ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 26, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Ανοίγει η Πλατφόρμα Αποζημίωσης των Πυρόπληκτων

19 Aug, 2021

Από το απόγευμα της Τετάρτης 18 Αυγούστου, μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις αποζημίωσης φυσικά πρόσωπα, γεωργοί, κτηνοτρόφοι και επιχειρηματίες που έχουν πληγεί από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές οι οποίες εκδηλώθηκαν από τις 27 Ιουλίου και μετά. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην πλατφόρμα arogi.gov.gr με τους κωδικούς του Τaxisnet.

Σύμφωνα με στοιχεία που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Οικονομικών, μέχρι σήμερα υπολογίζεται ότι περίπου στα 1500 σπίτια υπέστησαν ζημιές ή και καταστράφηκαν εντελώς από τις πυρκαγιές σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με προηγούμενες εκτιμήσεις, ο αριθμός αυτός κυμαινόταν σε 1.300 οικίες. Το κόστος προβλέπεται ότι δεν θα ξεπεράσει τα 500 εκατ. Ευρώ και βρίσκεται στο ύψος του προϋπολογισμού που εγκρίθηκε για Αττική και για Εύβοια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών:

– Η προκαταβολή για τη Στεγαστική Συνδρομή δεν δύναται να υπερβαίνει το 80% της αξίας του ακινήτου, όπως υπολογίζεται για τον ΕΝΦΙΑ.

– Ο σχεδιασμός προβλέπει τα πρώτα ποσά να εκταμιευτούν άμεσα, μέχρι τα τέλη Αυγούστου.

Οι πληγέντες που θα κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, θα λάβουν την προκαταβολή με βάση τις δηλώσεις που οι ίδιοι θα κάνουν. Όσοι δηλώσουν πως το σπίτι τους καταστράφηκε ολοσχερώς («κόκκινες»),, με βάση και τη δήλωση του Ε9, θα λάβουν 20.000 ευρώ, ενώ αν δηλώσουν πως οι οικίες τους έχουν πάθει ζημιές οι οποίες καθιστούν το ακίνητο προσωρινά μη κατοικήσιμο («πορτοκαλί»), θα λάβουν 12.000 ευρώ και τέλος για μικρότερες ζημιές οπού το ακίνητο είναι κατοικήσιμο θα λάβουν 5.000 ευρώ.

Όσον αναφορά τις επιχειρήσεις, αν το ακίνητο έχει καταστραφεί ολοσχερώς θα λάβουν προκαταβολή 14.000 ευρώ, αν το ακίνητο έχει σοβαρές ζημιές και δεν μπορεί να λειτουργήσει η επιχείρηση θα λάβουν 8.000 ευρώ και τέλος αν το ακίνητο έχει ζημιές αλλά είναι λειτουργικό, οι επιχειρήσεις θα λάβουν 3.000 ευρώ.

Για του αγρότες χωρίς εγκαταστάσεις ή με εγκαταστάσεις που δεν έχουν υποστεί ζημιές προβλέπονται 4.000 ευρώ εφόσον έχουν πληγεί εκτάσεις άνω των 50 στρεμμάτων. Σε περίπτωση που εκτάσεις γης είναι μεταξύ 10 και 50 στρεμμάτων το ποσό θα ανέλθει στα 2.000 ευρώ και για μικρότερες εκτάσεις, θα λάβουν 1.000 ευρώ με ελάχιστη έκταση τα 4 στρέμματα.

Για την εξόφληση του υπολειπόμενου ποσού, μετά τη χορήγηση των προκαταβολών, οι δηλώσεις θα ελεγχθούν από επιτροπές οι οποίες θα αξιολογήσουν το ύψος της ζημιάς προκειμένου να εξοφληθεί και το υπόλοιπο ποσό. Το ανώτατο όριο αποζημίωσης για τα ακίνητα είναι οι 150.000 ευρώ, με το 80% να είναι δωρεάν κρατική επιχορήγηση και το 20% δάνειο.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Οι πράκτορες της Συνοριοφυλακής έκλεισαν τη χρονιά με έναν ακόμη μήνα με ρεκόρ συλλήψεων παρανόμων μεταναστών.

Περισσότεροι από 170.000 παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν από πράκτορες της Συνοριοφυλακής κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Μεξικού τον Δεκέμβριο του 2021, ανεβάζοντας το σύνολο για το ημερολογιακό έτος κοντά σε 1,9 εκατομμύρια, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (CBP).

33 Ιστορίες για το 1821

33 Ιστορίες για το 1821

Άλλο ένα συλλογικό βιβλίο για τον ένδοξο ξεσηκωμό του 1821 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Gema με τη συμμετοχή από 33 σύγχρονους και καταξιωμένους συγγραφείς. 33 ιστορικά διηγήματα που φανερώνουν πράξεις προσώπων -αγωνιστών και απλών ανθρώπων- που συνιστούν μια ιστορία ολοκληρώνοντας εκείνες τις πτυχές του απελευθερωτικού αγώνα από τον τουρκικό ζυγό.

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

«Φυσικές Καταστροφές και ληξιπρόθεσμες οφειλές, επίκεντρο της συνάντησης του Γ.Γ. Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας»

Συνάντηση πραγματοποίησε ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών κ. Μιχάλης Σταυριανουδάκης με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τον αντιπεριφερειάρχη κ. Τάκη Παπαδόπουλο.