ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Είπαν Οι Φίλοι

January 22, 2022

EnglishGreek
greek-news-and-Radio-FL-logo

Η Ελληνική εφημερίδα και το Ελληνικό Ραδιόφωνο της Florida
The Greek Newspaper and the Greek Radio of Florida

EnglishGreek

Σε εκείνους που σκέπτονται πως η Ελλάδα σήμερα δεν έχει καμία σημασία ας μου επιτραπεί να πω ότι δεν θα μπορούσαν να κάνουν μεγαλύτερο λάθος. Η σημερινή, όπως και η παλιά Ελλάδα, έχει υψίστη σημασία για οποιονδήποτε ψάχνει να βρει τον εαυτό του.

Χένρυ Μίλλερ, 1891-1980, Αμερικανός συγγραφέας

Σεσκλο Βόλος Greek News and Radio FL

Αρχικές μορφές κοινωνίας στον Ελλαδικό χώρο. Προϊστορικοί οικισμοί.

14 Aug, 2021

Παρακάμπτοντας την εμφάνιση ζωής απο εκατομμυρίων χρόνων στον Ελλαδικό χώρο, για την οποία πολλοί τόμοι έχουν γραφτεί, ας κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός, σε περιόδους που είναι ευκολώτερο να ερευνηθούν.

Στον Ελληνικό χώρο , κατά την Νεολιθική περίοδο , παρατηρείται εξαιρετικά πυκνή κατοίκηση . Έχουν ανασκαφεί πολλοί  νεολιθικοί οικισμοί στο Σέσκλο  και στο Δίμηνι [κοντά στην περιοχή του Βόλου] , στο σπήλαιο Φράχθι στην Πελοπόννησο , στο Δισπηλιό της Καστοριάς , στις νήσους Σποράδες [Γυάρος]  κλπ.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι η Γαλλική μέθοδος θεώρησης της ιστορίας που είναι γενικώς παραδεκτή [Η εξέλιξις του ανθρώπου έγινε με διαδοχικά βήματα] έρχεται σε αντίθεση με την μη συμβατική θεώρηση της ιστορίας που δέχεται την ύπαρξη πολιτισμών σε πολύ παλαιότερες εποχές οι οποίοι κατεστράφησαν [φυσικές καταστροφές] και την επανεκκίνηση των πολιτισμών αυτών.

Σημείο που στηρίζει την θεωρία αυτή αποτελεί το όνομα ΘΕΣΣΑΛΙΑ [Θέσις αλός = θέση που υπάρχει θάλασσα] το οποίο όνομα εχρησιμοποιείτο από τους κατοίκους της από την αρχαιότερη καταγεγραμμένη ιστορία , ενώ η θάλασσα από την περιοχή σύμφωνα με τις παραδεγμένες επιστημονικές μεθόδους,  έχει απομακρυνθεί  εδώ και 60.000.000 χρόνια. Τότε πώς είχαν οι  κάτοικοι την ανάμνηση της θάλασσας ;

Κατακλυσμοί:

Θεωρείται ότι στην περιοχή της Ελλάδος και ειδικότερα  στην περιοχή του Αιγαίου, νωρίτερα απο το 10.000 προ εποχής μας υπήρχε στεριά [η Αιγιίς] και ότι στον Ελλαδικό χώρο υπήρχε η ανάμνηση  τριών μεγάλων κατακλυσμών:

1.Του Τιτάνα Ωγύγου [Σχετίζεται με πλανητικές ανακατατάξεις στο ηλιακό μας σύστημα , 25.000 π.ε.]

2.Του Δαρδάνου (Οριστική τήξη των παγετώνων, αύξηση της στάθμης του νερού στον Ευξεινό Πόντο, πλημμύρα της Αιγιϊδος ,  12.500 π.ε.)

3.Του Δευκαλίωνος [γύρω στο 14.000 με 10.000  π.ε. η κατ’ άλλους πολύ νωρίτερα] υιός του οποίου ήταν και ο Έλληνας.

(Ο μύθος του Δευκαλίωνος  απετέλεσε  και βάση για την ιστορία του Νώε.)

Η μη συμβατική θεώρηση της ιστορίας δέχεται την θεωρία των κατακλυσμών [Πλάτωνος διάλογοι : Τίμαιος] , κατά την οποία διαδοχικές  καταστροφές δημιουργούν και αντίστοιχες γενέσεις .

Ειδικά από το 10.000 π.ε. είναι γενικώς παραδεκτό και διαπιστωμένο ότι ο Ελλαδικός χώρος  κατοικείται αδιαλείπτως [οικισμοί ηλικίας 10.000 ετών] και μάλιστα με υψηλό επίπεδο πολιτισμού [ τοιχογραφίες 4500  στην Στρόφιλα της Ανδρου με πλήρως εξοπλισμένα και επανδρωμένα πλοία]  .

Μετα τους τρεις αυτούς κατακλυσμούς η γεωγραφία του Ελλαδικού χώρου (και γενικώτερα της Μεσογείου) παίρνει την μορφή που περίπου έχει και σήμερα.

Τα άρθρα που δημοσιεύουμε δεν απηχούν αναγκαστικά τις απόψεις μας και δεν δεσμεύουν παρά τους συγγραφείς τους. Η δημοσίευσή τους έχει να κάνει όχι με το αν συμφωνούμε με τις θέσεις που υιοθετούν, αλλά με το αν τα κρίνουμε ενδιαφέροντα για τους αναγνώστες μας.

Ακολουθήστε μας στο Facebook @grnewsradiofl

Ακολουθήστε μας στο Twitter @grnewsradiofl

 

Copyright 2021 Businessrise Group.  All rights reserved. Απαγορεύται ρητώς η αναδημοσίευση, αναπαραγωγή ή αναδιανομή μέρους ή όλου του υλικού του ιστοχώρου χωρίς τις κάτωθι προυποθέσεις: Θα υπάρχει ενεργός σύνδεσμος προς το άρθρο ή την σελίδα. Ο ενεργός σύνδεσμος θα πρέπει να είναι do follow Όταν τα κείμενα υπογράφονται από συντάκτες, τότε θα πρέπει να περιλαμβάνεται το όνομα του συντάκτη και ο ενεργός σύνδεσμος που οδηγεί στο προφίλ του Το κείμενο δεν πρέπει να αλλοιώνεται σε καμία περίπτωση ή αν αυτό κρίνεται απαραίτητο να συμβεί, τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο στον αναγνώστη ποιο είναι το πρωτότυπο κείμενο και ποιες είναι οι προσθήκες ή οι αλλαγές. αν δεν πληρούνται αυτές οι προυποθέσεις, τότε το νομικό τμήμα μας θα προβεί σε καταγγελία DMCA, χωρίς ειδοποίηση, και θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες νομικές ενέργειες.

Άλλα Άρθρα

Η δωρεά

Η δωρεά

Το «ιντερσίτι» των έντεκα και σαράντα πέντε το βράδυ, από Θεσσαλονίκη, είναι έτοιμο για αναχώρηση. Ο Στέφεν έχει τακτοποιήσει τις αποσκευές κι έχει βολευτεί στο κάθισμα. Η πάλη μέσα του έχει καταλαγιάσει. Το ταξίδι του άλλωστε στην Καλιφόρνια πήγε αρκετά καλά. Η σύνδεση με το μητροπολιτικό πανεπιστήμιο ήταν εποικοδομητική.

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Οι νομοθέτες παροτρύνουν τον FDA να εξηγήσει την «ασυνήθιστη απόφαση» για την έγκριση των ενισχυτικών εμβολίων για τα παιδιά

Είκοσι πέντε μέλη του Κογκρέσου ζητούν από τις ρυθμιστικές αρχές των φαρμάκων των ΗΠΑ, FDA, να εξηγήσουν γιατί ενέκριναν τα ενισχυτικά εμβόλια COVID-19 για παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών χωρίς να συμβουλευτούν μια ομάδα ειδικών συμβούλων.

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι  θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν την προσωρινή κράτηση για μη εμβολιασμένους σε Δημοσκόπηση

Σχεδόν οι μισοί Δημοκρατικοί ψηφοφόροι θα υποστήριζαν μέτρα που απαιτούν οι μη εμβολιασμένοι να ζουν προσωρινά σε «καθορισμένες εγκαταστάσεις ή τοποθεσίες» για την άρνηση του εμβολίου για τον COVID-19, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση.

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Η Αγγλία τερματίζει όλα τα διαβατήρια COVID, τις εντολές μάσκας, τους περιορισμούς εργασίας

Οι περιορισμοί, συμπεριλαμβανομένων των διαβατήριων για τον COVID-19, των εντολών για μάσκα και της εργασίας από το σπίτι θα καταργηθούν στην Αγγλία, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Οι Δημοκρατικοί της Γερουσίας αποτυγχάνουν να αλλάξουν τους κανόνες για το filibuster για να περάσουν τα δικαιώματα ψήφου

Ο γερουσιαστής Joe Manchin (D-W.Va.) και η γερουσιαστής Kyrsten Sinema (D-Ariz.) ενώθηκαν με τους Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές στις 19 Ιανουαρίου για να καταψηφίσουν μια προσπάθεια που κατέβαλλαν οι Δημοκρατικοί στη Γερουσία να αλλάξουν τους κανόνες της Γερουσίας των ΗΠΑ προκειμένου να περάσουν μια μεγάλη αλλαγή στον εκλογικό νόμο, που ήταν κορυφαία προτεραιότητα για τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.