EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Απονομή Βραβείου Από Την Διπλωμάτη Επιστημών, Λογοτεχνίας Και Ανθρωπίνων Κοινωνικών Σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας Του I.A.C.D. Κα. Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard

Απονομή Βραβείου Από Την Διπλωμάτη Επιστημών, Λογοτεχνίας Και Ανθρωπίνων Κοινωνικών Σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας Του I.A.C.D.  Κα. Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard

11 Jun, 2024

Στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γκαίτε έκανε την εμφάνισή του ο Παγκόσμιος Οργανισμός Πολιτιστικής Διπλωματίας μετά από Πρόσκληση της Εταιρείας Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας και του Ιδρύματος Κωνσταντίνου & Αρτέμιδος Κυριαζή, με την Διπλωμάτη Επιστημών, Λογοτεχνίας και Ανθρωπίνων Κοινωνικών Σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας κα. Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard, στην τελετή απονομής ετήσιων βραβείων διακεκριμένων μεταφραστών, να απονέμει βραβείο και αναμνηστική πλακέτα στον Ελβετό Πρόεδρο του Maison Dufour, κ. Marc Studer, για την προβολή του έργου του Καποδίστρια και των Φιλελλήνων Ελβετών Dufour και Eynard. 

Στην εκδήλωση εκτός από την Διπλωμάτη Επιστημών, Λογοτεχνίας και Ανθρωπίνων Κοινωνικών Σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας του International Association for Cultural Diplomacy κα. Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard, η οποία έκανε την απονομή, παρευρέθησαν ο Πρέσβης του Παγκόσμιου Οργανισμού Πολιτιστικής Διπλωματίας κ. Ανδρέας Ρεντζούλας συνοδευόμενος από τους Διπλωματικούς Ακολούθους, κ.κ. Ευαγγελή Μπράμη, Μαρίνα Σαβλάτζε, Αντώνιο Δρακόπουλο, Ιωάννη Γαλάνη και Σπυρίδων Παπαντώνη. 

Μετά την απονομή και το μουσικό διάλλειμα από τον διακεκριμένο διδάκτορα μουσικής εκτέλεσης, καθηγητή Φαγκότου, Βασίλη Πριόβολο (ένας από τις βραβευμένες προσωπικότητες), ακολούθησε μπουφές και συζήτηση με προσωπικότητες από τον χώρο της Δημοσιογραφίας και του Πολιτισμού. 

Τον Συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο γνωστός Δημοσιογράφος της ΕΡΤ κ. Γεώργιος Διονυσόπουλος, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος κα. Ελένη Κεκροπούλου, ο κ. Νικόλαος Κυριαζής, Αντιπρόεδρος της ΕΕΜΑ και Πρόεδρος του Ιδρύματος ”Κωνσταντίνος & Αρτέμιδα Κυριαζή”, ενώ για το ιστορικό της Εταιρείας Ελλήνων Μεταφραστών Λογοτεχνίας μίλησε η Γεν. Γραμματέας κα. Σοφία Μωραϊτη. 

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία: 

Στην Ισμήνη Καπάνταη το Βραβείο Ιστορικού Μυθιστορήματος ”Κωνσταντίνος & Άρτεμις Κυριαζή” 

Στον καθηγητή Αντώνιο Χατζημωϋσή το Βραβείο Μετάφρασης σημαντικών έργων παγκόσμιας κληρονομιάς στα Ελληνικά.

Στην Χριστιάννα Σακελλαροπούλου το Βραβείο ”ΑΡΕΘΟΥΣΑ” για το σύνολο του έργου μετάφρασης

Στον Χαλέντ Ραούφ το Βραβείο ”Κώστας Ασημακόπουλος” Ελληνικών Λογοτεχνικών Έργων σε Ξένη γλώσσα.    

Στην φιλόλογο-επιμελήτρια και σκιώδη συγγραφέα Άννα Καζούρη το Βραβείο ”ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΙΤΣΑΞΗΣ” Για την γνώση και Διαφύλαξη της Ελληνικής Γλώσσας.

Στην Χρυσάνθη Κακουλίδου το Βραβείο ”ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ”

Στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζάμπιας και Μοζαμβίκης, Ιωάννη Τσαφταρίδη το Βραβείο ΕΥΠΟΙΪΑΣ.

Στον διακεκριμένο ερευνητή-συγγραφέα Γεώργη Έξαρχο το Βραβείο Μετάφρασης ”Αρχαίας, Βυζαντινής, Λατινικής και Μεσαιωνικής Λογοτεχνίας.

Στην Μαρία Μαρτζούκου το Βραβείο Μετάφρασης Ξένης Λογοτεχνίας που Αναφέρεται σε Τομείς της Ελληνικής Ιστορίας.

Στον Πρόεδρο του Maison Dufour, Mr. Marc Studer το Βραβείο ”ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ” το οποίο απονεμήθηκε από την Διπλωμάτη Επιστημών, Λογοτεχνίας και Ανθρωπίνων Κοινωνικών Σχέσεων Ελλάδας-Ελβετίας κα. Βενετία Πιτσιλαδή-Chuard. 

Στον Καθηγητή Chagataikhaan Toracharkhan το Βραβείο ”ΕΥΠΟΙΪΑΣ” 

Στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ινδικών Πανεπιστημίων Dr. Praya Trivedi το Βραβείο ”ΕΥΠΟΙΪΑΣ” 

Στον Καθηγητή Φαγκότου, Βασίλη Πριόβολο το Βραβείο για Καλλιτεχνική Προσωπικότητα που Προβάλλει την Ελληνική Τέχνη στην Ελλάδα και το Εξωτερικό.

 2 1 01 download 4

2

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This