αφανίζεται παγκοσμίως, και στη θέση του δολίως ή βιαίως επιβάλλεται ένας στυγνός ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟΣ που ανοίγει το δρόμο προς μία νέα Βαβέλ και έναν νέο Αρμαγεδδώνα. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ!

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.