EnglishGreek

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida, με έδρα το Miami
The Greek News and Greek Radio in  FL

Subscribe to our newspaper
EnglishGreek
αρνητικές,ανοσοποιητικό,σκέψεις

Μπορούν οι αρνητικές σκέψεις να επηρεάσουν το ανοσοποιητικό μας;

16 Sep, 2021

Μια ασθένεια για να βγει στο προσκήνιο έχει ήδη υπάρξει βαθύτερα μέσα σου.. 

Η δύναμη της σκέψης είναι αποδεκτή από πολλές εναλλακτικές θεραπείες – αυτοθεραπεια και ακόμη και αν δεν είστε από εκείνους που πιστεύουν σε αυτές … υπάρχουν και μελέτες από πανεπιστήμια που το αποδεικνύουν ακράδαντα!

“Σε μια μελέτη, που πραγματοποίησαν ακαδημαϊκοί από τα Πανεπιστήμια του Έξετερ και της Οξφόρδης, 135 υγιείς εθελοντές χωρίστηκαν σε πέντε ομάδες και ακολούθησαν διαφορετικές ακουστικές οδηγίες.

Οι ερευνητές έκαναν φυσικές μετρήσεις της καρδιακής συχνότητας και του ιδρώτα και ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να αναφέρουν πώς νιώθουν. Οι ερωτήσεις περιελάμβαναν πόσο ασφαλείς αισθάνονταν, πόσο πιθανό ήταν να είναι ευγενικοί με τον εαυτό τους και πόσο συνδεδεμένοι νιώθουν με τους άλλους. 

Τα ευρήματα δείχνουν ότι, όταν παίρνουμε χρόνο για να κάνουμε θετικές σκέψεις για τον εαυτό μας, αυτό μπορεί να κάνει τη διαφορά στην υγεία μας. 

Ειδικότερα οι δύο ομάδες εθελοντών, των οποίων οι οδηγίες τους ενθάρρυναν να είναι ευγενικοί προς τον εαυτό τους, όχι μόνο ανέφεραν μεγαλύτερη αίσθηση αυτοσυμπόνιας και σύνδεση με άλλους, αλλά και έδειξαν ότι ανταποκρίθηκε και το σώμα, με αισθήματα χαλάρωσης και ασφάλειας.

Οι καρδιακοί ρυθμοί μειώθηκαν – ένα υγιές σημάδι μιας καρδιάς, που μπορεί να ανταποκριθεί με ευελιξία στις μεταβαλλόμενες καταστάσεις. Μειώθηκε και ο ιδρώτας.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Clinical Psychological Science” 

Οι άνθρωποι μπορούν να χωριστούν σε δύο ομάδες τους “εξωτερικούς’ αυτοί που πιστεύουν ότι η ζωή τους επηρεάζεται καθολικά από εξωτερικές επιδράσεις και, συνεπώς, είναι πέρα από τον έλεγχό τους και τους “εσωτερικούς” που πιστεύουν ότι όλα όσα τους συμβαίνουν είναι κυρίως αυτά που παράγονται από τον εαυτό τους και ως εκ τούτου είναι ελεγχόμενα από τους ίδιους. 

Άλλη μια βασική διαφορά τους είναι ότι οι εσωτερικοί είναι οι άνθρωποι που τείνουν να είναι πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, πιο πλούσιοι σε επινοητικότητα, καλύτερα μορφωμένοι, πιο προσαρμόσιμοι στις διακυμάνσεις της πραγματικότητας και πιο εύκολα σε θέση να αποφύγουν ή να εγκαταλείψουν τις εξωτερικές επιδράσεις ή εξαρτήσεις. Σε αντίθεση με τους εξωτερικούς οι οποίοι έχουν την πεποίθηση ότι η τύχη τους είναι στα χέρια των άλλων ή απλά πιστεύουν ότι τα πάντα είναι θέμα καλής ή κακής τύχης, τείνουν να είναι καχύποπτα άτομα, να απογοητεύονται εύκολα και να είναι λιγότερο δημιουργικοί. 

Ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της ιατρικής, είχε πει: “Είναι πιο σημαντικό να γνωρίζουμε τι είδους άτομο έχει μια ασθένεια, από το να γνωρίζουμε τι είδους ασθένεια έχει ένα άτομο.” 

Και ίσως τώρα να καταλαβαίνουμε το γιατί.. 

Είναι δύσκολο να “δαμάσεις” τις σκέψεις σου  όμως αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις να αλλαξεις  τον τρόπο σκέψης σου όταν από αυτόν εξαρτάται η υγεία σου!

Μαργιαννα 

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Τελευταία Άρθρα

Σχολιασμός Επικαιρότητας

Ενδιαφέροντα Θέματα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων


Συμβουλές Μαγειρικής

Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
Estiatorio Milos Miami
International sounds DJ Entertainment

Pin It on Pinterest

Share This