EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Από την Φλόριντα στην Μελβούρνη

Από την Φλόριντα στην Μελβούρνη, για την επανασύνδεση της ζωής της

27 Feb, 2023

Ένα τεστ DNA ήταν η αρχή για να πραγματοποιήσει η Penny Haskins το γένος Σκορδά, ένα ταξίδι από την Alachua της Φλόριντα προς την Μελβούρνη της Αυστραλίας, για να ζήσει μια εκδρομή με τους πραγματικούς συγγενείς της. Στην κεντρική φωτογραφία η Penny Haskins κρατά το πιστοποιητικό αναγνώρισης, μετά την γιγάντια προσπάθεια που έκανε, και κυρίως μετά το υπερατλαντικό ταξίδι της, για να γνωρίσει τους συγγενείς της.

 

Τα μέλη της ελληνικής παροικίας προετοίμασαν ένα υπαίθριο γεύμα, όπως κάθε χρόνο. Πρόκειται για Έλληνες από την βόρεια Καλαμάτα και συγκεκριμένα από το Καρβέλι και τον Λαδά. Στο πικ νικ αυτό βρέθηκε και η Penny Haskins, για να καθίσει για πρώτη φορά με ανθρώπους δικούς της.

Οι συγγενείς της Haskins πληροφορήθηκαν για την πορεία της, όπως για παράδειγμα ότι έχει διδακτορικό στην πυρηνική φυσική με ενεργά πειράματα στην επαγόμενη ραδιενέργεια, τα οποία εφάρμοσε και το διαστημικό λεωφορείο της NASA.
Σύγχρονες μέθοδοι αντιστοίχισης γενετικών εξετάσεων, έκαναν τα πράγματα εύκολα, ακόμη και για αυτή την οικογένεια που ζούσε πολύ μακρυά ο ένας από τον άλλο. Η ίδια η Haskins δηλώνει: «Λίγο αφότου έκανα το τεστ DNA, μια κυρία στο Τέξας ήρθε σε επαφή μαζί μου. Είχε υιοθετηθεί ως παιδί από την Ελλάδα. Μου είπε ότι είμαστε συγγενείς και ότι προσπαθούσε να βρει την οικογένειά της».
Η διαδικασία αντιστοίχισης γενετικού ελέγχου δημιουργεί ένα εικονικό οικογενειακό δέντρο και αρχίζει να ακολουθεί βήμα-βήμα τα ίχνη της έρευνας.

Το πρώτο ίχνος εντόπισε την Joanne Ligouris, εξαδέλφη της Haskins, και μετά από αυτό έγινε η πρώτη συνάντηση. Ακολούθησε η ομάδα στα social media, την οποία αποτελούσαν μέλη της οικογένειας και έγινε η πρόσκληση στην γυναίκα να επισκεφθεί το συγκεκριμένο πικ νικ στην Μελβούρνη. Όπως δηλώνει η ίδια: “Αυτό που κάνεις με το Ancestry, είναι ότι μπορείς να στείλεις μήνυμα σε όποιον έχεις βρεθεί συμβατός και περιμένεις απάντηση. Θα έλεγα ότι πιθανότατα στο 75% των περιπτώσεων δεν παίρνεις απάντηση… αλλά κάθε τόσο, εμφανίζεται κάποιος που ενδιαφέρεται”.

Η ίδια γεννήθηκε στην Georgia, σε μια οικογένεια που μετακόμιζε αρκετά συχνά, αφού ήταν κόρη πιλότου της πολεμικής αεροπορίας. Διέμεινε ακόμη και στην Ιαπωνία. Όπως θυμάται η ίδια, παρ’ όλο που η οικογένεια την μεγάλωσε με ελληνικές παραδόσεις, δεν απόλαυσε ποτέ το να γνωρίσει και να εμβαθύνει στις ρίζες της. «Οι γονείς μου προσπάθησαν να μου μάθουν ελληνικά, αλλά δεν επέμειναν, αν ήμουν η μητέρα μου θα έλεγα «πρέπει να το κάνεις!», αλλά τελικά δεν το έκανα και είμαι λίγο απογοητευμένη γι’ αυτό, για να είμαι ειλικρινής».

Η Haskins εμπνεύστηκε στο να κάνει την έρευνά της από τα νέα επιτεύγματα της έρευνας στην γενετική.
Ο παππούς της Haskins μεταφέρθηκε το 1901 στις ΗΠΑ, μαζί με τον θείο και τον εξάδελφό του, αρχικά στην Φιλαδέλφεια αλλά καθώς περνούσαν τα χρόνια σε περιοχές από την Μοντάνα έως και το Ιλινόϊς. Σήμερα, οι απόγονοι που έχουν προκύψει διοργανώνουν ετήσια συνάντηση στην Φιλαδέλφεια. Σε μια τέτοια συνάντηση ζήτησε από κάποιον παριστάμενο η Haskins να κάνει τεστ DNA, εάν επιθυμούσε, εκείνος δέχτηκε εν τέλει και αποδείχτηκε εξάδελφός της. «Αν μοίραζα τα τεστ σε όλους εκεί, θα είχα βρει ένα εκατομμύριο συγγενείς!» δηλώνει η ίδια.

Ανακαλύπτοντας τους συγγενείς στην Μελβούρνη, η γυναίκα δηλώνει βαθειά ικανοποιημένη: «Ήρθαν νέοι, παιδιά, μαθητές λυκείου, φοιτητές και νεόνυμφοι, όλοι βρήκαν χρόνο για να βρεθούν με την οικογένεια. Για μένα, ως μία από τους μεγαλύτερους, λοιπόν, αυτές είναι σημαντικές αξίες, νομίζω. Μέχρι πρότινος δεν ήμασταν σίγουροι για τον ακριβή βαθμό συγγένειας που μοιραζόμασταν με τον Evan, αλλά τώρα ανακαλύψαμε μέσω των εξετάσεων ότι η μητέρα του και εγώ είμαστε μακρινά εξαδέλφια! Έτσι, συμπληρώσαμε αυτό το κενό στο οικογενειακό δέντρο».

Η έρευνά της θα συνεχίσει και στο Σίδνεη όπου υπάρχει πιθανότητα εύρεσης περισσότερων συγγενών της, κάτι που θα κρατήσει για λίγο καιρό ακόμη την Penny Haskins στην μακρινή Αυστραλία.

 

πηγή https://neoskosmos.com / photo Supplied 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Ετερόλεκτον

Ετερόλεκτον

Γύρω από τεράστιους θάμνους το δίχως άλλο
θα πρέπει να δούμε την αλήθεια απόψε,
κοντά στη συντροφιά αγγέλων
που θα πρέπει να παρακαλέσουμε
να κοιμηθούν κοντά μας
μιας και τον ύπνο αυτό τον τελευταίο
που κάνουμε, πολύ τον φοβόμαστε.

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This