EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
Χαβάη

Από τη Χαβάη θα ξεκινήσει η διάλυση των ΗΠΑ;

4 Sep, 2023

Το δεύτερο μέρος του άρθρου του Παν. Τραϊανού.

 

Είναι θέμα χρόνου να έχουμε εξελίξεις …δυσάρεστες για τις ΗΠΑ! …Είναι θέμα χρόνου να δούμε συνθήματα του τύπου «Yankees go home» ή κατά το ελληνικότερον «φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Όταν ένας φτωχός Χαβανέζος δεν έχει πρόβλημα να βάλει προκλητικά και επωνύμως στο σπίτι του την αμερικανική σημαία ανάποδα, σημαίνει ότι νιώθει ασφαλής για να το κάνει …Σημαίνει ότι αυτό που φαίνεται είναι η κορυφή τού παγόβουνου και όχι το παγόβουνο. Διαφορετικά δεν ρισκάρεις να κατηγορηθείς για προσβολή εθνικών συμβόλων …Δεν τολμάς στείλεις μήνυμα στον ηγέτη τής Υπερδύναμης ότι πρέπει να φύγει από το νησί σου. Αυτά είναι που είδε στο πέρασμά του ο κοιμισμένος Τζο και είναι πρωτοφανή για τη μεταπολεμική ιστορία των ΗΠΑ.

Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για κορυφή τού παγόβουνου. Η ηφαιστιογενής Χαβάη είναι έτοιμη για «έκρηξη» και αυτό θα το νιώσουν πολύ άσχημα στην Ουάσιγκτον. Στο μικρό «χωριό» —όπως έγινε ο σημερινός κόσμος— δεν έχουν λόγο οι Χαβανέζοι να υποτάσσονται στις ΗΠΑ για τη ασφάλειά τους. Ως λαός με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, έχουν λόγο και πρόσβαση σε όλα τα διεθνή όργανα! Μικρότερα απ’ αυτούς κράτη εξασφαλίζουν την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεσή τους! Γιατί να υποτάσσονται στις ΗΠΑ τη στιγμή που οι ΗΠΑ δεν μπόρεσαν να σταθούν στο ύψος τους; …Τη στιγμή που οι ΗΠΑ δεν πρόσφεραν τα υπεσχημένα; Γιατί να μην διεκδικήσουν την αυτοδιάθεσή τους, εφόσον είναι ορατή η διαφορετικότητά τους και τους ευνοεί η νησιωτική ιδιομορφία και απομόνωση της πατρίδας τους; Γιατί ν’ ανέχονται ξένους εισβολείς ν’ αρπάζουν την εκ των δεδομένων λιγοστή γη τους και μάλιστα όταν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό με τα πράσινα «καθρεφτάκια» να μην διστάζουν να τους καίνε ζωντανούς …καί αυτούς καί τα παιδιά τους;…

…700 δολάρια «μέτρησε» η Ουάσιγκτον την αξία της ζωής τους και της περιουσίας τους ως βοήθεια! Αυτοί, οι οποίοι δίνουν δισεκατομμύρια στην Ουκρανία —«για όσο πάει»—, τόσο «μέτρησαν» τους Χαβανέζους! Γι’ αυτόν τον λόγο μιλάμε για «πουλόβερ», που είναι δυνατόν να «ξηλωθεί». Όλη η ιστορία των ΗΠΑ είναι μια «σύνθεση» συμφερόντων. Τις περισσότερες Πολιτείες τις «εξαγόρασαν» και τις «προσκόλλησαν» στον κορμό τους με βάση την «κόλλα» που λέγεται «συμφέρον» …Αυτό, το οποίο ευσχήμως ονομάστηκε «American dream» …Συνέφερε κάποιους να μπουν στο αμερικανικό «κόλπο» και γι’ αυτό δήλωναν «περήφανοι Αμερικανοί», άσχετα αν για τους περισσότερους δεν είχε κανένα απολύτως νόημα πέρα από το συμφέρον.

Τώρα όμως όλα αυτά φαίνονται άνευ σημασίας. Ακόμα κι ο πολιτικός σχεδιασμός αυτού του συστήματος φαίνεται αφελής και λανθασμένος, εφόσον εξυπηρετεί τα συμφέροντα μόνον των ισχυρών και τίποτε άλλο. Δεν συνδέει τίποτε πλέον τον κάτοικο της Φλόριδα με αυτόν της Νέας Υόρκης ή της Καλιφόρνια. Κάποτε μπορεί όλοι αυτοί να μοιράζονταν κέρδη που έρχονταν απ’ όλον τον Κόσμο, ο οποίος έπεφτε θύμα τού αμερικανικού ιμπεριαλισμού. Τα κέρδη από τη Χούντα στην Ελλάδα ή την Αργεντινή γίνονταν αυτοκίνητα στο Μαϊάμι ή το Σαν Φρανσίσκο. Οι σφαγές στην Αφρική γίνονταν νέοι ουρανοξύστες στη Νέα Υόρκη. Η κηδεμονία τής Ευρώπης ή της Λατινικής Αμερικής μετέτρεπε τη FED σε παναμερικανικό «καταπίστευμα» για τις επόμενες γενιές. Τώρα όλα αυτά δεν υπάρχουν. Ο ιμπεριαλισμός των ΗΠΑ θίγει πλέον ευθέως τα συμφέροντα των Αμερικανών …Συμφέρει ΚΑΠΟΙΟΥΣ, αλλά όχι ΟΛΟΥΣ …Αυτός είναι κι ο λόγος που αναπτύσσεται με τόση επιτυχία το «εσωστρεφές» φαινόμενο «Τραμπ». 

Αυτήν τη στιγμή οι ΗΠΑ βρίσκονται σε ένα τρομερό «σταυροδρόμι» τής ιστορίας τους. Το «αμερικανικό όνειρο», είτε μιλάμε για το προσωπικό επίπεδο είτε για το συλλογικό, απλά ΔΕΝ υφίσταται. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους είναι —δια στόματος Καμάλα Χάρις— 400 δολάρια «μακριά» από μια χρεοκοπία. Πάρα πολλοί είναι άστεγοι και τα ναρκωτικά έχουν γίνει κοινωνική μάστιγα. Το σύστημα υγείας βρίσκεται εκεί μόνον για τους έχοντες και κατέχοντες, ενώ για τους φτωχούς δεν προβλέπονται ούτε παυσίπονα …γιατί είναι «ακριβά»! Τα ασφαλιστικά ταμεία υπό διάλυση. Η ανεργία «καλπάζουσα». Το κόστος ζωής ανυπόφορο. Η νέα γενιά των Αμερικανόπουλων είναι αγράμματη κι ακατάρτιστη όσο καμία άλλη.

Το πάλαι ποτέ «αμερικανικό όνειρο», το οποίο αποτελούσε τον υπέρλαμπρο «φάρο» τής παγκόσμιας φτωχολογιάς, έχει ξεφτίσει και δεν μπορεί ν’ αποτελέσει κίνητρο για όλους αυτούς να υπερασπιστούν τον δήθεν «αμερικανισμό» τους. Εισβάλουν στις ΗΠΑ φτωχοί λαθρομετανάστες από τη Λατινική Αμερική και είναι σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από πολλούς Αμερικανούς. Τα ανάλογα συμβαίνουν και στο επίπεδο των Πολιτειών. Με τα αστρονομικά και πλέον μη διαχειρίσημα χρέη που έχει το Ομοσπονδιακό κράτος, έχει αφήσει σχεδόν «ανοχύρωτες» τις Πολιτείες. Οι υποδομές στο επίπεδο των Πολιτειών συγκρίνονται μόνον μ’ αυτές φτωχών χωρών και βεβαίως ούτε κατά φαντασία με τις ευρωπαϊκές. Στις ΗΠΑ τής τρίτης χιλιετίας πολλά σχολεία δεν τα ανοίγουν, γιατί δεν έχουν τα χρήματα να τα θερμάνουν. Γέφυρες πέφτουν και δεν έχουν τα χρήματα να τις αποκαταστήσουν. Σκοτεινιάζει και δεν έχουν τα χρήματα ν’ ανάψουν τον δημόσιο φωτισμό, για να κινείται ο κόσμος με ασφάλεια. Οι ζημιές στη Νέα Ορλεάνη ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί από τον τυφώνα Κατρίνα τού 2005!!! …Συνθήκες Αφρικής στην υποτίθεται πιο πλούσια οικονομία τού Κόσμου.

Η «Υπερδύναμη» του Πλανήτη —με την απεριόριστη χρηματοδότηση της Ουκρανίας— δεν έχει μαντίλι για να κλάψει! Άρα, οι Πολιτείες επίσης δεν έχουν κίνητρο να στηρίξουν την Ομοσπονδία! …Λείπει και σε αυτό το επίπεδο η «κόλλα» που μεταμόρφωνε τις ΗΠΑ σε ενιαίο κράτος …και ήταν το «συμφέρον»! …Δεν έχει συμφέρον το Τέξας να παραμένει στις ΗΠΑ και να «φορτώνεται» μόνο του τη φιλομετανα­στευτική πολιτική τής Κεντρικής Κυβέρνησης! …Δεν έχει λόγο η Φλόριδα να ρισκάρει την οικονομία της, γιατί ο Μπουρλάς και ο Φάουτσι θέλουν να παίζουν με τις «πανδημίες» και εμβόλια! Σε αυτήν την κακή συγκυρία για τις ΗΠΑ έρχεται η απόφαση της Ουάσιγκτον να επιτρέψει την εκδήλωση της απληστίας των μεγάλων συμφερόντων εις βάρος ενός λαού τους.

Εάν για τον οποιονδήποτε λόγο, εξαιτίας τής Χαβάη, ανοίξει «κουβέντα» τής αυτοδιάθεσης, αυτή θα πάει πολύ «μακριά» πλέον! Δεν απομένουν και πολλά επιχειρήματα για κάποιους, οι οποίοι υπερασπίζονται τον λόγο ύπαρξής των ΗΠΑ και του κέρδους που η ύπαρξη αυτή αποφέρει στους λαούς τους. Το «προηγούμενο» της κατάρρευσης —μέσα σε λίγα χρόνια— της Βρετανικής Αυτοκρατορίας θα πρέπει να στοιχειώνει τις σκέψεις πολλών στην Ουάσιγκτον. Κάποιοι —προφανώς— δεν έχουν μετρήσει καλά τα πράγματα και θα βρεθούν προ εκπλήξεων! Κάποιοι θεώρησαν μερικά πράγματα δεδομένα κι ακλόνητα και φέρονται ως τύραννοι!

Τίποτε πια δεν είναι δεδομένο στην εποχή μας. Τίποτε πια δεν είναι δεδομένο για ένα «οικοδόμημα» όπως οι ΗΠΑ, οι οποίες έχουν χάσει πλέον το συνεκτικό «υλικό» που τους δίνει αντοχή και το «οικοδόμημα» αυτό είναι έτοιμο να καταρρεύσει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα! Από τη στιγμή που το «American dream» είναι πλέον «εβραϊκό πλιάτσικο», δεν υπάρχει λόγος να παραμένουν όλοι «δεμένοι», για να μην ενοχλούν αυτούς που «πλιατσικολογούν». Δεν θα χρεώνεται ο αμερικανικός λαός μόνον τα κόστη τού αιματηρού ιμπεριαλισμού, για να παριστάνουν οι Εβραίοι τους μεγιστάνες κοσμοπολίτες …Τους «Philanthropists», που δεν υπάρχει κανένα μαζικό έγκλημα στον σύγχρονο κόσμο όπου να μην έχουν άμεση συμμετοχή. Δεν είναι μόνον η Χαβάη! …Οι Εβραίοι έχουν ρημάξει τα πάντα …Δεν έχουν αφήσει τίποτε στον αμερικανικό λαό …Του έχουν κλέψει τα πάντα… Ένα «κουφάρι» είναι πλέον οι ΗΠΑ …Ένα σκυλευμένο «κουφάρι», το οποίο απλά έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνο για τους αδύναμους και τους κατατρεγμένους …Ένα «ζόμπι», που χρησιμοποιεί όλους τους μηχανισμούς του, για να προστατεύει από τον νόμο όλους τους διεφθαρμένους και τους κλέφτες!

Αυτό το «κουφάρι» είναι που πήρε «φωτιά» στη Χαβάη …και ακόμα δεν έχουμε «δει» τίποτε! Η απληστία των ολίγων, όταν αναμιγνύεται με τη φτώχεια των πολλών, συνθέτουν εκρηκτικό μίγμα και η «έκρηξη» δεν αργεί …Οι «Αντουανέττες» αυτού του κόσμου δεν ξέρουν πόσο απέχουν οι «γκιλοτίνες» από τους σβέρκους τους, όταν δεν καταλαβαίνουν ότι ο κόσμος δεν έχει να φάει ψωμί και αυτές νομίζουν ότι δεν του «κόβει» για να φάει «παντεσπάνι». Έρχονται δύσκολες μέρες για τους επικυρίαρχους κι αλίμονο σ’ αυτόν που θα βρεθεί τη λάθος ώρα να κάνει το λάθος πράγμα. Αλίμονο σ’ αυτόν που θα βρεθεί να μην βαράει «σειρήνες» ή να μην ανοίγει τις «παροχές» τού νερού για να εξυπηρετήσει τους λαούς! …Αλίμονο στα σκουπίδια τής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), που αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους σαν ζώα …Που τους έχουν πάρει τα πάντα, για να τους προσφέρουν απλόχερα την «ευτυχία» τού να μην κατέχεις τίποτε. Τελικά αυτή η «ευτυχία» θα έρθει για τους εγκληματίες και το μέλλον δεν θα είναι καθόλου όπως το φαντάζονται …Οι «σειρήνες» ήδη ηχούν, αλλά είναι πολύ βλάκες για να τις λάβουν υπ’ όψη τους!

 

 

 

 

photo doctor-a / https://pixabay.com 

 

 

 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This